Sommeraktivitetene er igang

Postet av Frank Eilert Fossum den 1. Jul 2021


I 2020 hadde Rommen SK og Vestli IL sommeraktiviteter hver for seg. Begge med betydelig suksess. Etter sammenslåingen av de to klubbene ifjor høst, arrangeres sommeraktivitetene av Stovner SK. Det blir gjort etter samme mal som ifjor. I Stovnerhallen med omkringliggende herligheter som Jesperud og Fossumparken blir det allidrett med fokus på volleyball, sandvolleyball, dans og fotball. Vi prøver også yoga, turn, basketball, badminton, bordtennis, handball, boksing, cricket, frisbee, friluftsliv og mye annet gøy. Aktivitet hver dag kl. 10.00 til kl. 14.30 i uke 25, 26, 27, 28, 31 og 32 i sommer.

På Rommensletta er det fotballskole i ukene 26, 27 og uke 31 og 32. Mandag til torsdag 17.00 til 19.00. I tillegg til fotballskolen det rigget til mange spill som krokket, frisbee, kubb og badminton.

I 2020 var det taekwondo i Haugenstuahallen. Denne aktiviteten tilbys fortsatt, men er flyttet til Tiurleiken skole på Romsås Senter. Det er onsdag og fredag 17.00 til 19.00 i hele sommer.

Vi tok med kamera på Jesperud og Rommensletta, og fikk nok en gang oppleve den store gleden unger og ungdom har av fysisk aktivitet.


Dette er antagelig ytterpunktene på årets sommeraktiviteter. Noen får bokseopplæring mens en stor gjeng bedriver yoga i bakgrunnen.


«To tette og ei badehette», er visstnok et boksebegrep. Dette er kanskje mer rett høyre/venstre.


Etter økta er det godt med en pust i bakken og en god samtale.


I forbindelse med lunsjpausen var det litt aktivitet inne. Her ser vi antagelig bryting, kurvball og futsal. Men det var om å gjøre å komme seg ut i det fine været igjen.


Plutselig var bokseinstruktørene blitt til fotballtrenere.Vi kan gå god for Magnus, han var i sin tid en svært lovende fotballspiller.


Alle venter spent: «Går den inn?»


Bare et godt spydkast unna, i Fossumparken, var danseinstruktørene i gang med å lage noen moves til dansen ungene skulle få prøve seg på. Selvfølgelig er det noen som ikke kan legge fra seg fotballen!


De kommende danserne var i mellomtiden opptatt med å få instruksjon i sandvolleyball. Instruktørene var Marcello og Trang. Trang er ikke hvem som helst, hun er selve sjefen i Stovner SK.


Så kunne man endelig slippe sand inn mellom tærne og mange baller i lufta.


Deretter var det å børste sanda av føttene og få på seg danseskoene.


Etter en del repetisjoner kunne vi se at nå var det bare et par repetisjoner igjen før trinn og bevegelser satt.


Men, vi hadde ikke tid for det var bare en liten stund til Osama samlet spillere og instruktører rundt seg for å komme i gang med dagens økt på fotballskolen på Rommensletta.


En av instruktørene var kapteinen på Stovner SKs A-lag. Her passer han på at ingen av ballene kommer utenfor boksen. Da må eieren av ballen gå ut av spillet.


En annen gruppe er i gang med reaksjonstrening.


Jentene varmer opp og øver pasningsferdigheten.


Jentene spiller på liten bane. Det blir ganske intenst foran mål. Heldigvis har de fått med seg en svært uredd og tøff keeper.


Kaptein og midtstopper Kasper prøver seg i mål.


Ojj, det ble litt fomling.


Kasper fikk instruksjon av den ordentlige keeperen Michael. Da gikk det bedre.


Stor iver i duellene.


På Matchbanen er det rigget til med mer lekbaserte øvelser. Her prøver Elsa, og den tøffe keeperen jentene hadde med seg, på den utradisjonelle øvelsen kasting av ødelagt krokketkølle.


Badminton er populært.


Kubb er den store idretten i parkkulturen i helgene. Amina har virkelig peiling og kan lære fra seg.


Det er ikke lett, men det ble en jevn kamp. Det var bare en kubbe som skilte når spillet var over.


Frisbee er vi gode på på Stovner. Det finnes en flott bane som starter et langt kast fra klubbhuset på Rommensletta. Dessverre er den spennende banen i Fossumskogen ikke vedlikeholdt.


Fotballtennis er kanskje ganske vanlig som trening, men ikke så vanlig som konkurranseidrett. Litt rart, for det er en morsom øvelse. Matchbanen på Rommensletta er vant med øvelsen. På slutten av forrige årtusen ble det arrangert mesterskap her. Brødrene Bougato og Henning Dokken gjorde det ganske bra, hvis jeg ikke husker feil.


Elsa demper fint og legger ned på foten.


Merit velger en heading.


Det er ingen tvil: Det er gøy med sommeraktiviteter!


Det har vært en fin dag for store og små. Og for oss som er langt utafor målgruppa med hensyn til alder og fysisk tilstand, har det vært påfyll av god energi ved å oppleve ekte idrettsglede. Vi stikker nok innom en tur eller flere i løpet av de kommende ukene.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.