Stovner SK trenger et par kamper til

Postet av Frank Eilert Fossum den 17. Aug 2023

Supporterne er på plass

Send inn gladiatorene

Stovners SKs A-lag hadde sjuende plass på tabellen da sommerferien begynte. De hadde en avstand på 4 poeng ned til neste lag. Sånn sett var utgangspunktet for høstsesongens start god. Riktignok var det blitt et stykke opp til de beste. Det vil si Grei, Gamle Oslo og Årvoll. Men de neste lagene på lista er det mulig å komme på talefot med. Det er Holmlia, Manglerud/Star og Lokomotiv Oslo 2.

Treningskampen mot Høybråten og Stovner IL for noen dager siden ga ikke noen pekepinn på hvordan laget ville greie seg mot avdelingsleder Grei. Til det manglet vi for mange av spillerne som var aktuelle for å starte i kampen mot Grei. Likevel var det for stor avstand mellom Stovner SK i fjerde divisjon og HSIL i sjette divisjon. Kampen endte 6–0 til oss.

Stovner har møtt Grei to ganger tidligere i år: Først i NM-kvalikens 1. runde. Det ble en utrolig spennende kamp hvor det sto 1–1 etter ekstraomgangene. Grei fikk en 6–5-seier i straffekonkurransen. Førsterundekampen i serien mellom de to lagene ble på grunn av baneforholdene utsatt til 12. mai. Det ble en thriller hvor Stovner hentet opp Greis tomålsledelse. Kampen endte 2–2 og det var de eneste to poengene Grei mistet i vårsesongen. I tillegg var vi litt optimistiske da vi så at flere av spillerne som ikke var med i kampen mot HSIL var på plass.

Ayoub setter ballen i spill

Stovner i sitt første angrep . . .

. . . og Grei i sitt første angrep

De første minuttene var det litt fram og tilbake, ikke bare på midtbanen, men også opp mot hverandres mål. Og det hadde ikke gått mer enn 8 minutter da Grei kunne juble for 1–0-ledelse. Det virket veldig lett.

Stovner svarte straks med et skudd over Greis mål. Grei kom så nedover på vår venstre side og la et innlegg som gled forbi mål.

5 minutter etter Greis 1–0 ble det litt rotete utenfor Greis mål, og Kevin satte inn utligningen. Stovner fulgte opp med et skudd som gikk til en resultatløs corner.

Grei fikk et frispark fra omtrent 25 meter, men utførelsen var ikke god.

Grei gleder seg over deres og kampens første mål

Stovner svarte ganske raskt med en utligning av Kevin . . .

. . . og en litt forsiktig feiring

Supersupporteren var fornøyd

Etter omtrent 25 minutters spill kom det en periode hvor Grei fikk noen muligheter på rad. Det ble veldig fart i spillet. Stovner fikk en kontring og en supermulighet, men spilleren ble taklet innenfor sekstenmeteren på en lovlig måte, ifølge dommeren.

Ayoub fulgte opp derpå med et godt skudd. Det svingte i spillet. Klokka nærmet seg 40 minutter da et godt innlegg fra Stovner skled forbi Greis mål. Grei fulgte opp med et frispark som gikk utenfor.

Da dommeren var klar til å blåse til pause, kom Grei i angrep på vår venstre side, og kunne jublende sette inn 2–1.

Stovner rakk et oppløp mot mål før første omgang ble blåst av.

Kevin ble taklet akkurat innenfor sekstenmeteren

Folksomt rundt femmeteren til Stovner

Grei er heldige i den forstand at de får sitt andre mål akkurat da omgangen ebbet ut

Pauseunderholdningen er den fine utsikten du får hvis du beveger deg litt opp i steinbruddet. Det var grått vær og begynte å bli mørkt. Lampene ga godt lys for publikum. Men kameraet fikk problemer. Det reagerte på den store forskjellen i fordelingen av lyset over banen. Dessverre ble mange spennende bilder ikke brukbare. Noen er likevel brukt, for eksempel Greis mål nummer to, og litt lenger ned i artikkelen Denis sin heading.

Annen omgang starter

Grei åpnet meget aggressivt i annen omgang. Stovner hang ikke ordentlig med. Det oppstod en straffesituasjon allerede etter 5 minutter. Igor ble fintet ut og kaptein Trym satte inn 3–1. (Se innledningsbildet.)

Etter hvert kunne vi se at Grei hadde tatt et grep om kampen. Vi fikk ikke konstruert noe effektivt spill, og hadde problemer med å beholde ballen. Det skulle vi ikke tro med så teknisk gode ballbehandlere. Uten at jeg kan si det helt sikkert, har jeg en følelse av at spillerne ikke er helt i kampmodus, men trenger noen kamper for å kunne tilpasse seg nitti minutters spill. De ga ikke opp, men sleit og jobba. Ikke noe å utsette på innsatsen.

Kevin var et godt eksempel, han så ikke sliten ut. Han hadde noen raid på vår høyre side. Og ved en anledning kom han inn i straffefeltet. Der ble det handset, men både dommer og linjedommer ignorerte det.

Akkurat den dagen var Grei bedre enn oss, og fortjente de tre poengene.

Harde tak på midtbanen . . .

. . . og det ble litt febrilsk

Kevin kjempet iherdig

Denis fikk en kjempemulighet, men keeper var konsentrert og tok ballen

Grei red av sluttspurten. Kunne innkassere tre poeng, og beholdt ledelsen i avdelingen

Jeg regner med at Kjell og Petter greier å lage resepten som får laget friske og raske. Allerede i neste kamp trengs det. Da kommer Holmlia på besøk. Det er et av lagene vi absolutt bør klare å passere på tabellen. Dessuten slo de oss 4–3 i vårkampen, så vi vil ha revansj. Kampen spilles på Rommensletta tirsdag 22. august, kl. 20.15.

Det er bare å komme og heie. Gutta trenger å vite at Stovnerbeboerne støtter dem!