På vei oppover

Postet av Frank Eilert Fossum den 29. Mai 2023

Stovner SK møtte Kolbotn tre ganger i 2022. Først i kvalifiseringskamp til NM. Der vant vi 2–1 på bortebane. Så slo vi dem 5–4 i den første seriekampen, men Kolbotn fikk revansje da de slo oss 2–1 i returkampen.

Stovner SK har hatt en litt rotete oppstart på serien, og har ikke vist fram de samme gode taktene som i treningskampene. Men, det har gått litt under radaren at de har spilt uavgjort mot både Manglerud Star og Grei, som er henholdsvis 2 og 3 på tabellen. Videre har de slått Oppsal 2 og Oldenborg. Tap mot Holmlia med 4–3 etter en svært jevn kamp. Stovner ledet 2–3 til det gjensto 3 minutter av ordinær tid. Og dømt tap 3–0 i  kampen mot Lokomotiv Oslo 2. I 2023 har Kolbotn hatt en svak start, og før oppgjøret mot Stovner lå de nederst på tabellen med fire tap på fire kamper. Med dette som bakgrunn tillot vi oss å ha tro på gode muligheter for å kapre tre nye poeng.

Stovner SKs fotballpresident hadde et lurt smil før kampstart

Kampen åpnet med angrep fra Kolbotn. Igor reddet målforsøket og sendte en lang pasning til vår høyre side, hvor hurtigtoget Kevin satte ut Kolbotns utrusende keeper, og satte greit inn kampens første mål. Da var det gått to minutter.

Gjestene sparket kampen igang . . .

. . . Igor tok hånd om ballen . . .

. . . og sendte den til Kevin . . .

. . . som kontrollert satte inn 1–0

Etter Stovner SKs mål spilte Kolbotn seg til en corner, som Igor fikk kontroll på. Vi hadde føring i spillet, men det satt liksom ikke helt. Men det forhindret ikke at bare et kvarter etter Kevins mål, var det Elias sin tur til å vise fram sine ferdigheter. Fra litt skrått hold, og omtrent fire meter, nikket han inn et herlig mål i ren Kai Sjøberg-stil (du får Google, hvis den eminente hodespilleren er ukjent for deg).

Elias setter inn 2–0 på et kontant hodestøt

Selv om vi hadde vært effektive og lagd to mål før det hadde gått 20 minutter, synes det vanskelig å få flyt i spillet. Kolbotn var i omtrent samme situasjon, men fikk ingen uttelling. Vi var nære på flere mål: Ayoub tok frispark etter 30 minutter fra omtrent 28 meter, ballen smalt i metallet. Drøye 10  minutter etter hadde vi en ball inne som ikke ble godkjent på grunn av offside.

Kolbotn hadde noen forsøk, men lyktes ikke

Annen omgang startet litt roligere enn første omgang. Vi våpnet med en corner og et frispark. Etter 8 minutter var det Robin som fra vår høyre side satte en hard, klassisk stang-inn til 3–0.

Ettersom omgangen gikk fikk Stovner flyt i det ballbesittende spillet. Laget var mer på, fikk høyere selvtillit. Tryggheten i 3–0-ledelsen bidro sikkert til det.

Annen omgang er godt igang for Stovners vedkommende

Robin til høyre har satt 3–0

Cornerinnlegget fyker forbi luftangriperne – og -forsvarerne

Stovner hadde tak på spillet, og de siste 10–15 minuttene hadde de et godt press rundt, og i Kolbotns sekstenmeter. Førti minutter var spilt da Rassab fikk ballen inn fra venstre side, og satte ballen uttakbart i mål fra kort holde.

Erlend kjemper durabelig i Kolbotns sekstenmeter . . .

. . . og Harald får se det han lengter etter, stigende kvalitet på Stovners spill og en solid 4–0-seier

Rassab fastsetter sluttresultatet

Igor ble satt på prøve mot slutten av kampen da han fikk et langskudd mot seg

Vi skal være forsiktige med å legge kampen mot Kolbotn til grunn for å konkludere med at Stovner har blitt mer effektive både i angrep og forsvar. Til det var nok Kolbotn litt for svake. Men, det er ingen tvil om at vi fikk se en utgave av A-laget som er på riktig vei. Det er også tillitsvekkende å vite at spillerstallen har god bredde. 8 mann, hvorav flere nøkkelspillere var syke/skadde. Hvor vi står får vi se allerede tirsdag 30. mai på Haugerud kunstgress kl. 20.15 når vi møter Oslojuvelene. Nå må det sies at de ikke har gjort det så godt i årets serie. De ligger nest sist, og tapte 11–1 mot Årvoll i den siste kampen.

Stovner SK kom nå opp til 5. plass på tabellen. Mellom 4. og 5. plass er det et skille på 4 poeng. Over og under skillet er det trangt mellom lagene. Det er svært viktig at vi holder følge med de fire øverste lagene. Et tap for Oslojuvelen vil si at vi risikerer å havne minst 7 poeng bak tetgruppa. Uff, det skulle jeg ikke tenkt, for nå har jeg allerede begynt å bite negler . . .

. . . vi får satse på stor innsats, godt spill og god konsentrasjon . . . slik vi vet gutta kan!