Kampen ble overraskende seig

Postet av Frank Eilert Fossum den 24. Aug 2023

Ja, Holmlia og Stovner er lag som kjenner hverandre godt. Siden 2020 har lagene møtt hverandre fem ganger, inklusive denne kampen. Det har resultert i fire knepne tap, og kun en seier. Men, går vi litt lengre tilbake i tid, til 2018, så kan vi vise til seier i finalen i OBOS-Cup (Oslomesterskapet). I en ellevill kamp i Valhall slo vi dem 4–3. Ellevill er det motsatte av seig.

Utenom selve kampen er det en god tone lagene imellom. Spillerne kjenner hverandre, det har vært flere overganger mellom klubbene.

Dommeren blåser, og spillet er i gang

I kampen mot Grei så vi et Stovnerlag som ikke var helt i kampform, men dog viste gode takter. Ifølge referatet mente vi at laget kunne være kapabelt til å ligge høyere på tabellen når det fikk spilt noen flere kamper. Vi ble derfor litt overrasket når det nølende spillet og dårlige åpningstempoet vedvarte. Det gjaldt begge lag. Det ble spilt litt fram og tilbake, og det forekom et frispark i ny og ne. I tillegg hadde Rassab en stor mulighet etter 8 minutter. 18 minutter hadde gått da  Holmlias keeper måtte rykke ut mot vår venstrekant på et godt gjennomspill til Elias.

Holmlia hadde også noen muligheter. Men, det ble aldri helt farlig, det manglet tæl.

Skjer a' . . .

. . . antydning til løkkefotball

Rassab med en svært god mulighet

Ismail blir taklet av Igor, og får en fin flytur

Omtrent 35 minutter ut i kampen fikk Holmlia til et spill utenfor og rundt vår sekstenmeter som vi ikke fikk ryddet opp i. Det endte med en dobbeltcorner, fulgt opp av et innkast. Resultatløst. 5 minutter seinere oppsto en situasjon inne på Holmlias banehalvdel, på vår høyre side. Endte med et gult kort til Holmlia og frispark for oss fra omtrent 25 meter. Resultatløst.

Det begynte å gå mot slutten av omgangen, og uavgjort til pause. Da spilte Holmlia seg til et godt forsøk. Nok en corner. Ballen gikk til slutt inn til kampens første mål. Det sto igjen 4 minutter av omgangen.

Gult kort til Holmlias Mubarak og frispark til Stovner . . .

. . . superraske Kevin tapte løpeduellen mot Holmlias keeper

Sohaib med godt driv og fokus

Stovners forsvar får ryddet opp etter en god corner fra Holmlia

Ayoub legger et frispark

Holmlia jubler for deres første mål

Etter 11 minutters spill av andre omgang fikk Holmlia opp farten, og det endte i økt ledelse til 0–2. De fulgte opp med et nytt angrep som gikk litt for lett gjennom vårt forsvar. Heldigvis havnet ikke ballen i mål.

Nøyaktig 10 minutter etter Holmlias andre mål, var det endelig Stovners tur til å presse inn en redusering ved Rassab. Stovner yppet seg litt etter målet. Og Igor hadde en god redning.

Det sto igjen 20 minutter av kampen. Men, den endret karakter. Den ble veldig oppstykket med bytter og fellinger, og tilogmed noen kramper.

Igor kan se langt etter ballen som gikk inn til 0–2-ledelse for Holmlia . . .

. . . heldigvis gikk det bare 10 minutter til det var Holmlias gutter som deppet da Rassab satte inn reduseringen

Igors tigersprang var noe av det siste som foregikk i kampen

Det var selvfølgelig kjedelig med nok et knepent tap. Heldigvis ligger vi slik til på tabellen at det ikke er noe stress med det, selv om det tetner litt til. Bakfra kommer Oppsal 2 som slo Lokomotiv Oslo 2. Nokså uventet kommer også Follo 2 etter overraskende seier 2–0 over Grei. Nå er det Gamle Oslo som styrker sine muligheter, og leder avdelingen med 2 poeng etter 5–2-seier over Årvoll. Grei og Gamle Oslo møtes til toppdyst i neste runde.

Stovner SK møter Kolbotn tirsdag 29. august på Sofiemyr kl. 20.15. Kolbotn sliter helt i bånn sammen med Oslojuvelene.

Vi har hatt en følelse av at Stovner trenger mer kamptrening. Nå vet vi ikke om det er av det gode at vi skal spille kamp mot OSI allerede søndag 27. august kl. 16.00 på Rommensletta. Det er 3. runde i Oslomesterskapet. Men, det er snakk om OSI 4, altså D-laget til Oslostudentenes Idrettslag. De spiller i 9. divisjon og ligger på 7. plass. Bør være mulighet for å komme på talefot med dem.