Kvalitetstrening med Joshua King

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Jun 2022

Selv om Joshua King Fotballakademi er gratis var det ikke noe billig ved den sportslige kvaliteten på årets utgave. Fokus var at det skulle gjennomføres gode treninger, at det var effektive baneskifter og at det ikke skulle være noe tull på banene. Det betydde ikke at øktene var kjedelige. Tvert om, latteren satt løst. Noe som tilsa at det var gøy. Og det er et bra tegn på at læringen trengte inn.

Sola var tidlig oppe og øste D-vitaminer og varme over Rommensletta. Flittige folk var igang med å legge til rette for at deltakerne skulle få maksimalt utbytte av turen til Stovner.


Forrige års utgave av Joshua King Fotballakademi var en sportslig og sosial suksess. Dessverre gjorde pandemien at det var en del restriksjoner som var pålagt for å unngå smitte. Dette gjaldt også antall deltakere, som bare kunne være halvparten av 2022-utgaven som var 400 aktive.

Det ble to fine dager. Og, som ifjor, var det bare skryt å høre om gjennomføringen av hele arrangementet. Joshua var tilstede hele tiden, spilte fotball med alle gruppene, hadde det gøy og så ut til å stortrives. Det gjør det ekstra gjevt for deltakerne å være med når de faktisk mottar en sentring, eller blir drillet trill rundt av hovedpersonen. De har ikke bare vært på en trening som har hans navn. Han viser han mener alvor av intensjonen om å gi barna et godt tilbud. Og det skal ikke være slik at barn som av økonomiske grunner ikke kan delta i fotballakademier, fotballturneringer og -cuper, ikke får utvikle sitt talent og mulighet for å dyrke sin fotballglede. Derfor skal akademiet være gratis.

Joshua skrev:

«. . . Ambisjonen er å skape en arena for utvikling av barn og deres fotballferdigheter, uansett bakgrunn og samfunnslag. Hos meg skal barna få kjenne på mestringsfølelse gjennom kyndig hjelp fra høyt kvalifiserte trenere og spillere.

Jeg synes det er spesielt viktig å gi noe tilbake til barna i nordre bydel hvor jeg har vokst opp, men akademiet er åpent for fotballglade barn i alderen 11–13 år fra hele landet.

Alt overskudd skal gå til ett eller flere veldedige formål.»


Da blir det ikke mer preik, bortsett fra en og annen bildetekst:

Registrering, og utdeling av diverse utstyr


Joshua King er på plass fra første stund

Deltakerne får informasjon

Ismail får gratulasjoner på 11-årsdagen

Vidar Benjaminsen får intervjue Joshua

Røde Kors er på plass . . .

. . . ja, da er det bare for Viktoria og alle de andre deltakerne å sette igang!

Praksis

Teori

Zucca dukket opp for å være med på moroa

Sånn skal det gjøres

Tempo . . . tempo!

Nå går det unna

Joshua stilte opp mot små . . .

. . . mot store . . .

. . . og med mange

Ferhat er trener for disse gutta fra Stovner SK. Her er han plassert på utsida av gjerdet og følger med på treninga gutta får på akademiet

3v3 er populært

Joshua tar ei økt  . . .. . . før lunsj

Moro ved matbordet

Trenerne og de frivillige hadde selvbetjening i klubbhuset

Noen foretrakk å sitte ute

Så var det på 'an igjen. Fotballtennis er gøy og gir utfordringer

Fritidsklubbspill i full størrelse bringer fram fliret

Joshua spiller med jentene

Så er det autografarbeide . . .

. . . før det blir en prat med noen fra Stovner SKs hovedstyre: Nestleder Svein Sikle, styreleder Trang Than Tran og styremedlem Stian Wammer.

Trang og Stian gir tommel opp for arrangementet. De var imponerte over innsatsen de frivillige fra Stovner SK gjorde . . .

. . . Svein var en av dem

Den aller siste økta var kamptrening

Premieutdeling

Premieutkasting

Her forberedes konserten som var finalen

Joshua rekker ut ei hånd til alle som ønsker å delta fullt ut i fotballens gleder . . .

. . . gi dem muligheten til å nå sine drømmer. Hvis de velger bort fotballen senere, vil de sitte igjen med gode minner fra fine opplevelser

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.