NM-kvalik, dårlig generalprøve før seriepremieren

Postet av Frank Eilert Fossum den 11. Mar 2024

Årets første offisielle fotballkamp for A-laget ble en slags reprise for den siste offisielle kampen i 2023. Den tapte vi med 5 mål for nettopp Gamle Oslo FK. Gamle Oslo anført av treneren Adam Larsen Kwarasay vant vår avdeling i 4. divisjon og rykket opp til Norsk Tipping-Ligaen i 2024.

Oppvarminga foregikk blant annet med den populære Stovnerpolkaen

Assistentrener Petter passet på at oppmykinga/uttøyinga ble gjennomført ordentlig

Dommertrioen varmet godt opp

Innmarsj – lovet godt, men trenger litt mer trening

Denne gjengen var kampledere: Gamle Oslos kaptein Ivar Erlien Furu, assistentdommer Jennifer Wie Andersen, dommer Mari Skurdal, assistentdommer Cornelia Benneche og Stovner SKs kaptein Fabio Alves Pena

Ayoub sparket igang kampen

Vi var smertelig klar over, etter to femmålstap i fjorårets serie, at Gamle Oslo var en lei motstander. Bekymringen ble forsterket av at det ble nødvendig å komponere et nytt forsvar på grunn av flere forfall. Kaptein Kasper Amdal ble skadet i en av treningskampene. Det blir nok en del uker før han er på plass igjen.

I en lang oppstart av kampen var initiativet hos GO. Vi ble liggende lavt. Om det var presset fra GO, eller bevisst for å få oversikt over motstanderens kapasitet, er ikke godt å si. Uansett, det ble hektisk i forsvaret vårt. I løpet av de første 10 minuttene hadde GO flere cornere. Det toppet seg da de smelte ballen i stanga, tok returen og dælja den i den andre stanga. Jammen fikk de ikke returen nok en gang – og da satte de ballen i mål. Bare to minutter senere putta de 2–0.

Stovner kjempet i forsvaret

Etter drøye ti minutter satte GO inn to mål

Etter GOs andre mål ble det mindre hektisk. Litt flere muligheter til å spille fotball. SSK kom over på GOs banehalvdel. Tretti minutter hadde gått da SSK fikk sin første corner . . . og ballen gikk i mål! Dessverre ble det annullert. Men vi fulgte opp med et skudd over målet.

Nå kom en periode hvor SSK fikk en større andel av spillet. Det synes å forstyrre spillet til GO. Resultatet var mindre press mot målene og mer midtbanespill. Vi noterte at fotballsmarte Fabio ble tatt flere ganger. Etter et frispark ble det en god mulighet, men utenfor.

SSK ønsket seg frispark rett utenfor sekstenmeteren. Det avslo dommeren

SSKs første corner havnet i mål . . .

. . . men applausen forstummet når målet ble annullert

Annen omgang hadde en normal start. Men så ble det rotete og lite fin fotball en stund. Det ble ikke noe ordentlig angrepsspill. Da det nærmet seg ti minutter fikk GO en resultatløs corner. Og da så det ut til å snu igjen, for bare to minutter etter satte de litt lett inn 3–0.

I løpet av de neste ti minuttene foretok både SSK og GO en del bytter. GO fikk en dobbelcorner. Deretter et frispark ute ved cornerflagget. Atten minutter hadde gått da et frispark ble et skudd hvor Igor ikke fikk helt kontroll på ballen, den ble reddet på strek av ei lang tå. Men da klokka rundet 30 minutter satt 4–0-målet.

Det var ikke bare Fabio som ble plaget av motspillerne. Også Ayoub ble tatt av spillere som ble irriterte av stadig å bli lurt av futsalfintene hans. 37 minutter var gått da SSK fikk en corner som ble lagt av Ayoub. Den ekspederte Rassab flott i mål. Dessverre tok det bare en kort stund før GO satte inn 5–1.

Og så kom kampens perle: Ayoub fikk frispark fra helt ute på kanten, kanskje 30 meter fra mål. Kalkulatoren i hodet hans beregnet avstanden og avstanden keeperen sto fra målstreken. En utsøkt lobb strøk over keeperen og inn til SSKs andre mål.

Dessverre var ikke dette avslutningen. GO greidde å sette inn to mål til. Dermed ble resultatet 7–2.

Ayoub løp gjennom fra midtstreken, men ble fratatt ballen i siste fase . . .

. . . litt senere slo han en corner presist til Rassab som satte inn SSKs første mål

Dessverre var GO frampå straks etter med sitt femte mål

Ayoub fikk sjansen, nei – han tok den, da han fikk frispark laaangt fra mål, og satte en herlig lobb i buret

Det var vel ikke så mye krefter igjen hos spillerne, og OG benyttet anledningen til å sette inn ytterligere to mål

Det er vanskelig å trekke noen konklusjon etter å ha sett denne kampen. Problemene i forsvaret må vi anta blir borte når de savnede mannskapene er på plass igjen. Hvis det ikke lar seg gjøre, er det om å gjøre å drille de som er tilgjengelige. Gode folk ser det absolutt ut som vi har. Undertegnede har ikke sett treningskampene, bortsett fra noen på nettet. Det gir ikke god nok oversikt over bevegelser, og hva som skjer ellers på banen. Forhåpentligvis kommer det snart noen treningskamper ute. Det siste er et sukk fra fotografen. Lyset i Valhall – og de fleste innendørsarenaer – er en tragedie.

Nå ser vi fram til seriestart: Tirsdag 9. april kl. 20.15 møter vi Grorud 2 på Grorud match kunstgress. Uka deretter, tirsdag 16. april har vi hjemmekamp mot Grei på Rommensletta kunstgress, kl. 20.15.
To skikkelige derbyer! Merk av datoen i kalenderen allerede nå!