Basket- og badminton

Postet av Frank Eilert Fossum den 11. Mar 2022


Et viktig moment i sammenslåingen av Rommen SK og Vestli IL til Stovner SK var ønsket om å gi befolkningen i Bydel Stovner et bedre og bredere sportslig tilbud. Dessverre ønsket håndballgruppa i Vestli IL å gå inn i en annen konstellasjon.

Parallelt med en arbeidskrevende sammenslåingsprosess har det vært jobbet godt med utvidelsen av det sportslige tilbudet. På det kommende årsmøtet, 29. mars, vil det bli foreslått opprettet to nye sportsgrupper: Basket og badminton. Gruppene er allerede i trening. Basket i den nye flerbrukshallen på Vestli skole og badminton i Stovnerhallen.

Ryktene om oppstarten gikk fort, og resulterte i god oppslutning, ble vi fortalt. Badminton har vi allerede vært å sett på, men da vi 8. mars dro avgårde for å se på basketballtreninga, sveipet vi innom Stovnerhallen for å se om det fortsatt er god oppslutning om badminton. Og det er det. Dette var en tirsdag. Da er det barn og ungdom som har treningstid fra kl. 17.00–18.30. Det er flere instruktører til stede. De voksne har treningstider på onsdager kl. 20.45–22.30.

Badminton er med sin litt mykere form, godt egnet som familiesport. På det nivået er det greit for lille Alma å ta med seg bestefar på ei treningsøkt. Begge får et godt fysisk utbytte, og ikke minst fine sosiale opplevelser. Og dette er ikke til forkleinelse for proff badmintonspill. Det er en utrolig fysisk krevende greie å holde rede på fjærkreet, og få levert det tilbake, når det kommer fykende over nettet i hundre kilometer i timen.

Har du spørsmål om badminton, kan du inntil Badmintongruppa er formelt opprettet, henvende deg til John Walstad, e-post: johnw2606@osloskolen.no, mobil 91 19 65 37.


Stovnerhallen har godt med badmintonutstyr. Det er ikke nødvendig å ha med egne racketer – foreløpig.


Trening for double


Stilstudie.


Men, vi hastet videre. Hovedmålet for kvelden var å komme seg til Vestlihallen og se på basketballtreninga. Kissma hadde hovedansvaret for gjennomføringa av treninga. Han fortalte at dette var den tredje treningskvelden. Oppmøtet var godt, og det var delt i to grupper. Den ene gruppa besto av unge født i 2008 og 2009. Den andre gruppa var voksne spillere. Flere av dem har spilt på høyt nivå, og vil være grunnlaget for seniorlag, når serien starter opp igjen til høsten.

Basketballspillerne har flotte og trivelige fohold i flerbrukshallen på Vestli skole til å trene og spille i.


Etter oppvarminga er det øving i hensikten med basketball, å få ballen i kurven . . .

. . .


Men, man må også beherske banespillet . . .


. . . og det kan det bli treff i kurven av


Repetering, repetering . . .


. . . og det fører til mange baller i lufta


Og det er all treninga 2008 og 2009-gutta over gjør som kan føre dem til den andre sida av skilleveggen der seniorene er i gang med sin trening. 

Treningasøvelsene hos de store gutta er også repetering, men noen av øvelsene er mer intrikate. Det er likevel ikke til å komme fra, du må trene på å treffe oppi kurven . . .

. . .

Formasjoner skal skapes og terpes


Forsvarsspill . . .

. . .

. . .


Dueller . . .. . . og sikkert mye mer. Basketball er en stor og fartsfylt sport, og det er lett å skjønne at Stovner SK har fått mange forespørsler om å starte en basketballgruppe. Basketballgruppa har fått treningstider i Vestlihallen tirsdager kl. 18.00–20.00. Det er delt inn i tre grupper: Barn/Ungdom/Voksne.

Har du spørsmål om basketball, kan du inntil Basketballgruppa er formelt opprettet, henvende deg til Espen Myrbakken, e-post: espen.myrbakken@tibnor.com, mobil 90 75 69 11.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.