Mye som skjer ved ukeslutt

Postet av Frank Eilert Fossum den 29. Nov 2021


Neida, det var ikke noe gjengoppgjør slik en får inntrykk av at en god del mennesker som ser bydelen utenfra – og som kanskje aldri har turt å sette sine ben her – tror. Men, det må innrømmes at mye av det som skjedde på idrettsparkettene i hallene i helga var harde tak.

Fra fredag 26. til søndag 28. november skjedde utrolig mye i idrettshallene som Stovner SK har driftsansvaret for. Det var helt umulig å dekke alt, men undertegnede tok en runde for å få et inntrykk av aktivitetene.

Fredagskvelden var det som vanlig «Åpen hall» i Stovnerhallen. Dette prosjektet har vart i noen år, og er svært populært. Her spilles det mye volleyball og futsal. I tillegg drives basketball, badminton, og annet som deltakerne vil gjøre. Det blir gjerne litt kø for å komme inn. Restriksjonene gjør at alle som kommer må vise legitimasjon og skrive seg inn. Men det er bare hyggelig, veldig sosialt å stå i kø!


Gjengene er i gang med volleyball


Det kan være smart å trene på bordvolleyball


Badminton er populært. Det er flere organiserte grupper som spiller både i Stovnerhallen og Vestli flerbrukshall


Basketball er det stor etterspørsel etter, både av ungdommer i bydelen og utenfor. Det er en av idrettene Stovner SK vurderer å ta opp Futsal er et must alle fredager


Også i Haugenstuahallen er det «Åpen hall» på fredag. Her samles mange av de eldste ungdommene for i hovedsak å spille futsal. Men også her er basketball etterspurt. I Haugenstuahallen begynner de helga allerede på torsdag med «Fotball for alle»


Vel hjemme utpå kvelden var det bare å forberede seg på en morgentur helt øverst og innerst på Stovner, til Vestli flerbrukshall. Hallen er ny, ligger ypperlig til med flott utsikt som kan nytes i pausene. I tillegg til den store hallen er det også en flott speilsal som egner seg ypperlig til kampsport og dans. Stovner SKs dansegruppa holder til her på tirsdager.


Stovner er på hugget (det er ikke den røde ballen som gjelder)


Lørdag var det satt opp futsalserie for G12 og G10. Ialt 16 kamper. Stovner SK hadde med lag i begge klasser: G12: Stovner SK Hvit og Stovner SK Grønn. G10: Stovner SK Hvit. Den første kampen begynte kl. 09.30, og jeg fikk ikke med de første minuttene!

Det føres ikke resultater og tabeller i disse årsklassene. Derfor passet det bra at det første oppgjøret i G12,som var mellom Lyn Berg FC og Stovner Hvit endte 2–2.

Stovner SK Hvit ble stående på banen for de skulle også spille kampen som startet kl. 10.00. Det var mot Forward Q. Kampen var jevn, og førte til en knepen seier for Forward Q. Forward Q skulle møte Stovner SK Grønn kl. 11.00. Og da jevnet det seg ut, Stovner dro i land en 3–0-seier.

Kl. 12.00 var det Furuset som skulle møte Stovner SK Grønn. Det ble enveiskjøring fra Stovner. For at det skulle bli en jevnere, og mer morsom kamp fikk Furuset sette inn flere spillere.


Stovners keeper feier ut ballen foran Lyn Berg FC


Lyn-keeperen med en flott avverging


I oppholdet mellom Lyn-kampen og møtet med Forward Q, fikk trener Hassan og gutta en prat med dommeren


Forward Q kom på banen og lagde mål . . .


. . . det ville også Stovner ha


Fint driv, og god fight


Vi flytter oss raskt til neste kamp, som var mot Furuset. Stovner fikk straffe. Selv om keeper var på den, var skuddet så hardt at det gikk i mål


Enda en ball lager bue på nettet


Da var det blitt langt på dag, og jeg hadde enda noen steder å gå innom før kvelden kom. Derfor fikk jeg ikke med meg Stovner SKs G10 Hvit som skulle spille to kamper. Først kl. 15.30 mot Hasle-Løren 2, og så kl. 16.30 mot Holmlia Hallager.

