Trenerkurset, del 2: Veldig bra!

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Apr 2024Joshua King: 

"Utrolig positivt at så mange har lyst til å delta på kursene. 
Sammen med Zuccarellostiftelsen og Oslo Fotballkrets ønsker jeg å være med å rette et større fokus på kompetanseheving av trenerne i Groruddalen som er det 
grunnleggende for å skape god fotballaktivitet. 
Klarer vi dette sammen så legges også mye til rette for å skape fotballglede og utvikle fotballspillere."
Deltakerne på Del 2 av trenerkurset, hadde hatt ei teoriøkt før de kom på Rommensletta lørdag 20. april for å sette opp øvelser, og få en gjeng med barnespillere til å prøve seg på øvelsene. Trenerspirene ble delt inn i grupper. Som så ledet treningene og måtte være aktive trenere som stoppet spillet, veiledet og korrigerte spillerne. For hver øvelse måtte de forklare sine disposisjoner, få ros og ris av panelet som fulgte med fra sidelinja. Så måtte de gi instruksjoner til spillerne for neste øvelse . . . og så samme prosedyre.

Når gruppe 1 var ferdig beveget den seg ut til panelet på sidelinja, og gruppe 2 kom på banen.

Lørdag var knyttet til grunnleggende ting som skudd og andre nødvendige ferdigheter. Deretter var det rom og posisjonering.


Fullt fokus på hvilke øvelser gruppa skal introdusere


Trenergruppa står rundt banen og kommenterer og veileder, og vurderes av veilederne og de andre trenerspirene


Ny øvelse beskrives


De små spillerne hadde fått fri, og trenerspirene måtte selv være objekter


Øvelsen ble evaluert


Så var det samling for å få en ny øvelse beskrevet


Hele økta ble grundig gjenomgått


Pause og pizza


Undertegnede har tilbragt noen timer på på både del 1 og del 2 av trenerkurset. Det har vært fint å se den positive innstillingen trenerspirene har. De har jobbet godt både med teorien og den praktiske delen på banen. Hatt gode og reflekterte tilbakemeldinger når øvelsene har blitt evaluert. Både veilederen på del 1 Kenneth Østerås, og Knut Rød som ledet del 2, var meget godt fornøyde med elevene. Trenerveilederne var også godt fornøyde med hvordan klubben hadde lagt tilrette, alt fra utstyr og lokaler til bespisning.


Søndag var viet keepertrenertrening. Kafélokalet var opptatt. A-lagets garderobe ble klasserom. Og, som trenerveileder Knut Rød sa, det passet bra for garderoben er en hovedarena for trenergjerningen


Merit fanget fire kule trenere i linsa


Og de var ikke mindre kule disse gutta som forklarte øvelsene de hadde laget for keepertreninga


Igjen beskrives hva som skal skje


Hopp med ballmottak, husk å løfte kneet slik at du er beskyttet . . .


. . . så er det mulig å storme fram og avlevere et kraftig utkast


Keeperen må opp for å fange et innlegg fra kanten


Godt grep om ballen er viktig. Her kastes ballen fram og tilbake . . . fram og tilbake


Keeperøvelsene og gjennomføringen var Knut Rød veldig fornøyd med


Dette er gjengen som var med på søndag, minus noen som litt for raskt forlot arenaen for fotografering


Hensikten med trenerkursene er å bidra til kompetanseheving i bydel Grorud og Stovner. Kursene er et samarbeid mellom Zuccarellostiftelsen, Joshua King Fotballcamp og Oslo Fotballkrets.

I bydeler hvor enkelte fasiliteter er langt bak der det burde vært, ser vi det store behovet for å øke kompetansen blant klubbenes trenere. På kort sikt vil dette bidra til utvikling av spillere gjennom bedre organiserte treninger. Treningene blir morsomme og mer interessante, klubbens tilbud blir langt bedre. Et godt bidrag til at flere ønsker å bli lengre i fotballen.

Det blir også i 2024 arrangert en stor Joshua King Fotballskole 21.–23. juni, hvor 525 barn får mulighet til gratis deltagelse og en fotballopplevelse langt utover det vanlige. Fotballskolen foregår på Rommensletta på Stovner. 

Av trenerspirene vil 12–18 trenere fra kursene tilbys å bli med på fotballskolen. Der vil de jobbe tett i grupper med veldig gode trenere i tre dager. Det er ei god gulrot for å fullføre kurset!


Zuccarellostiftelsen er en viktig bidragsyter til trenerkurset. Zuccarello trives sammen med barn og ungdom. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.