Morgendagens Olympiere på Stovnervisitt

Postet av Frank Eilert Fossum den 29. Jul 2021


Norges Volleyballforbund er aktive om dagen med tanke på promotering av sporten. De ønsker å vise fram en av verdens største idretter og rekruttere nye spillere. I disse olympiadetider får de mye fin PR av Norges gode sandvolleyballspillere. Nå må det også sies at vi gode gode minner fra tidligere tider i sandvolleyball. 

NVB opprettet for en tid tilbake «Morgendagens Olympiere». Det er rekruttlandslaget i sandvolleyball. Opplegget er profesjonelt for de fem uttatte spillerne. De er heltidsutøvere med helårlig oppfølging, tilrettelegging av trening, treningsleire og konkurranser. Spillerne er ambisiøse, med klare mål om å bli bedre spillere for å komme inn i seniorlandslagene.

Denne sommeren har NVB fått med seg Morgendagens Olympiere inn i promoteringen av volleyball ved å gi dem som sommerjobb å arrangere «sandvolleyball-camper». Campene skal være i samarbeid med klubber som ønsker å gi et morsomt og inspirerende tilbud til barn og unge som vil lære sandvolleyball.

Stovner SKs volleyballgruppe har alltid vært klar til å bidra med å utvikle sporten og gi muligheter til at alle skal kunne være med i en volleyballaktivitet. Et stikkord her er klubbens Diamantvolleyball, et tilbud til folk med forskjellig grad av funksjonsnedsettelse. Vi ville gjerne arrangere en Camp. Og det passet svært godt inn i sommeraktivitetsprogrammet klubben har igang.

Mandag 26. juli kom fem blide Morgendagens Olympiere til volleyballanlegget i Fossumparken ved Stovner Senter Det var bra at alle kom, for oppmøtet var stort. Av de som møtte opp var det flere som spiller volleyball i klubben. De vet at det er nyttig å få impulser fra utøvere og trenere som er på høyere nivå. De som ikke hadde spilt før fikk en faglig god og grundig inngang til sporten.

Dagen var delt i to økter: Barn født 2009–2013, kl. 16:30–18:00 og ungdom født 2005–2008, kl. 18:00–19:30.

I tillegg til sandvolleyballbanene var det gjort i stand baner til vanlig gressvolleyball og til crossnet. Det passet bra i og med det var så mange deltakere, var det behov for avlastning i deler av sandvolleyballopplegget.


Her er vi inne i spilltreningen til de yngste . . .


. . . Engasjementet var det ikke noen grunn til å  klage over


Deltakerne fikk takk for innsatsen og et minne fra Campen


Undertegnede kom litt sent til Campen, fikk derfor ikke med starten på de yngstes oppstart. Her sceneskiftet fra de yngste til de eldste. Nedenfor får vi et inntrykk av oppvarming og innføring i detaljene


Oppmykende øvelser er viktig


En forklaring og begrunnelse for øvelsene er nødvendig


Løpe mot nett og hoppe . . .


Slå ball . . .


. . . over nettet . . .


. . . ikke i


Repetisjon, og enda flere detaljer?


Presisjon på slagene. Når alt det grunnleggende sitter, gjenstår en masse morsom trening. Volleyball er ikke bare å slå ballen fram og tilbake over nettet. Det er mye taktikk også


I tillegg til sandvolleyball var det muligheter for å trene på gressvolleyball . . .


. . .


. . . og ikke minst crossnet . . .


. . .som er en intens variant, med et høyt tempo og mye latter. Dette kan virkelig bli en hit både blant utøvere og tilskuere


Morgendagens Olympiere fikk en våt avslutning på Campen i Fossumparken, 
men smilet var på plass. Det var det all grunn til.
Fra venstre: Thea Luise Jürgensen, Oda Løvø Steinsvåg, Sunniva Helland-Hansen, 
Nils Gunnar Ringøen og Frida Berntsen.


Campen hos Stovner SK i Fossumparken var den første, fortalte Sunniva. Hun mente konseptet var et godt tiltak. Nå skulle de besøke flere steder, i første rekke på Østlandet. Forhåpentligvis ville det i neste omgang omfatte større deler av landet. Hun syntes det var fint at Morgendagens Olympiere, som er priviligerte, hadde fått denne anledningen til å gi noe tilbake til samfunnet. Og så var det jo gøy, da!

Ja, gøy var det. Og målgruppa var tydelig fornøyd.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.