12-åringene begynner å bli store, og de fleste har holdt på med fotball en stund. Dette ses på måten de spiller og plasserer seg på. Og noen har veldig bra teknikk. Men futsal skiller seg ut fra vanlige fotball på stor bane. Det går fortere på futsalbanen, avstandene er kortere. Kalkuleringene må skje fortere, og teknikken må ytterligere finslipes. Det skal bli moro å se disse gutta mot slutten av sesongen. De skal holde på ut i mars.

Så var det bare å lange ut i retning Stovnerhallen hvor det var seriespill i volleyball for seniorer. Stovner SK har 5 voksenlag, 3 herrelag og 2 damelag.

Vi ankom Stovnerhallen i herrekampen mellom den suveren serieleder Polonia Oslo Volleyball Klubb og Stovner SK. Polonia hadde vunnet alle sine 7 kamper, men nå var de kommet til Stovner! Og da ble det bank for første gang i årets serie. Stovner slo dem 1–3. Dessverre gikk vi senere på et knepent tap 2–3 mot Bergkameratene. Vi ligger på 6. plass.

Damenes førstelag ligger i 4. divisjon, og innehar 2. plassen. De viste hvorfor når de feide Ljan Volley og OIK 6 av banen med 3–0-seire.


Damenes førstelag i aksjon


Det så ut til å være en alvorsprat. Ikke vet vi hva den handlet om


Stovner SK serverer en beinhard ball . . .


. . . som sender Polonia på rompa


Damenes annetlag spiller i 5. divisjon. De møtte OIK 7 og tapte 3–2. I kampen etterpå slo de BI Oslo Volley 2 med sifrene 3–1. Damene ligger på 10. plass av 16 lag.

Herrene har også to lag som begge ligger i 5. divisjon. Disse lagene spilte sine kamper på søndag. Stovner SK 2 møtte Askim VBK 2 og tapte 3–2. Deretter møtte de NTNUI Gjøvik, som ligger på 2. plass, og slo oss 3–0. Stovner SK 2 ligger på 8. plass.

Stovner SK 3 hadde en bedre dag på jobben. De møtte først Raballder, og slo dem 3–2. Så var det Horten VBK som ble slått 3–1. Stovner SK 3 ligger på 10. plass.


Nå var det på tide å komme seg videre til Haugenstuahallen. Der var det et eksotisk, og litt selsomt oppgjør på gang. Faktisk skulle deltakerne slå og skrike seg til topps i Norgesmesterskapet 2021.


Kendo er en eldgammel japansk kampsport, som i Norge drives av cirka 100 utøvere. Utøverne er godt beskyttet, og det må de være. Skal du ha poeng må du treffe på svært ømfintlige steder.

For å fokusere konsentrasjonen og for å lære riktig pusteteknikk blir det brukt angrepsskrik.

For å få et gyldig treff på motstanderen, må en med den fremre delen av bambussverdet treffe definerte mål på kroppen:

  • Toppen på hodet (men)
  • Begge håndledd (kote)
  • Magen (do)
  • Strupe (tsuki)

Alle treffpunktene er godt beskyttet av rustningen. Du skal også vise god holdning. Har du fått inn et treff du får poeng for, må du også vise at du har kontroll. Trekker du deg tilbake og slapper av etter treffet, kan du miste poenget!


Kendo kan utføres av alle aldersklasser. Det er heller ingen vektklasser. Her er det to jenter som denger løs på hverandre. Denger er vel ikke riktig, det ser bare sånn ut. Gyldige poengslag oppnår du når du har fått motstanderen til å åpne slagstedet. Det skal ikke være noen tilfeldigheter


Her ser det vitterlig ut som om den ene jenta spikrer den andre ned i gulvet


Dommerne må ha en vanskelig oppgave med å holde styr på det til dels kompliserte regelverket


Det var ganske fascinerende å være tilskuer, selv om jeg ikke visste nærmest noen ting om sporten fra før. En slik støyende og dramatisk sport, kunne fort skeiet ut. Men de eldgamle tradisjonene og ritualene ga en ro som gjorde det hele litt høytidelig. Trivelige folk var det også, og de var veldig engasjert i sporten sin.

Finalene ble spilt på søndag. Så vidt jeg kan se på nettet er ikke resultatene lagt ut.

Jeg burde selvfølgelig ha hatt anledning til å ta en tur både i Stovnerhallen og Haugenstuahallen på søndag, men det passet ikke sånn.

Vi kan vel si at det på en måte har vært noen gjengoppgjør på Stovner i løpet av helga. Men, det er ikke noe negativt ved dem, eller noen grunn til å ringe politiet.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.