Stor volleyballaktivitet

Postet av Frank Eilert Fossum den 9. Feb 2022


Nå er det full fart i volleyballhallene. Alle årganger spillere kan utfolde seg fritt. Det var noen interessante kamper i Stovnerhallen i helga 5. og 6. februar. Vi stakk innom en tur for å se på kampene til seniorenes annetlag for herrer og damer som begge spiller i 5. divisjon.

Noen ord om førstelagene til å begynne med.

Herrene spiller i 2. divisjon. Lovende åpning på sesongen. De har seget litt nedover på tabellen. I den siste serierunden ble det to tap: 3–0 for Oldenborg og 3–1 for Lier VBK. Det er en stund til neste serierunde, som er på hjemmebane i Stovnerhallen. De skal spille to kamper søndag 6. mars mot Hamar VKB og Sarpsborg VBK. Vi har møtt de to lagene en gang før denne sesongen. Det endte med tap 3–1 for Hamar VBK og tap 3–1 for Sarpsborg VBK.

Damenes A-lag har inntatt tabelltoppen i 4. divisjon. De to siste kampene ble spilt 5. februar i Stovnerhallen. Der slo de Anker Volley IL 3–1 og Nesodden VBK 3–0. Også damene skal spille neste serierunde hjemme i Stovnerhallen søndag 6. mars. Motstanderne er Vina VBK 1 og Sentrum VBK.

Med begge A-lagene i spennende hjemmekamper på samme dag, blir det helt sikkert skikkelig stemning i Stovnerhallen!


Men, så var det altså seriekampene mellom Stovner SKs andrelag. Både  damelaget og herrelaget spiller i 5. divisjon.


Begge lagene hadde spilt en kamp da vi kom. Damene hadde spilt mot NTNUI Gjøvik og tapt 3–0. Herrene hadde slått Tyrifjord Vgs. 3–0.

Kampen vi så var damene som spilte mot Tyrifjord Vgs. Det ble et spennende oppgjør som endte med seier 3–2 etter ekstraomganger. De ligger midt på tabellen, men blir jaget av flere lag bakfra som har færre kamper spilt.

Herrene spilte mot Vina VBK 2, og tok dagens andre seier etter å ha vunnet 3–1. De ligger nå på 5. plass. Men som damene har de flere lag med færre kamper som kommer halsende bakfra.

Herrene har også et tredjelag som ligger i 5. divisjon. De er på 12 plass. Annetlaget og tredjelaget møttes til dyst i desember. Etter ekstraomganger var det tredjelaget som stakk av med poengene.


Herrenes kamp mot Vina VBK 2 er godt i gang. Kroppsspråket til spillerne, ledere og funksjonærer viser et intenst fokus på ballen


Stovner har vunnet en ballveksling


Time-out er en viktig del av kampene


Harde tak


Jentene er også i gang. De møtte Tyrifjord Vgs.


Fokus på ball, men du må ikke røre nettet


Time-out. Må vi endre taktikk?


Vedtak er fattet, da trengs det et mobilt skrivebord


Et nytt sett starter opp


Herrene er fornøyde med dagens andre seier


Damene var også svært glade for sin seier. Det «nullet ut» tapet de hadde i dagens første kamp


Det er mer dramatikk i en volleyballkamp enn vi kan beskrive med et kamera. I og med det ikke er noe fysisk kontakt, blir det sjelden slåssing og klyping, men litt munnhuggeri kan oppstå. For en utenforstående virker det som tolkningen av regelverket gir grunnlag for lange, gode diskusjoner med dommeren.


Som sagt, volleyballkampene står i kø, så det er fullt mulig å bli kjent med volleyball i tiden framover. Seriespillet fortsetter til april for både seniorene og juniorene. Vi skal prøve å minne dere på om når kampene skal være, iallfall de som skal være i Stovnerhallen. Det er absolutt verdt å komme å bli kjent med miljøet.

Velkommen til kamp!

Vi kan også anbefale Stovner SK Volleyballgruppas Facebookside: https://www.facebook.com/Stovnerskvolley

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.