Hektisk, men trivelig, ikke stressende!

Postet av Frank Eilert Fossum den 14. Mar 2022


Som lovet, her er Kapittel 2 av «Intens volleyballuke»

Kapittel 1 avsluttet onsdag kveld. Vanlig aktivitet hadde funnet sted torsdag og fredag. Men vår fortelling fortsetter lørdag og avsluttes søndag. Disse dagene var det store turneringer i Teen-volleyball og Mini-volleyball. Teen-volleyball spilles på små baner med 2–3 spiller på hvert lag. Mini-volleyball er for 6–12-åringer. 

Interessen er utrolig stor. Til Teen-volleyballturneringen var det påmeldt 120 lag! Litt i meste laget, slik at Stovner SK tok 66 lag. Resten ble overtatt av en klubb utenbys.

Lørdag kom vi da klokka nærmet seg 12. Da hadde Teen-volleyballkampene holdt på i flere timer, i hvert fall to og en halv. Det kokte av folk, det var nesten så jeg ikke fikk plass til uteskoa inne men måtte sette dem fra meg på utsida av inngangsdøra.

Diamantvolleyballspillerne våre var i gang, så jeg gikk dit. Som vanlig var innsatsen på topp. Det viste seg at det var den også for de andre spillerne våre. Herlig å se så mange jenter og gutter med logoen vår på trøya.

I det hele tatt var det herlig å se så mange unge i fysisk aktivitet.


Diamantvolleyballspillerne var på hugget . . .

. . .

. . . og feiret med seiersdans


I andre enden av hallen var gutta våre i aksjon.


Nettmøte, men av en helt annen karakter enn det vi har blitt vant til på Teams de siste par årene.


Jentene var også høyt oppe . . .


. . . og kunne juble for poeng.


Det var folksomt på tribunen . . .


. . . og når de løftet blikket fra mobilen hadde de ovenstående utsikter.

Nei, nå skal vi ikke være blærete. Etter mange timer i hallen kan det være greit med et lite avbrekk. Og så er dessverre verdenssituasjonen så urovekkende og utrygg at folk gjerne vil være oppdaterte. 

I kontrast til all krig og elendighet ellers i verden, står den trivelige kappestriden vi opplever på våre sportsarenaer.


Ellers var det svært mange som benyttet behovet for avveksling til å ta en tur i kiosken. Der kunne de oppleve at Stovner SKs styreleder serverte pølser, vafler og andre tradisjonelle kioskvarer.


Vi var ikke akkurat tidlig i Stovnerhallen på søndag heller. Det som var merkbart var at det var svært mange yngre spillere enn på lørdag. 70 lag var påmeldt i Mini-volleyball, altså 6–12-åringer. De hadde holdt på noen timer. Flere av lagene var ferdig med sine kamper, og noen hadde begynt å pakke med tanke på hjemturen. De kom fra ytterpunkter som Ottestad, Sarpsborg og Sandefjord. I alt var mange hundre innom Stovnerhallen i løpet av denne helga.

Ikke alle dro hjem. Det var ikke så rart, for det var annonsert at mannen som var utropt til verdens beste sandvolleyballtrener i 2019, skulle komme og trene de yngste spillerne! Kåre Mol har spilt 94 landskamper i volleyball for Norge. Han er far og trener til Anders Mol, som sammen med Christian Sørum ble Olympiske mestere i sandvolleyball i Tokyo.

I tillegg til ungene som skulle trenes av Kåre Mol, var det også en delegasjon fra volleyballforbundene i Slovenia, Nederland, Tsjekkia og Belgia som skulle overvære treninga. Disse folkene hadde allerede vært i Norge et par dager for å studere hvordan Norges Volleyforbund og Stovner SK arbeider med Diamant-, Teen- og Mini-volleyball.


Deltakerne på søndag var gjennomgående en god del yngre enn lørdagens deltakere. 
De spilte Mini-volleyball.


Mannen helt til venstre som står og ser på en kamp som involverte et Stovnerlag, heter Vegard Høidalen. En legende i norsk volleyball. Han har blant mye annet deltatt i to Olympiader.


I banen ved siden av var et annet av Stovners lag i aksjon


Siden det var noen timer siden turneringen åpnet, var det flere lag som var ferdig med sine kamper. På veien ut fikk de med seg en liten premie som minne om fine dager i Stovnerhallen.


Kåre Mol skal lede treningen for et par puljer på forskjellig nivå. Her forklarer han de aller yngste hva som skal skje. I halvmånen utenfor ungene står representanter for flere lands volleyballforbund. De er her for å se hvordan vi i Norge jobber med ungene.


Det begynner med basis


Unger har den fordelen at hvis de er interessert i noe, så lærer de usedvanlig fort. Så det tok ikke lang tid før øvelsene ble mer avanserte.


Mens ungene trente informerte Mol forsamlingen om treningsopplegg og filosofi.


Første pulje var ferdig, og det var på sin plass med et gruppebilde.


Populært med bilde sammen med treneren.


Neste pulje var et hakk opp i nivå og alder.


Det kunne derfor legges inn alternative slag og mottak, for eksempel å nikke.


Avslutningen for pulja ble bilde under forsøk på å slå ballene opp i ballcontaineren.


High-Five.


Mens Mol avsluttet sin sesjon startet forberedelsene til 5. divisjonsoppgjøret i volleyball mellom Kongsvinger og Stovner SK 2. Kongsvinger er i gang med oppvarming.


Stovner er også i gang.


Stian server, og kampen er i gang.


Første poeng er hanket inn . . .


. . . og det jubler vi gjerne for!


Det så ut til at ballen skulle dette ned i ingenmannsland, men de rakk den.


Det første settet er vunnet. Og det gikk slik at Stovner SK vant alle tre settene. Litt senere på kvelden møtte Stovner SK 2 Raballder VBK 2. Et lag som lå foran dem i serien. Men gutta greide å slå dem 3–1. De ligger på en grei 5. plass.


John kan fornøyd vise V-tegnet.
Det har vært en særdeles vellykket uke i volleyballens tegn.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.