De gode hjelperne til JKFA på Rommensletta

Postet av Frank Eilert Fossum den 5. Jul 2022


Det er ikke noe lite arrangement som skal til for å lære 400 unger å spille fotball. I løpet av to dager skal de registreres, trenes, forflyttes fra bane til bane, bespises og bedrikkes, benytte toaletter, repareres hvis de får skrubbsår.  Videre skal banene rigges og ryddes hver dag. Selv om de fleste er flinke så blir det en del søppel. Parkeringsplassene skal sjekkes, og det skal være vakthold ved innkjørselen ved klubbhuset. Og så er det all logistikken med mat og drikke. 

Åsså er det gjort en masse i forkant med planlegging, sponsorer . . . ja, hva vet vi egentlig om alt det. Vi får holde oss til det som skjer på anlegget.

For å få det til å gå rundt på Rommensletta i de to dagene, var det i tillegg til trenere nødt til å skaffes mange frivillige hjelpere. Heldigvis var Stovner SK også med på den første utgaven av Joshua King Fotballakademi som var i 2021. Vi hadde med oss erfaring, og ikke minst, gode ungdommer som enten hadde vært med i hjelpeteamet eller vært deltakere i akademiet. De stilte i år som frivillige. I tillegg fikk vi merke nytten av sammenslåingen av Rommen SK og Vestli IL til en større enhet og et fleridrettslag. Det var ikke bare fotballgruppas medlemmer som stilte opp, men folk fra noen av de andre gruppene også. Dette samarbeidet over gruppegrenser, alder og kjønn er godt for bygging av klubbfølelse og -tilhørighet.

Vi var ikke så veldig bevisste på å ta bilder av folk og situasjoner som ikke direkte var fra treningene, men noen bilder viste det seg å være. Så derfor var det mulig å lage en liten bildekavalkade, som kommer nå:


Det var trangt om parkeringsplassene ved klubbhuset, så det var bare for helt nødvendig transport. Heldigvis var det noen som kunne sitte vakt, lukke opp "grinda" og ønske velkommen.


Rigging av baner


Gruppeledere klare til innsats


Zara og Kissma sjauet drikkevarer


Media var også på jobb . . .


. . . inkludert ulven fra Akers Avis Groruddalen


Nasra Abdullah var en av jentetrenerne. Hun var forøvrig den første norske kvinnelige landslagsspiller med fremmedkulturell bakgrunn


Det var ikke bare Nasra som fikk lunsj. Alle trenere og frivillige fikk mat og drikke


Norvald Mo og Rashid Nawaz hadde lagt veien innom Rommensletta, og fikk en prat med de frivillige


Det ble tid til en liten pause mens treningene pågikk


Alle jentetrenerne samlet til en pust i bakken


Spillerne benyttet pausen til vannkrig


Det var ikke mangel på mat og frukt


Trenerne her så ut til å trives riktig bra, da de overvar den aller siste fotballkampen på akademiet


Det nærmet seg avslutning med premieutdeling og konsert. Karl har en briefing


Oppsann! Det kom ei regnskur eller to. Det var godt det var mulighet for ly


. . . men, så måtte vaktene ta plass foran scenen


Deretter var det å starte opprydding og nedrigging. Magne Dokken, som var overkickador for oppryddingen, kunne fortelle at han var svært godt fornøyd med ryddejobben. Og det var ikke bare våre folk, men også sponsorer og andre som hadde hatt med utstyr, var kjappe med å få det unna.


Nedenfor her kommer det noen bilder som er tatt med mitt kamera, men det var ikke jeg som tok bildene, derimot kom jeg med på et. Begrunnelsen var visst at jeg hørte med til kategorien "jobbe i kulissene".

Stovner SKs styreleder Trang Than Tran var også og så på aktiviteten på fotballakademiet. Jeg kunne jo ikke si nei til å bli avfotografert sammen med sjefen


Jeg greide heller ikke å si nei til at noen av klubbens ungdommer ville prøve kameraet. De er trivelige og nysgjerrige. Dessuten er kameraet annerledes enn mobilkameraet. Det var altså ingen annen hensikt enn å prøve å ta bilder med utstyr de ikke hadde prøvd før. Det ble noe morsomt og noen fine.


Mon tro hva David drømmer om


Og hva i all verden konspirerer disse om


Dette var da et blinkskudd


Flere kom . . .


. . .


Gruppebilde på impuls . . .


Så ble det mer orden. Ja, bortsett fra teltstanga, da. Eller kanskje det var et kunstnerisk bevisst valg. V-tegnene kan jo være et symbol for de to dagene på Rommensletta.


Jeg har fått igjen kamera, og gleder meg til å ta det i bruk når Joshua King Fotballakademi kommer tilbake til Stovner og Rommensletta i 2023!

Det er forresten mulig jeg kommer til å bruke det før.


God sommer!
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.