Spennende tilbud: Lær afrodans med Ballo

Postet av Stovner Sportsklubb - Dans den 25. Aug 2023

Stovner SK danseundervisningen for høstsesongen er i gang. En av instruktørene er danselæreren og koreografen Ballo fra kystbyen Mombasa i Kenya. Nå får deltakerne på danseøvingene anledning til å lære av ham urbane og tradisjonelle bevegelser og koreografier, hentet fra ulike afrodansesteg fra hele det afrikanske kontinentet!

Den første onsdagen med afrodans er 27. september, kl. 18.00–19.00.
 

Afrodans er en blanding av dansestiler hvor barna får bevege seg til fengende rytmer fra både tradisjonell og urban musikk fra mange ulike land i Afrika.

Kenyanske Ballo er på besøk som frivillig i Norge, han en erfaren danselærer, koreograf, akrobat og profesjonell danser som nå ønsker å lære bort afrodans til barn og unge på Stovner! 

Ballo forteller entusiastisk om hvorfor barn og unge bør benytte seg av dette unike tilbudet, hvor tradisjonell, kulturell afrikansk dans, mixet med moderne afrodans og enkle koreografier som trender på TikTok, står på programmet.

«Dansen er i blodet vårt – og vi kan alltid lære noe nytt! Afrodans har en helt spesiell og positiv 'vibe' som jeg tror barna vil elske! Dansen passer for alle, og er veldig energisk og enkel å bli revet med av, og det ligger mye lærdom om Afrika og livet generelt i dansen,» lover han.  

Selv har Ballo sammen med sin norske forlovede over 420.000 følgere på TikTok (@kenyankingqueen), og han er et kjent fjes blant danse- og influensermiljøet i Kenya. Han opptrer jevnlig på hoteller, klubber og roadshows i hjemlandet sammen med sin prisbelønnede gruppe «Takerz dancers». Se YouTube-kanalen deres her for en smakebit og eksempler på afrodans: https://www.youtube.com/@takerzdancers001ke 

Nå gleder han seg til å bli bedre kjent med Norge gjennom frivillig arbeid for Stovner Sportsklubb. 

«Jeg elsker Norge, og håper virkelig jeg kan lære masse av barna også. Norsk, for eksempel,» ler han.
 
Nytt og spennende tilbud

Han lover at dansetimen blir tilpasset deltakerne som møter opp, og at han har lang erfaring med å lære både barn, unge og voksne dansetrinn som gjør at de opplever mestring og idrettsglede, samtidig som de lærer bevegelser og dansehistorie de kan ta med seg videre i livet.

«Musikken vi danser til heter afrobeats, og 'Afrodans' er en paraplybetegnelse på en mix av dansesteg og bevegelser fra mange ulike land, dansegrupper og tradisjoner. Afrobeats-musikken vi danser til kommer fra artister fra land som Nigeria, Ghana, Senegal, Kongo, Tanzania og selvsagt Kenya. Både afrobeats og afrodans øker i popularitet, og har så vidt begynt å bli kjent i Norge også. Jeg har lyst til å bidra til at stadig flere får øynene opp for denne fantastisk kjekke dansen!»
 
 Norgesvenn: Ballo besøker denne høsten Norge for andre gang, og gleder seg til å bli enda
bedre kjent med sin forlovedes hjemland.
 

I pinsen 2023 arrangerte Ballo en gratis afrodansworkshop ved Akerselva i Oslo, til stor glede for deltakerne. Randi Flaten, som er gruppeleder både for Allidrett og Dans i Stovner SK,
står helt til venstre. Hun går god for Ballos danse- og lærerferdigheter.

Heldig du gutt og jente som er i alderen 6–12 år og kan være med på denne dansemoroa!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Stovner Sportsklubb - Dans