Stovnerjentene har startet godt i Norway Cup

Postet av Frank Eilert Fossum den 31. Jul 2023

Norway Cup er et utrolig arrangement hvor 5065 kamper skal avvikles ved hjelp av 23.560 spillere fra 2162 lag. Et sirkus med deltakere med de utroligste ferdigheter. Det gjelder både spillerne på banene, og støtteapparatene til lagene som sjonglerer alt fra gråtende unger til coaching av spillere som ikke hører. Men også deltar i elleville jubelscener. Tilskuerne blir på en måte en del av sirkusensemblet, der de først roter rundt for å finne banen ungen spiller på, for så å delta i jubelscenene for derigjen å trøste hen som satte ballen i eget mål. Og så er det "turistene" som har tatt med seg sykkel og bikkjer for å se på det yrende, underholdende folkelivet de selv bidrar sterkt til, når de sykler inn på baner hvor spillet er inne i avgjørende fase. "Å gid, unnskyld . . ."
– Men moro er det lell! Ikke fullt så morsomt er det å stå i den uunngåelige busskøen. Greier du å slåss deg til en trangtrang ståplass inne i bussen uten at du må stå å vente i nok et kvarter på den neste, føler du på en god mestringsfølelse.

I morgen er det på'n igjen, og jeg gleder meg allerede.

Søndag 30. juli 2023 ble en historisk dag for Stovner SK. Da deltok for første gang etter sammenslutningen et lag fra klubben i Norway Cup. Litt symbolsk var det også et jentelag. Bedre tilbud til jenter er et av klubbens mål. Klubbens 12-årige jenter stiller i klassen G[irls] 12-9.

I den første kampen møtte jentene Sørumsand, kl. 11:45. Undertegnede var ikke til stede. Meldingene var gode, men spillet på naturgress i det våte været behersket ikke jentene så godt. Litt rart kanskje, jentene våre er veldig teknisk gode. Kampen endte uavgjort 0–0.

Klokka 17:00 var det start for dagens andre kamp. Jentene møtte Kjelsås Gunners på bane 17EK09. Da hadde også undertegnede funnet veien.

Stein, saks og papir avgjorde hvem som skulle ta avsparket

Det ble en frisk åpning

Det var litt spenning før kampen mot Kjelsås. De hadde spilt mot Sørumsand tidlig på morgenen, før Sørumsand møtte oss i en 0–0-kamp. Kjelsås slo Sørumsand 1–3.

Men, vi merket ikke noe til en forskjell på lagene. Tvert om var det Stovner som gikk rett i angrep og satte et skudd rett utenfor stolpen. Kjelsås svarte straks og spilte seg til en god mulighet. Men keeperen vår reddet oss ut av situasjonen.

Stovners tekniske jenter spilte bra, og var mye på Kjelsås banehalvdel. Men Kjelsås hadde et godt forsvar som det var vanskelig å komme igjennom.

Ett minutt var gått da Stovner satte ballen rett utenfor Kjelsås sitt mål

Jentefotball er ikke noen frøkensport

Kjelsås med en svært god mulighet. Det ble litt dramatikk, men Stovners keeper tok hånd om ballen

En intens pausepreik

Etter pause var det om å gjøre å få til et spill som gjorde at vi kom gjennom forsvaret til Kjelsås, og fikk til noen gode avslutninger. Man skulle tro det ble en nedtur når Kjelsås etter ett minutt av annen omgang scoret kampens første mål. Men jentene tok tak, og allerede to minutter senere satte de inn utligningen!

Å gru! Kjelsås brukte et minutt på å sette inn ledermålet . . .

. . . og sånt blir det stor idrettsglede av både på banen og sidelinja

Den gleden fikk Stovner kjenne på når de scoret bare to minutter senere

Kampen gikk videre i godt driv . . .

. . . skulder mot skulder med godkjent muskelbruk

Nok en gang tar Stovners keeper et godt grep om ballen

Stovner spiller seg igjen til en god mulighet, men den ble reddet. Og kampen endte uavgjort 1–1

Jentene takker for kampen, mens "crewet" på skikkelig, trygg, analog måte sykler resultatet til sekretariatet

Nå gleder vi oss til å se jentene våre i de kommende kampene. Om de har vendt seg til naturgresset, og dermed får vist fram at de har vunnet de aller fleste kampene de har spilt.

Tirsdag møter de Ekholt BK kl. 10:15 og Nordstrand IF kl. 17:45.