Badmintontreninga er igang

Postet av Frank Eilert Fossum den 2. Feb 2022

Det er herlig med uteaktiviteter selv om det er vinter. Bortoverski og nedoverski, skøyter og aking. Eller rett og slett bare basing i snø. Men når det blir skikkelig surt, snøføyka slår deg i ansiktet, og det er bekmørkt, da kan det være godt at det finnes alternativer. Badminton er et godt alternativ, ikke bare som en varmestue, men en morsom idrett både til fritid og som konkurranseidrett.

Stovner SK har startet opp trening for barn og ungdom i aldersgruppa 2006ish–2012ish på tirsdager i Stovnerhallen, kl. 16.30–18.00. På onsdager er det trening for eldre ungdommer/voksne i Stovnerhallen kl. 21.00–22.30.

Tilbudet startet i uke 4. Det har ikke vært annonsert særlig bredt. Men vi tok sjansen på at det var kommet noen til den andre treningsøkta for ungdommene tirsdag i uke 5. Riktignok var det kommet mye snø oppå en del farlige issvuller, men vi regnet med at flere våget seg ut på det usikre føret for å være med på ei trening, så vi la i vei.

Og noen var allerede kommet, og det kom ytterligere et par stykker. De som var kommet synes sikkert det var greit at de fikk god tid med treneren. Undertegnede fikk også testet gamle badmintonferdigheter. Det var en nedtur. På den annen side, badminton er enkel sport som er lett og lære. Og hvor god du skal bli kommer an på hvor mye du legger i treninga. Uansett: Det er kjempegøy enten du bare skal bruke ferdighetene på badestranda eller i parken, eller du vil være med i konkurranser.

Henvendelser på å ta opp badminton på klubbens program har vært der siden sammenslåingen av Rommen SK og Vestli IL til Stovner SK i 2020.


Straks klare for å komme igang


Det var nok ikke første gangen disse gutta, som her spiller double, forsøkte seg på badminton


John er igang med grunnopplæring av ei jente som prøvde seg for første gang . . .


. . . og etter noen forsøk . . .


. . . kunne hun og mamma sende ballen over nettet til hverandre


Konsentrasjon hos double-folket


Det var flere nybegynnere som fikk prøve seg


«Proffene» viste hvordan det skulle gjøres


Økta er over, og det tas tid til en prat og en oppsummering av dagen


Mor og datter synes det hadde vært en fin opplevelse av en gøyal sport. Og de kommer igjen. Det viste seg at jenta er aktiv i klubben. Hun har vært med på allidrett og dans.


Klubbens badmintontilbud er et lavterskeltilbud på alle måter nå i oppstarten. Foreløpig blir det ikke krevet inn treningsavgift, kun 300 kroner i medlemskontingent. Det trengs ikke noe utstyr, men er fint med sko som passer til hallbruk, eller et godt par med sokker.

Du er hjertelig velkommen inn i varmen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.