Ingen tur til Valhall for A-laget i 2023

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Sep 2023

De fem i ledelsen av kampen hilser før start

Spillerne fyker ut av startgropene

Stovner SK møtte FK Brosundet i kvartfinalen i Oslomesterskapet. Laget spiller i 6. divisjon, avd. 1. Ligger på en 3. plass, 8 poeng bak ledende Oppsal 3. På veien til kvartfinalen har de slått ut Oslo-Ørn (8. div.) og Union Carl Berner (4. div.). Vi hadde likevel tro på at vi hadde store muligheter for å gå videre. Særlig med tanke på at det ikke er første gang vi møter dem i Oslomesterskapet. I 2018 spilte Brosundet i 5. div. Vi møtte dem i åttendedelsfinalen. Etter en jevn første omgang ledet vi 1–0. Annen omgang ble et mareritt for dem, i og med vi scoret åtte ganger, og vant 9–0. Vi gikk helt til finalen og ble Oslomestere (OBOS-Cup) etter å ha slått Holmlia i en legendarisk kamp.

Vi hadde en grei åpning, og her får keeperen til Brosundet en hårføning . . .

. . .sett fra andre sida så det sånn ut. Men ballen gikk utenfor

Ballen er akkurat uten mulighet for Giorge til å rekke . . .

. . . og Brosundets Carl-Even kan skyve ballen inn til 1–0

Det var en grei åpning på kampen, men kun et slapt skudd fra hver av lagene. Vi fikk en corner, og straks etter en brukbar mulighet, men det ble for trangt inne i feltet til å styre ballen inn i mål.

Det så ut til at vi hadde tak på spillet, men noe glapp. Brosundet fikk ballen og kom opp på vår høyreside. Et langt og godt skudd gikk akkurat over Giorge og ballen ble dyttet inn av Carl-Even Aarseth Grande. Forøvrig den eneste gjenværende fra lagoppstillingen deres i 2018. Da hadde det gått ti minutter av kampen.

Heldigvis gikk det bare 6–7 minutter før Stovner fikk et frispark midt i mellom 16-meteren og sidelinja. Kasper kriget inn utligningen på innlegget.

Kasper kriger . . .

. . . og ballen går i mål til utligning 1–1

Stovner presset og fikk frispark og cornere. Vi syntes å se at tempoet tok litt på Brosundet, og at de hadde godt av pausen som oppsto da en tilskuer dånte av. Heldigvis gikk det bra. Nok et tilfeldig spill hos oss førte til et frispark for Brosundet. Men holdet var langt så det førte ikke til noe. Derimot benyttet de seg godt av en corner etter 40 minutter, og tok igjen ledelsen i kampen.

Deretter fikk vi se et godt frispark fra Ayoub, men ikke så godt at det gikk i mål.

Kasper prøvde alt, men dessverre fånyttes her

Brosundet kan juble for 2–1

Her var Stovner nær

Annen omgang startet litt aggressivt. Det førte til en beinhard kollisjon mellom Kasper og Brosundets keeper. Heldigvis så det nok verre ut enn det var.

Selv om det sto 2–1 følte jeg at vi skulle greie dette. I hvertfall oppnå uavgjort og straffesparkkonkurranse. Det spilles ikke ekstraomganger.

Omgangen skred framover uten at vårt tilsynelatende overtak førte til noe. Brosundet var kvikke på annenball, og ikke minst på hugget når vi var unøyaktige. Og ikke ble de slitne heller. Tvertom var de nok inspirerte: raskt på ball og raskt i forsvar.

Tett og spennende i annen omgang

Brosundet var veldig nærme en scoring til

Ballen kommer opp på tverrliggeren  . . .

. . . og dumper to ganger oppå tverrliggeren

Frenetisk kjemping foran Brosundets mål

Det ble selvfølgelig et veldig press på Brosundet jo nærmere slutten av kampen nærmet seg. Vi hadde ikke marginene på vår side. Blant mye som gikk utenfor eller ble avverget med stor innsats, var det for eksempel en avslutning som spratt et par ganger bortover tverrliggeren.

Så gikk det som det gikk: Ingen mål i annen omgang og seier 2–1 til Brosundet.

Brosundet kan glede seg over avansement i Oslomesterskapet, og ikke minst over innsatsen og forsvarstaktikken

Kaptein Kasper fikk god trøst av guttungen

Vi får håpe det er litt forskjell på spillet vi spilte i turneringen og spillet vi har spilt i serien i de siste kampene. De har vært veldig lovende. Allerede på tirsdag 19. september tar vi imot Manglerud Star til seriekamp på Rommensletta kl. 20.15. Manglerud Star ligger på 4. plass, 8 poeng foran oss som ligger som nummer 8.

I de siste ukene har det kommet mange nye spillere til Stovner SK, de kommer fra fjern og nær som for eksempel Frankrike, Telemark og Årvoll. Her er det flere lovende og interessante spillere, når de får trent og spilt seg inn i miljø og lag, kan vi få en virkelig slagkraftig seniorstall og gode forsterkninger til juniorlaget.