Høstfotballen ruller

Postet av Frank Eilert Fossum den 14. Aug 2023

Ja, sommeren er på hell, men vi kan glede oss til noen måneder med spennende fotball. Og forhåpentligvis får vi se flere fine mål som dette fra Ayoub når kampen om poengene er i gang.

Den siste testen før oppstarten av høstsesongen var treningskampen mot Høybråten og Stovner. Det har blitt litt avstand lagene imellom med hensyn til divisjonene. HSIL i 6. div. og Stovner i 4 div. HSIL har hatt en bra sesong, leder avdelingen med 9 seire og 1 tap, og solide 33 plussmål.

Stovner ligger på 7. plass i sin 4. divisjonsavdeling med 4 seire, 3 uavgjort og 4 tap, og 3 minusmål.

Kampen ble ikke helt det undertegnede hadde forventet. Det var nevnt at flere nye skulle få prøve seg. Men litt overraskende at 6–7 stykker som normalt er aktuelle for førsteellveren ikke var tilstede.

Forestillingen ble da også en tydelig treningskamp. Den manglet innsatsen med stor I. Vi kunne se at det er en betydelig forskjell på toppen i 6. div. og midt på tabellen i 4. div., selv om fjerdedivisjonslaget var reservepreget. Vi må tilstå at vi ikke vet om også HSIL manglet førstelagsspillere.

Selv om det i de første 10 minuttene kunne se ut som det var jevnt, hadde Stovner grepet. Det tok 13 minutter før Stovner satte inn det første målet. 6 minutter senere kippet Ayoub inn 2–0. Se innledningsbildet.

HSIL prøvde med noen langskudd. De endte som oftest over. De hadde fått ballen litt mer, men kom ikke ofte inn mot vår sekstenmeter. Muligens derfor disse litt bortkastede langskuddene. Det var fortsatt Stovner som hadde kontroll. De lagde 3–0 etter 38 minutter, og 4–0 helt på overtid av første omgang.

Etter tre minutter hadde Stovner denne gode muligheten . . .

. . . og etter 13 minutter satte de det første målet

Igor fikk også kjenne på ballen

HSILs keeper måtte se denne ballen gå inn til 3–0

HSIL kliner til

Annen omgang ble ikke mye annerledes, bortsett fra at spillerne begynte å bli slitne. Og det ble litt krampetendenser, og noen bytter. Det siste var vel også en del av strategien i en slik kamp. Men spillet fløt ikke så veldig godt. Og vi hørte Kjell mante til «spell enkelt, vi mister ballen hver gang». Spillerne prøvde å gjøre ting sjøl, uten å orientere seg om hvor medspillerne befant seg. Det hjelper ikke hvor teknisk god du er, særlig ikke når du er sliten, du blir fratatt ballen, eller blir tatt.

Nå var det ikke noen fare for at slitne HSIL-spillere skulle ta over. Etter en halv time lagde Stovner et godt, og energisk angrep, og satte inn 5–0. Og litt på overtid av kampen fikk Stovner straffe. Den satte Kasper sikkert i mål til sluttresultatet 6–0.

I begynnelsen av annen omgang får Igor anledning til å teste rekkevidden

Menn i klynge, muligens inspirert av Gustav Vigeland

HSIL høyt oppe, men uten tellende resultat

Vi kan konstatere at Stovner setter inn sitt femte mål

Kasper har kontroll . . .

. . . og viser hvem som er konge i forsvar

Stovner får straffespark på overtid av annen omgang. Kasper tar straffen . . .

. . . og fastsetter sluttresultatet til 6–0

Da er det bare å stålsette seg til tirsdagens oppgjør mot avdelingsleder Grei. Vår trøst er at Stovner var det eneste laget som tok poeng fra Grei i vårsesongen. I tillegg måtte det straffesparkkonkurranse til for at Grei gikk videre i Norgesmesterskapet på vår bekostning. Nå er det tid for at vi tar alle poengene fra dem!