Stovner SKs vei til Ullevål sluttet på Grorud!

Postet av Frank Eilert Fossum den 27. Jul 2021

Fotballgruppas leder Espen Myrbakken hadde en travel oppkjøring til cupkampen mot klubbnabo Grorud IL. Det var mange detaljer som skulle på plass før startpipet gikk.

Oppvarming måtte til selv om det var varmt i lufta. Kampens balljenter fulgte nøye med.

Stovnerhallingen har sin naturlig plass i oppvarmingen.

Dommetrioen brukte en elegant ballettvariant til sin oppvarming.

Lenge har vi ventet på at A-laget kommer i gang med ordentlig fotball. Ja, halvannet år er lenge! Vi husker fra den avgjørende kampen i 2019 mot Lørenskog at klubben hadde gode spillere som var i stand til å hente ut det beste når de var presset. I den nest siste treningskampen som var mot Skeid 2, fikk vi se at Stovner SK har gode fotballspillere. Det var oppløftende. Men, så kom en litt merkelig forestilling mot Lyns A-lag. Litt tvil ble sådd, selv om vi visste at det manglet noen av nøkkelspillerne våre i den kampen. Mer kribling i magen ble det også da vi så at Yazdani ikke var med på spillerlista mot Grorud. Han hadde vært aktiv i kampen mot Lyn.

Ja, så er det bare å komme i gang!

Endelig kunne utøverne marsjere inn på Rommensletta til offisiell fotballkamp, anført av dommerne og Stovner SKs kaptein Kasper Amdal . . .

. . . Grorud IL ble ledet inn av kaptein Glenn Harviken

Kampens fem utøvere med de viktigste formelle vervene hilser på hverandre: Torje Andreassen, Ass.dommer 1; Glenn Harviken, GILs kaptein; Hakan Catalgøl, hoveddommer; SSKs kaptein Kasper Amdal og Haron Siad, Ass.dommer 2. Glenn ser vi har Stovner SKs nye vimpel i hånden. Grorud er den første klubben som har fått den.

Oppløftende start på kampen. Allerede etter 2 minutter spilte GIL seg til en corner. Glenn Harviken nikker den utenfor. SSK svarte umiddelbart, med en godt angrep på vår høyre side. Luka ble ganske hardt taklet, og et frispark hadde ikke vært unaturlig. Kampen var jevn, men angrepene til SSK var kvassere enn GIL sine. Og det viser seg når det bare har gått 7 minutter av kampen da vi igjen spiller oss til en corner. Erlend leverer perfekt til Saif som nikker inn 1–0!

Grorud sparker igang moroa!

Groruds keeper får hånda på skuddet fra SSK

Den påfølgende cornere plasseres fint på Saifs hode, som nikker ballen i mål . . .

. . . sånt blir det jubel av!

GIL har ballen forholdsvis mye, og får anledning til å presse høyt. Men forsvarssystemet til SSK virker. De slipper ikke GIL til. Etter halvspilt omgang krever varmen at spillerne får en drikkepause. GIL går rett fra drikkepausen til et angrep som endte med et skudd fra svært skrått hold. Ballen går i litt avstand langs mållinja, men heldigvis ikke inn. GIL følger straks etter opp med et skudd over. Det er tydelig at vannet hadde gjort dem godt. De spilte seg til en corner. Den ble spilt inn i feltet, og et nikk fra GIL fikk Michael hånden på. Ballen ble brasset vekk av Kasper. Dommerne mente ballen var inne. Michael mente det motsatte, og protesterte så heftig at han fikk gult kort. Michael fikk støtte av Sohaib fra benken, dermed fikk også han gult kort. Nå vet vi at vi spillet er en ekte cup-kamp. Og heitere skal det bli!

. . . i begge ender av banen

GIL presser mer. Det flyter bedre for dem. SSK prøver seg, men har vanskeligheter med å være lenge inne på GILs banehalvdel. Det blir noen sporadiske angrep. Etter 39 minutter får SSK corner. Kasper ble revet ned i feltet. Dommeren mente det ikke var noe ulovlig med det. Det koker litt i varmen. Vi hørte Bergo ville at GIL skal øke heten ved å mane til høyere tempo. I resten av omgangen kjempet SSK litt mer enn de spilte fotball. Avklaringene var litt impulsive og ballen ble bare flyttet tilbake til GIL.

Alt i alt var det en god og underholdende første omgang. Og publikum i et antall på ca. 240 stykker, koste seg i solbakken, og spenningen holdt seg gjennom pausen og inn i annen omgang.

Annen omgang starter med en resultatløs corner for GIL. Vetle skyter over. Det blir nok en corner for GIL. Og denne gangen blir det ikke over. Ballen går inn til ledelse 1–2 for GIL.

Slik synes ikke SSK noe om. De svarer umiddelbart. Luka setter inn utligningen fra forholdsvis kort hold. Dette er den viljen vi har sett i laget fra tidligere tider. Nå var det egentlig bare et spørsmål om laget hadde grunnlaget som skulle til for å holde ut i ytterligere 35 minutter. Våre to målscorere hadde tydeligvis gjort sitt. Både Saif og Luka ble byttet ut med Noor og Ebrima.

GIL tar ledelsen 1–2 . . .

. . . men det vil ikke SSK ha noe av. Luka utligner til 2–2 . . .

. . . og da blir man så glade på sidelinja

Det hadde gått et kvarter av annen omgang da OBOS-ligaens storskytter Oscar Aga, ville gjøre oppmerksom på at han var tilstede. Dermed sto det 2–3.

SSK sliter seg over på GILs halvdel og får et frispark. Thanu og Kasper har et godt trekk. Dessverre går ballen litt til side for mål. Dett skjer rett før drikkepausen. Etter pausen er GIL i godt slag. De setter Michael på prøve med et par skudd etter 28 minutter. Deretter et skudd i nettveggen som har vært borti en SSK-spiller. Corneren ender i et frispark, som GIL nikker utenfor.

SSK har ikke gitt opp, og har et par sporadiske angrep. Blant andre har Kasper et sugende enmannsangrep som GIL med nød og neppe fikk avbrutt. Straks etter fikk Kasper et gult kort for gira angrep på GIL-spiller. Dette førte til masse-stimling i beste cup-tradisjon. Kampen var på sitt heiteste, selv om den i realiteten var avgjort. I hvert fall ble den avgjort da Oscar satte inn 2–4. Og Ridouan Essah fastsatte sluttresultatet til 2–5.

SSK prøvde . . .

. . . og prøvde . . .

. . .

. . . men det var GIL som vant første runde-oppgjøret i årets Norgesmesterskap, og skal spille annen runde kommende helg.

En varm, fin sommerdag, avstedkom en skikkelig heit cup-stemning

Etterpå var alle gode venner, og takket for en fin kamp, på en fin dag på Rommensletta

Det ble altså klare seierssifre 2–5 til Grorud IL i kampen mot Stovner SK. Bak sifrene ligger det svært forskjellige oppladningsmuligheter for de to lagene. Og man skal ikke glemme at det er to divisjoners forskjell. Med dette som utgangspunkt, og med det spillet vi så særlig i første omgang og ikke minst utligningen av SSK til 2–2, var SSK innsats svært lovende. Jeg antar at gutta fikk mye god kred i garderoben etter kampen.

Og nå kommer et par treningskamper før vi 7. august tar imot Toten på Rommensletta til den første seriekampen siden 2019. Det gleder vi oss til!