G19-2 viste krefter

Postet av Frank Eilert Fossum den 1. Jun 2021

For to dager siden (27/5) hadde vi latt oss imponere over Stovner SKs juniorlag G19-1 i deres møte med Årvoll. Ja, ikke akkurat sluttresultatet, de tapte 2–1, men med tanke på at de er uten kamptrening var det godt spilt. Kunne det andre G19-laget vise samme gode takter?

Det har vært en del tilbakemeldinger om at hele stallen har gjort det bra. «Hele stallen» består av 40 stykker! I mange år bakover har det vært veldig dårlig, særlig for Rommens del. De hadde noen år eksperimentert med det vi nesten må kalle «leiesoldater» i påvente av at Kissma sine lokale gutter skulle bli gamle nok. I og med sammenslåingen er årsklassen ytterligere styrket ved at det nå trenes sammen.

Vi regnet med at det ville bli interessant å kunne sammenligne med Årvoll, i og med også de har nok spillere til å stille to lag i klassen.

Dommer Erik Dan Nguyen har vært en trofast aktør på Rommensletta i mange år, enten som dommer eller linjedommer. Streng, men trivelig. Her flankeres han av Årvoll og Stovners kapteiner

Folket på sidelinja følger spent med fra første sekund

Etter fem minutter er Stovner nære på, men blir taklet

Årvoll har vært på resultatløst besøk hos Stovner som er på full fart over på den andre banehalvdelen

Stovner får en corner som blir like resultatløs som Årvolls forsøk på den andre siden

Stor fart, lette steg og god ballføring . . .

. . . førte til Stovners første mål. Da var det gått 18 minutter

Årvoll ypper seg, og er nære på her, men ballen går rett utenfor krysset

Stovner felles på sekstenmeteren . . .

Frisparket går over

Ikke lenge etterpå går ballen i mål til Stovners andre mål i kampen

Starten på kampen var omtrent som G19-1 sin start for et par dager siden. Det gikk litt fram og tilbake. Men i denne kampen ble det raskt synlig at Stovner hadde hva vi må kunne kalle et tydeligere overtak. Da det nærmet seg et kvarters spill hadde dog Årvoll noen gode muligheter. Hadde dette ført til mål, må vi kunne si at det var litt mot spillets gang. I stedet ble etter 18 minutter Stovner spiss som elegant fikk med seg ballen inn i Årvolls sekstenmeter og satte inn en fin 1–0-ledelse til hjemmelaget.

Den gode sommervarmen var kommet, og det ble lagt inn en en drikkepause. Man skulle tro det ville sette fart i spillerne, men det dabbet heller litt av.

Etter 35 minutter ble en Stovnerspiller felt på sekstenmeteren. Det førte til et frispark som gikk over. Men 8 minutter senere gikk ballen i nota da Stovnerspissen igjen var frampå og laget sitt og lagets andre mål for dagen.

Rette etterpå var det pause.

Vår pauseunderholdning ble en tur bort til brakka å se Magne ferdiggjorde de nye reservebenkene

Vi gikk inn i en annen omgang som utviklet seg ganske annerledes. Til å begynne med skjedde ikke altfor mye. Årvoll prøvde seg noen ganger, uten hell. Stovner hadde også noen nesten sjanser. Etter 10 minutter ett skudd over. 7 minutter seinere også en «nesten».  Etter 25 minutter satte Stovner inn 3–0. Dette sammenfalt med at Årvoll ikke fikk til noe, og nærmest kollapset. Om dette skyldtes formen eller om det var en psykisk knekk, er ikke godt å si.

I løpet av et kvarter økte Stovner med 5 mål, slik at stillingen var 7–0 med 5 minutter igjen å spille. Helt på slutten av omgangen kom Årvoll seg fram til Stovners sekstenmeter. De fikk et straffespark med mulighet for å få et trøstemål. Men Stovners keeper ville det annerledes. Han var kald, og gikk riktig vei på en hard markkryper, men den var ikke langt nok unna. Stillingen forble 7–0!

Det var ingen stress på sjefsnivået i annen omgang

Ballene rant inn i Årvolls mål

Det hjalp ikke om Årvolls spillere gjorde de mest elegante ballettrinn . . .

. . . eller fikk straffespark, ballen ville ikke inn i mål

Det er ikke mulig å lage noen konklusjon etter denne kampen, men vi kunne se at tempoet hos Stovners G19 2-laget var ikke så høyt som i G19 1-kampen. Det vi så var at flere av spillerne hadde tempoet inne. Det var mye vilje, og de holdt hele kampen ut. Kanskje noe av forklaringen var at Årvoll ikke holdt kampen ut. Forklaringen får vi nok ikke før vi har sett minst en kamp til.

Også til denne kampen var A-lagstrener Kjell Sverre til stede hele tiden. Han har et ønske om at våre spillere som er oppvokst i klubben skal nå et nivå som gjør at de er aktuelle for spill på seniorenes A-lag. Han er godt fornøyd med utviklingen, og er sikker på at juniorlagets mål om å gi spillere utviklingsmuligheter som gjør dem aktuelle for spill på høyere nivå, gjør at Stovner SK vil merke en forespørsel fra spillere utenfra som vil være med.

Det Stovner SK må gjøre er å legge til rette for dem som ikke vil være med på den aller hardeste satsingen, men gjerne vil være en del av et godt klubbmiljø, både sosialt og sportslig. En slik bevisst satsing vil gi en ønsket klubbtilhørighet, ikke bare for utøverne, men også for dem som ser at Stovner SK tar vare på barn og ungdom i vårt bo- og oppvekstmiljø.

Samtidig med denne kampen gikk det også en kamp på Jesperudjordet. Det var Stovners G15 som prøvde seg mot Skeid. Også den kampen lovet godt, vi vant 3–2!