Lovende start på fotballtrenerkurset

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Mar 2024


Groruddølene Mats Zuccarello og Joshua King samarbeider gjennom Zuccarellostiftelsen om å legge til rette for at barn og unge skal få gode idrettstilbud, ikke bli stående på sidelinja selv om deres økonomi tilsier at de ikke har muligheter for å være med i idrettsfellesskapet.

Stovner SK har samarbeidet tett med Joshua King Fotballakademis fotballskole som teknisk arrangør av det årlige arrangementet på Rommensletta ved sankthanstider. Klubben har et ønske om å styrke innsatsen for å få med flere av Stovners barn og unge inn i et sunt og trygt idrettsfellesskap. Men det krever at flere kan være med i arbeidet for dem. Skal idrettstilbudet være attraktivt må det ha en god faglig standard. I tillegg må det være sosialt tiltrekkende, et sted det er godt å henge.

Med støtte fra Zuccarellostiftelsen har Stovner SK fått anledning til å arrangere gratis trenerkurs. Fjorten gutter meldte seg på. Det er unge gutter som allerede har tatt et ansvar ved at de trener lag med de aller yngste spillerne i klubben. Noen har også tatt dommerkurs. De ønsker å heve sin kompetanse ytterligere. Det kan vel også være at gulrota som er lagt ut frister til en ekstra innsats; noen av kursdeltakerne vil få anledning til å være med profilerte trenere og undervise på Joshua Kings Fotballskole på Rommensletta 21.–23. juni!

Det er lagt opp til at alle fire delkursene i Grasrottrenerkurset skal gjennomføres i løpet av de tre månedene som står igjen til fotballskolen starter. I alt 72 timer, inkludert keepertrenerkurs 1 og 2.

Første del av kurset, teori og praksis, ble gjennomført på klubbhuset på Rommensletta og på kunstgresset. Den neste delen blir i uke 9.

Nedenfor noen glimt fra kursets første del.


Gudbrand Ensrud og Kenneth Østerås var kursledere den første dagen


Så bar det ut på kunstgresset og gjøre seg klare til dagens praktiske øvelser


Spillerne som det skal øves med har kommet. Her får de en orientering av Kenneth om hva som skal skje


Gutta får tid til oppvarming . . .


. . . mens trenerspirene deles inn i lag


Trenerlag 1 setter opp øvelse for spillerne


Trenerlag 1, helt til venstre, kommenterer og styrer øvelsen. På høyre sida observerer de andre trenerlagene og kursinstruktørene hva som skjer


Gutta følger godt med for at de skal kunne stille spørsmål til Trenerlag 1 om deres treningsøkt. Så var det de andre Trenerlagene som skulle lede øvelsene utover kvelden


Trenerspirene hadde en runde med teori før de på søndag et par dager etter, skulle trene jenter i alderen 11–13-ish. Dagen startet med teori. De hadde en gjesteforeleser, Toni Ordinas som er utviklingsleder i Lillestrøm SK (LSK). Dessverre gikk undertegnede glipp av det. Men var på plass da jentene til Merit skulle sette seg inn i kompliserte øvelser.

Spillerne fikk en kjapp og drivende oppvarming med ball av Kenneth


Selv om jentene var litt yngre enn gutta tok de ganske greit øvelsene som skulle gjøres


Veiledning


Gode treninger krever trenere som er aktive, og passer på at flyten og tempoet holdes oppe


Nytt Trenerlag og nye instrukser til jentene


Evalueringa tas straks, mens det hele er tett på


Veilederen Kenneth Østerås er en engasjert kar. Han startet sin trenerkarriere som en vanlig pappatrener. Så har det hele tatt litt av. Nå er han jenteansvarlig i Vålerenga IF, og han er hovedtrener for Øvrevoll Hosle Kvinner Senior A, som spiller i 1. div.

Han er direkte (bor i Groruddalen), og ga tydelige tilbakemeldinger til trenerspirene. Alle skjønte hva han mente. Etter en slik runde spurte han gutta om de syntes han var for krass. Svaret var: "Nei, dette lærer vi av!" Han roser gutta for at de er dedikerte, og tydelig vil utvikle seg.

Kenneth var også veldig godt fornøyde med spillerne. Og han var overrasket over nivået til jentene til Merit og Hassan, og mente han så flere talenter. Vi er ikke så overrasket, vi har jo vært så heldige å kunne følge dem i noen år. 

Det har vært veldig positivt å følge med noen timer på dette trenerkurset, og ser fram til fortsettelsen.

God påske!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.