De yngste fotballspillerne i trening

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Jan 2022


Stovner SKs yngste fotballspillere er i full gang med treninga. Vi stakk innom en torsdags kveld for å se hvordan det gikk, om det i hele tatt var noen tilstede i en mørk kveld, på glatt føre. Holka var slitsom i oppoverbakken mot Haugenstua skole. Og vi grua oss til å gå ned igjen, for da visste vi holka fikk hjelp av tyngdekraften i forsøket på å knekke beina våre. Men, vi har vært ute en vinternatt før, og var godt skodd.

Vi behøvde ikke være engstelige for å bli alene i Haugenstuahallen. Lengselen etter å leke med fotballen var langt større enn de hindre vinteren prøvde å legge i veien. 51 smårollinger og litt større fylte opp flatene. I tillegg var det et utelt antall foresatte tilstede. Så langt i vinter har det høyeste antallet vært 75 unger. Etter hvert som det blir lysere, og ikke minst når det blir grønnere, kan vi tenke oss at det blir mange flere. Klubben bør i alle fall ha en plan for markedsføringen av fotballtreninga for de minste, og ikke minst ha klart et treningsteam når den store massen kommer. 

Alltid tilstedeværende Kissma var tilstede og hadde hovedansvaret for trenerne i de forskjellige gruppene. Og den ikke mindre «alltid tilstedeværende i et halvt århundre» Magne, holdt orden på det praktiske i hallen.

Ungene hadde det moro. Og fordi det var et spenn i alderen på omtrent seks år fra den yngste gruppa til den eldste, kunne vi se at treningsopplegget gir resultater. Det er mye lek, men spark på ballen, finter og pasninger kommer snikende inn i ungenes ferdigheter. Og de tar begjærlig imot.

Det er ikke så mye mer å si, men vi tok noen bilder av typiske situasjoner.


Oppvarming er viktig, ikke minst for å unngå skader . . .


. . . tøying hjelper også


Så er det bare å sette igang spillet. Vi merket oss et korrekt spark mot mål med innsiden av foten . . .


. . . men keeperen lot seg ikke overliste


De aller minste må også varmes opp. Og de er ikke vanskelige å be. De yrer rundt i full fart, også når de helst ikke skal det . . .


. . . derfor er det best å la dem komme i gang med spillet . . .


. . . og de går inn med full energi.


Jentene startet også kvelden med oppvarming . . .


. . . men også de ville komme fort i gang med å spille.

Det er små flater i hallen og det har lett for å bli klyngespill. Men jentene var flinke til å utnytte flatene og prøve å spille.


Jentene hadde godt driv, og vi kjente igjen noen av dem fra futsalkampene vi har sett i Vestlihallen.


Det er godt å se at det siktes høyt for å få rekruttert spillere. Men, det er også nødvendig å finne løsninger for at de skal bli i miljøet. Frafallet fra 15–16-årsalderen er stort. Foreløpig er det vel heller ingen konklusjon på hvilke innflytelse koronaepedemien har hatt på frafallet.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer fotballstoff utover vinteren, både når det gjelder ungene og de eldre. 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.