Det er bare å bøye seg i hatten . . .

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Jun 2021


Joshua King Fotballakademi mener alvor når de sier at alle barn må få anledning til å utvikle sin fotballinteresse ved å lære mer. På akademiets andre dag var det lagt til rette for at barn som har forskjellige utfordringer, fysiske og psykiske, skulle få kvalifisert opplæring. Cirka 20 barn/ungdommer møtte. I Stovner SK har vi i mange år hatt en paraidrettsgruppe, drevet av volleyballgruppa, som vi for tiden arbeider med å utvikle. Det var derfor interessant å overvære noen av øktene til disse utøverne.

Vi starter derfor bildekavalkaden med denne gruppa. Så blir det noen fotballakademibilder. I pausene fra selve fotballopplæringen og helt på slutten av akademiet skjedde det en del ting. Gjestebesøk, premieutdeling, fotosesjoner. Det er nok flere bilder fra disse seansene enn korrekte spark på ball. 


Det var to jevnstore grupper for ungene med ulike utfordringer . . .


. . . men, det som preget dem var ikke utfordringene, men evnen til å ta ut alt. Og ekte idrettsglede.


Harde tak i målgården.


Fint skudd, fin redning. Frode Grodås var på plass . . . og sånt blir det mye moro av.


Det er romslige forhold på Rommensletta. I Oslo er det vel bare Ekebergsletta som er større. Dette er den gamle matchbanen som fortsatt har naturgress. Bak trærne til høyre er det en cricketbane. Helt til venstre i bakgrunnen hvor det står noen biler, var det et par tennisbaner. Forøvrig er det også en baseballbane med internasjonale mål i sørenden av sletta, ned mot skulpturparken.


Håvard, fotballsjefen i naboklubben Høybråten og Stovner IL, baler med å få unna en oppblåsbar bane som har kollapset


Joshua er igjen i sving på banene. Først på kunstgressbanen . . .


. . . så på gamle matchbanen sammen med Haitam.


Fra den gamle matchbanen er det bare noen få skritt inn i bua til disse gutta. De har hatt en stri tørn med å fóre alle deltakerne og alle hjelperne.


Photo-Boxen var populær. Den produserte fotballkort med bilde av spilleren på den ene siden og Joshua på baksiden. Han signerte.


Signert hadde også den populære Paul Pogba gjort på sin sølvglinsende fotballsko. Den hadde Joshua fått med seg og den ble trukket ut til en lykkelig og litt høytidsstemt gutt, som intervjues av TV2.


Frode Grodås er populær hos damene, her representert ved Stovnerdamene Elisabeth og Jorunn.


Kjell Sverre har fått trenerhjelp av Mos Abdelloui (t.v.).


Lagene til Petter har fått forsterkninger. Ikke bare av Joshua men også Mats Zuccarello.


Zucca likte seg godt i lekegrinda.


Oii, dit kom også Jonas Gahr Støre . . .


. . . men han ville helst spille fotball.


Når han først var på Stovner benyttet han anledningen til å hilse på Ap-toppene i bydelen: Byrådsleder Rashid Nawaz og lokalpartileder Norvald Mo.Det ble delt ut premier til tre stykker i hver gruppe. Disse hadde utmerket seg på banen, utenfor banen eller på annen måte. Stovner SK-jenta Romaysa, stående ytterst til venstre var en av disse. Kanskje det var finta da Joshua og Haitam havnet i pølsebua som var grunnen. Her blir de intervjuet av NRK.
Så dukket disse karene opp, da måtte alle andre vike: Martin Ødegaard og Sander Berge!


Ungene fikk anledning til å stille spørsmål, og det kom en del. De tre syntes det var gode, relevante spørsmål. Noen var tydeligvis ganske morsomme!


Martin og Sander satte stor pris på Joshuas initiativ, og applauderte det flotte tiltaket.


Klokka nærmet seg 16:00, og det hele var slutt for denne gang. Så da var det bare å legge i vei på ferden hjem. Forhåpentligvis med gode minner, og en ekstra giv til å fortsette egenutviklingen.


Det er mange som bør takkes for at arrangementet har glidd så sømløst gjennom.

De frivillige har ruslet rundt på banene og i omegnen, og påsett at alt har gått greit for seg.


Stovner SKs crew under ledelse av Kissma, har hjulpet til med praktiske oppgaver. De har også overnattet på klubbhuset, og har holdt et øye med utstyret. De har nok også benyttet anledningen til å se noen EM-kamper utover kvelden.


Røde Kors har heldigvis hatt svært lite å gjøre. Det synes de er bra. Og det synes vi er bra.


Det røde crewet har vært selve drivkraften i den praktiske gjennomføringen. Når man ser på stillingsinstruksen skjønner man det. 


Espen Myrbakken, Stovner SKs fotballsjef, og Joshua kan med god samvittighet sette tomlene opp for et godt gjennomført arrangement.


Som sagt, det er bare å bøye seg i hatten for disse tre karene. Kalle, Joshua og Gudbrand gjorde det mulig å lage en arena som gjør det mulig for barn og unge å utvikle sin fotballinteresse og sine fotballferdigheter, uansett hvilken bakgrunn og forutsetninger de har. Håpet er at dette bare var starten, slik at ungene som kommer etter også får lignende tilbud.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.