Jevnt banespill – ujevn avslutningsevne

Postet av Frank Eilert Fossum den 21. Mai 2022


9 år gamle unger er glad i å spille fotball, og de er energiske. Mange av dem har sett mye fotball på TV, og kjenner seiersgestene til de store stjernene på den grønne løperen. De har lært noen av fintene. For oss på sidelinja kan det være litt imponerende. Men så oppdager vi at de er er glade i å spille i klynger. Flyr i veien for egne spillere, og sender ballen i hytt og pine etter at de har lurt av motspilleren. De har altså en god del igjen å lære og erfare. I tillegg er de på litt forskjellig sted i utviklingskurven. Alt i alt fører det til mange hoderystelser fra sidelinja.

Likevel er det god fotballunderholdning. Vi kan følge med utviklingen, og se hvordan de etter hvert mestrer oppgavene og teknikken. Og hvordan dette igjen virker på idrettsgleden. Et virus som smitter lett over på tilskuerne. Ettervirkningen kan være en uimotståelig trang til å gå på enda en barne-/ungdomsfotballkamp for å kjenne på gledesrusen.

Lindeberg GUL gikk rett i angrep og satte Stovner SKs keeper på prøve


Stovner SK svarer øyeblikkelig og setter inn kampens første mål


Det avskrekker ikke Lindeberg, de er frampå og prøver å score igjen


Stovner svarte aggressivt, og klinte til med et skudd som strøyk utafor stolpen, og holdt på å kveste et par av folka i hjelpeapparatet til Lindeberg


Nok en gang var Lindeberg frampå, men skuddet gikk utenfor mål


Innkastets regler er ikke lette. Man skal stå utenfor den hvite linja, ha begge beina planta i bakken, og føre ballen bak hodet, og kaste med begge hender


Endelig scorte Lindeberg


Ungenes spill er uforutsigbart, og skaper mange rare situasjoner, og overraskende utfall. Vi hadde sett at Lindeberg åpnet med et raskt angrep, som ble avverget. Stovner SK lagde 3 mål på 5 minutter. Spillet på banen var jevnt. Men gutta til Stovner SK var mer effektive foran mål. Lindeberg spilte seg til cornere,men fikk ikke ballen i mål.

Ikke vet vi hva som ble sagt i pausen, men Lindeberg var mer effektive i forsvaret sitt. Stovner SK slapp ikke like lett til i annen omgang. Heldigvis for oss var det fortsatt måltørke for Lindeberg. Først etter 20 minutter greide Stovner å sette inn sitt første mål i annen omgang. Og i løpet av de siste 10 minuttene ble det noen flere.


Lindeberg forsvarte seg intenst . . .


. . . men Stovner evnet likevel å score . . .


. . . og de evnet veldig å feire


Takk for kampen!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.