Sandvolleyballanlegg på Stovner . . .

Postet av Frank Eilert Fossum den 5. Apr 2023


Sparbankstiftelsen DNB kom med en riktig gladmelding til Stovner SK v/Volleyballgruppa helt i slutten av mars. De har bevilget klubben 1 million kroner til støtte for å anlegge et sandvolleyballanlegg, som blir av en slik dimensjon at det kan ta imot arrangementer som Norgesmesterskap og store regionale sandvolleyballarrangementer.


Volleyballfolket i Stovner SK ble så glade over muligheten for å få til et sandvolleyballanlegg på Rommen grus, at de måtte ut å teste banen.


Stovner SKs Volleyballgruppa ble startet i 2014, og har siden vært svært aktiv med utviklingen av tradisjonell volleyball i klubben. Men gruppa har også tatt initiativ til at volleyball skal nå flere enn funksjonsfriske personer. Volleyballgruppa har tilbud til folk med fysiske og psykiske funksjonshemninger. Diamantvolleyball og sittevolleyball er eksempler på det. Også de aller eldste, +60, har treninger i Stovnerhallen.

Stovner SK har stor aktivitet i sandvolleyballbanene i Fossumparken ved Stovner Senter. Det har ført til at klubben har mange som spiller sandvolleyball. Anlegget i Fossumparken er fint, og ligger sentralt, men det er bare to baner. Ideen om å få flere baner har modnet en stund. Spørsmålet var å finne et stort nok areale; har Stovner SK et område som egner seg?

Fotballgruppa har driftsansvaret for fotballbanen Rommen grus (også omtalt som Vestlibanen), som ligger nær Rockefabrikken. Grus er ikke så veldig populært for fotball lenger. I fellesskap ser de to gruppene på en løsning med 10–12 sandvolleyballbaner og en 7er fotballbane med kunstgress. Planene er forelagt Bymiljøetaten, de kommunale eierne av banen. De stiller seg positivt.

Rommen grus ligger sentralt i Bydel Stovner. Det er gangavstand til de fleste skolene, kun 2 minutter til Rommen skole, og omtrent 15 minutter til Haugenstua Ungdomsskole. Ytterligere fire skoler ligger innenfor denne avstanden. Og det er mange barnehager i distriktet. God kommunikasjon inn og ut av bydelen. T-bane og buss er like ved.

Rommen grus synes å ha gode, stabile grunnforhold, og det er lysanlegg der. Beliggenheten er i et naturlig amfi, med god plass til spillere og tilskuere. Muligheter for tribuner i framtida.

Sparebankstiftelsen DNB sin generøse støtte gir Stovner SK muligheten til å begynne arbeidet så fort det er praktisk mulig. Kan vi tro at de første slagvekslingene skjer i løpet av kommende sommer . . . 

Det er ingen tvil om at et slikt sandvolleyballanlegg vil være et flott bidrag til den store idrettsaktiviteten som allerede er i Groruddalen.

 

Lassa sandvolleyballanlegg i Stavanger er et eksempel på en nedlagt grusfotballbane som er gjort om til et sandvolleyballanlegg. (Foto: Brent De Bleser)
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.