Anbefales: Ta en tur og se barnefotball!

Postet av Frank Eilert Fossum den 25. Sep 2021

Endelig bød det seg en anledning til å se en kamp med et av Stovners mange barnelag. Stovner har 15 barnelag, 11 ungdomslag og 6 voksenlag = 32 lag. Nå er nok noen av lagene som Tordenskjolds soldater å regne fordi futsallagene er registrert som egne lag.

Kampen som passet inn var oppgjøret mellom Stovner SK og IF Grei i G10, avd. 22. Arenaen var Rommensletta kunstgress 23. september.

Som kjent brukes det ikke tabeller i klassene fra 12 år og nedover. Men vi fikk rede på at både Grei og Stovner hadde gjort det bra. Stovner hadde spilt 6 kamper hvorav 3 seire og 3 tap. Det er vel et tilnærmet ønskeresultat for barneklassene.

Enten var vi heldige med kampen vi tilfeldigvis fikk se, eller så er nivået generelt blitt mye høyere i de yngre klassene i løpet av de siste tre–fire årene.

Kampen er blåst igang

Det går fort framover. Grei angriper . . .

. . . og Stovner svarer

Kampen begynte i godt tempo og med aggressive spillere som ville framover. Noen med god teknikk som fikk med seg ballen. I tillegg hadde de forståelse for å spille pasninger. Vi har vært vant til en del egoistiske driblinger i disse årgangen. Vanskelighetene ligger i nøyaktigheten i avleveringer og i formasjonsforståelse. Det må forklares og terpes på. Og ikke minst, det må modnes gjennom spill.

En morsom sak i de yngste klassen er at det gjerne blir mange mål. Ikke så rart: Små keepere og store mål, og litt tilfeldig hvem som vil/må stå i mål. Og de fleste klubbene er ikke kjente for helhjertet å gå inn for keeperopplæring.

Det ble mange mål også i denne kampen uten at keeperne kunne lastes for det. Tvertom var det flere gode redninger å kose seg med. Kanskje Grei og Stovner har hatt noen gode økter med keepertrening.

Grei fyrer løs . . .

. . . og Stovners forsvar må i arbeid

Stovner på aggressiv visitt hos Grei. I bakgrunn ser vi Stovner A-lags kaptein Kasper, som følger nøye med

7 minutter tok det før Stovner satte inn sitt første mål. Dette svarte Grei på ved 2 minutter senere i å sette inn utligningen. Men Stovner var i støtet, og da det nærmet seg et kvarters spill satt de inn sitt andre mål gjennom et godt, aggressivt angrep. Minuttet etter rotet Greis forsvar det til og Stovner fikk et billig mål. Vi hadde også et godt angrep på vår venstre side, men ballen tok Greis keeper vare på. Grei fulgte opp og satte inn 3–2.

I det 24. minutt ble det hektisk i vår boks. Keeper hadde en flott redning, men ballen kom igjen i Greis eie, og de utlignet til 3–3. Grei hadde grepet om kampen i sluttminuttene av omgangen. Historien gjentok seg: Igjen en stjerneredning av Stovners keeper, men vi greide ikke å rydde unna i forsvaret, og Grei kunne gå til pause med ledelse 3–4.

Det var godt driv i kampen

Stovners andre mål er et faktum

Men Grei gjorde også jobben sin og gikk til pause med ledelse 3–4

Det var tid for pauseprat

Annen omgang fortsatte slik første omgang sluttet. Stovner klønet det til i forsvar og Grei økte til 3–5. Deretter rant målene inn. Først 3–6 etter et fint angrep, så en herlig heading etter corner til 3–7. I det 11. minutt gikk de jadden opp til 3–8.

Da sto det igjen 19 minutter av kampen.

Grei starter annen omgangs målkalas

Trener Roy gjorde noen forandringer og snakket litt med gutta. Da begynte moroa, for ikke å snakke om spenninga.

Stovner var på sporet igjen. Først en farlig corner som ikke var så farlig likevel. Men noen minutter etterpå resulterte et godt angrep i redusering til 4–8. Etter 21 minutter hentet en stjernegoal inn ytterligere et mål. Klokka viste 2 minutter igjen da Stovner gikk opp til 7–8! Men det var vel for kort tid igjen til å hente inn det siste målet.

Det ble noe fomling ved innkast, og sekundene føyk på, og hjertet var på vei til å banke seg ut av kroppen, da Stovner i kampens aller siste halvsekund satte inn utligningen til 8–8!

Stovner forsøker . . .

. . . og lykkes

Stovner har hentet opp 5 mål og utligningen er et faktum i kampens siste øyeblikk . . .