Politi og idrett med felles mål

Postet av Frank Eilert Fossum den 3. Feb 2022

God stemning ved politibesøket på klubbhuset på Jesperud.
Fra venstre: Svein Sikle, nestleder i Stovner SK, Espen Myrbakken, gruppeleder Fotball, Adrian Falck Revdal, Stovner politistasjon, Trang T. Tran, styreleder i Stovner SK, Randi Flaten, gruppeleder Allidrett.
Styrets varamann Frank E. Fossum var også tilstede.


I januar ble Stovner SK kontaktet av politiet på Stovner. De ville gjerne ha et møte med oss for å snakke om vår store, felles interesse: Å bidra til å skape og hegne om et godt bomiljø på Stovner. Hvori inngår å legge til rette for et trygt og godt oppvekstmiljø for våre barn og ungdommer.

Henvendelsen kom fra Adrian Falck Revdal, som har jobbet i Stovner bydel noen år som forebyggende politi. Bakgrunnen for ønsket om et møte er at han mener idretten er et av de beste tiltakene samfunnet har i arbeidet med å forebygge at barn og unge får en uønsket atferd, for eksempel blir blandet inn i kriminalitet.

Det var god musikk i våre ører når han ville ha en uhøytidelig prat for å høre mer om Stovner SK, med tanke på å utvikle et samarbeide. Stovner SK har som hovedoppgave å legge til rette for at våre medlemmer skal få et så godt sportslig tilbud som mulig. Blir dette tilbudet godt nok for de som er interessert i organisert fysisk aktivitet, vil flere ønske å bli medlemmer. Men vi vet at det er mange andre som vil ha godt av å komme inn i et sosialt trygt og godt miljø. Vår utfordring har vært å nå ut til disse med tilbudet. Når politiet mener at idretten er en viktig arena for å unngå utenforskap vil vi selvfølgelig snakke om et samarbeid.

Selve møtet ble en lang og hyggelig samtale. Adrian presenterte seg, og nevnte sin bakgrunn som fotballspiller og trener. Vi presenterte Stovner SK med litt historisk bakgrunn, tilbudet vi har idag, og anleggene vi drifter. 

Det ble selvfølgelig snakket om målgruppene for vårt felles arbeide. Hva er deres utfordringer: Dårlig økonomi, vanskelige forhold i hjemmet, påvirkning av kriminelle miljøer/personer. Klubben har merket litt av dette gjennom noen innbrudd og hærverk.

Hensikten med møtet var å finne ut om det var grunnlag for å utvikle et samarbeide om å nå fram til flere barn og unge som kunne ha glede av å henge i et idrettsmiljø. Samtalen var innom hvordan støtten til medlemskontingen og treningsavgift blir håndtert, sosiale aktiviteter utenom idrettsutøvelsen, politipatruljer som tok en runde rundt idrettsanleggene på kvelds-/nattid. Det var en tydelig felles forståelse for utfordringen, så konklusjonen var klar, vi skal møtes igjen, snart.


Det vil være flott om vi kan spille på lag med politiet i arbeidet for å gi barn og unge en trivelig oppvekst, som her under Stovnerfestivalen i 2021.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.