A-laget på riktig kurs

Postet av Frank Eilert Fossum den 16. Mai 2023

Som vanlig, god stemning før start . . .

. . . og så setter Osama spillet i gang foran drøyt 100 tilskuere

Vi så i kvalikkampen til NM mellom SF Grei og Stovner SK at lagene var jevnbyrdige. Grei vant på straffesparkkonkurranse. Etter at de kom i gang med seriespillet har de overbevist med fire seire på rad. Stovner har spilt to «normale» kamper. En mot Holmlia, hvor det ble et knepent tap. Og en mot Oldenborg hvor det ble seier 2–1 på Rommensletta. Den tredje kampen, mot Lokomotiv Oslo, ble brutt. Og så har vi en hengekamp mot Kolbotn. Den er satt opp til fredag 26. mai, kl. 18.30 på Rommensletta.

Thanu med et solid nikk mot mål

Kampen åpnet jevnt, men litt hektisk. Grei ble bakket opp av treneren Faisal Dahir til å holde et tempo og aggressivitet, som undertegnede regnet med de ville slite seg ut på. Etter fem minutter pådro Grei seg et gult kort. Det resulterte i at Thanu fikk til et godt nikk mot Greis mål.

Faisals taktikk gjorde at Stovner ikke fikk tak på spillet. Grei fikk lønn for strevet, og banket inn 1–0 etter et kvarters spill. De fulgte opp med nok et angrep et par minutter senere, men skuddet gikk over.

Fabio har satt opp farta

Den aggressive spillestilen, og mye kjefting og klaging økte heten, og dommeren prøvde å kjøle ned litt

Grei har kommet i skuddposisjon og satte inn 0–1

Peder rager i høyden

Igor kaster seg ut i et luftig forsøk på å ta ballen, men dessverre i feil retning

Vi hadde vanskeligheter med å få ballkontroll i forsvar for å bygge opp eget spill. Men utover mot slutten av omgangen fikk vi se godt spill av Ayoub og raske Kevin. Ja, av alle gutta. Tempo ble dratt litt ned og ballen fløyt bedre.

Det ble derfor en liten nedtur nå dommeren blåste for ei billig straffe rett innenfor straffefeltet på vår venstre side. Da var det gått 45 minutter. Etter litt tillegg gikk lagene til pause, og Grei kunne glede seg over å lede 2–0.

Fabio og Peder prøve å finne en vei framover

Det var mye midtbanespill tidlig i annen omgang

Publikum fulgte spent med

Annen omgang startet med mye spill på midtbanen. En slags føling på tenna. Grei hadde en liten test av vår keeper, og vi testet deres. Etter 10 minutter var det ikke bare testing Ayoub gjorde, han reduserte til 1–2.

Spillet hadde helt endret karakter fra første omgang. Stovnergutta viste fram noe av det vi så i vinterens treningskamper: God fotball! Synliggjort i selve spillet, og med et spektakulært høydepunkt da Fabio brasset ballen i mål. Dessverre annullert for farlig spill.

Ayoub har startet opphentinga

Stovner arbeidet intensivt i forsvaret

I denne situasjonen satte Fabio ballen i mål på fabelaktig vis . . .

. . . Trond Gjerde fanget øyeblikket på like fabelaktig vis. Dessverre ikke godkjent mål

Aftenstemning

Erlend setter inn utligningen

Nå var det Grei som ikke fikk noe tak i spillet. Stovner kontrollerte, fikk flere innkast og cornere. Og etter en corner da det sto igjen 10 minutter, satte Erlend inn et herlig mål til utligning 2–2. Grei prøvde å få til noe, men det ble med en dobbelt corner uten resultat, da gjensto det tre minutter av ordinær tid.

Det ble for øvrig ikke noe mer spill heller. Et par minutter tilleggstid ble stoppet av at lyset slo av klokka 22.15!

Og så gikk lyset

Det ble «bare» uavgjort mot avdelingsleder Grei. Men det gode spillet vi så i annen omgang fortjener virkelig en salutt.

Allerede i kveld (tirsdag 16. mai) kan Stovner vise seg verdig en større salutt når de møter Manglerud Star, tabellens nummer tre, på Abildsø kunstgress kl. 20.15.