C-laget med tøff start i serien

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Apr 2024

Det kan se ut som Stovner SKs tredjelag har hatt et nokså hardt møte med virkeligheten i 10. divisjon. Det er særlig målforskjellen som faller en i øynene. I alle tre kampene har laget sluppet inn fem mål, og kun i kampen mot Sterling 2 klarte de å score mål, til gjengjeld to stykker. Med utgangspunkt i at Sterling 2 og Christiania 2 på forhånd var tippet i det øvre sjiktet på sluttabellen, skrev vi i tittelen at vi antageligvis har spilt mot de beste lagene. Romsås 2 fikk et godt resultat mot oss, men tapte 1–2 for Ellingsrud. Det viser seg ofte at forhåndsspekulasjoner et halvt år i forveien ikke er helt pålitelige.

Etter de første tre rundene er tallene klare, vi ligger sist på tabellen. Riktignok skal Ski 2 og Romsås 2 først spille runde tre 7. mai, men det har ingen innvirkning på vår tabellplassering.

Vår utfordring er at vi ved oppstarten har for få spillere. Det som mangler er litt eldre spillere som kan bidra med sin erfaring. Konseptet med å ha et lag med stort innslag av spillere med stovnerbakgrunn ser ut til å ha appell. Det er flere med bakgrunn helt opp til tidligere tiders A-lag som har sagt seg interessert i å delta.

De gutta som har vært med til nå har vist seg å være gode spillere, og det er jo ikke bare ungdommer som er med. Det er fortsatt en fryd å se 41-åringen Ferhat spille fotball, fotballgenene synes gjennom drakta. Kissma har fortsatt farta og viljen som et fortrinn.

En ting er jeg sikker på: Vi står foran en morsom og underholdende fotballsesong.

Kapteinene ønsket hverandre lykke til

Spillet er i gang: Kissma med et stilrent innkast

Det var en jevn åpning på kampen. CBK var på besøk hos SSKs keeper. SSK spilte seg til et innkast på høyde med CBKs sekstenmeter. Det var ingen av lagene som utmerket seg i spillet. Men, etter fem minutter, ut av nærmest ingenting, bare et løp med ballen oppover vår venstre side, som endte med et drømmetreff 20 meter fra dørlinja og fem meter fra sidelinja. Skuddet føyk inn til 0–1.

Kampen fortsatte på det jevne, uten å skape de store mulighetene. SSK hadde et par påfølgende skudd. Ble fulgt opp av en resultatløs kontring fra CBK. David forhindret en ball i å gå ut til corner.

Det første målet til Christiania kom etter fem minutter, og virka som hårføner når det fløy forbi David

Begge kikker intenst på ballen, hvem kommer først

Stovner tar over ballen

Stovner fyrer løs, men ikke i mål . . .

. . . de prøver igjen, men keeper får hånda på

Allerede etter ti minutter ble det foretatt noen bytter. Det førte til et par minutter med gåfotball. SSK var godt med. Et angrep førte til en corner som Ferhat tok. Den var bare litt fra å gå rett i mål. Mål ble det derimot da CBK etter et kvarter fikk frispark midt foran sekstenmeteren. Direkte i nota til 0–2. Resten av omgangen ble det mye fram og tilbake og en god del løping for oss. CBK hadde ballen mest. De fulgte opp målet med et skudd i nettveggen.

Rett før fløyta spilte første omgang over, kom  CBK med et godt angrep som endte med at Jama rundet David, og dermed pauseresultat 0–3.

Det ble mye kjemping for Stovner i forsvar

Christiania får frispark . . .

. . . ballen suser inn i hjørnet til 0–2

David ruser ut og tar fornøyd ballen fra Jama . . .

. . . men Jama tar hevn senere, runder David og setter inn 0–3

Det er på tide med pause og en grundig prat

Vi håpet at SSKs pauseprat gjorde at gutta var enda mer med. Men det startet med en corner for CBK. Kissma var så på raid oppover sidelinja på vår venstre side, fikk et fryktelig spark på beinet. Frisparket plukket keeperen. Kort etter spilte SSK seg til to resultatløse cornere. Kort etter fikk vi et frispark som ble sendt inn i straffefeltet. CBK fikk tak i ballen og kontret. David fikk hånd om ballen.

En stund så det ut som pausepraten hadde gjort SSK godt. Men nå så det ut som om CBK fikk et markert overtak. Da vi passerte 20 minutter fikk de straffespark og gikk opp til 0–4.

Christiania er raskt ute etter pausen med å skaffe seg en corner

Først fikk Kissma et skudd i ansiktet som ødela brilla, og gikk i bakken. Deretter fikk han et spark i leggen/ankelen . . .

. . . men ingenting beit på ham

Tett duell i høyt tempo

Straffespark 0–4

CBK kontrollerte. SSK fikk noen muligheter, som da Kissma alene med keeper satte ballen over. David hadde et par gode, men risikable utrusninger. Helt mot slutten av kampen hadde vi et godt forsøk på en sluttspurt. Men det var CBK som i siste minutt satte inn sitt femte mål.

Stovner kliner til . . .

. . . og Kaihaan får strekt seg

De tidligere klubbkompisene Kissma og Omar i duell

I kampens aller siste minutt fastslo Christiania sluttresultatet til 0–5

Neste kamp er fredag 5. mai, kl. 18.30 på Domus Athletica mot OSI 5. De ligger på tredjeplass etter en knallsterk åpning med 0–7 over Sagene 3, så 3–0 over Lambertseter 3. Men i den siste kampen ble det tap 3–0 for Lindeberg.