Vi har sett på futsal – og det skal vi gjøre igjen!

Postet av Frank Eilert Fossum den 22. Nov 2021

Søndag 21. november, på formiddagen, dro vi i Haugenstuahallen for å se G13-1 spille to kamper i futsalserien. Først mot KFUM og så mot VIF.

Stovner SK har med mange lag i denne futsalsesongen, fant vi ut da vi skulle sjekke ut kampsted og -tid. Det gjorde vi på fotball.no, linken kan du følge HER. Klubben har meldt på 9 lag. Det er to seniorlag for menn. Førstelaget spiller i 1. div., og så er det et lag i 3. div. De resterende lagene er fra 10–13 år, hvorav ett J10.

Seniorlagene har gjort det riktig bra i seriestarten. Menn 1 ligger på 4. plass med 11 poeng etter 6 kamper. Det er 3 poeng bak avdelingslederne Veitvet og HSIL. De har begge 14 poeng og lik målforskjell!

Menn 2 er oppe på 2. plass i 3. divisjonsavdelingen. Det er 3 poeng bak Fortuna 2. Men vi har en kamp mindre spilt. Seniorene spiller siste kamp 12. mars 2022. Også barnelagene spiller ut i mars.

G13-1 er ferdig 13. februar. Dette er også det eneste av våre futsallag i aldersbestemte klasser som har tabell. Laget ledes av Ferhat Erman. Og det var laget vi skulle se. De spiller i Haugenstuahallen, mens de andre lagene i aldersbestemte klasser spiller i den nye, flotte flerbrukshallen på Vestli. Seniorlagene spiller i Bjørnholthallen.

Gutta varmer opp før møtet med KFUM

G13-1 har gjort det godt i 2. divisjon i fotball i år. De ble avdelingsmestere knepent foran Nordstrand 2. Vi har fulgt med laget i mange kamper i foregående år. Det har vært morsomt å se utviklingen. Søte små som løp i flokk etter ballen, som fort ble distrahert av utenforbanen ting. Til stadig å forstå mer av fotballen, for eksempel sende pasninger i stedet for å drible, drible og skyte selv. Nå ser det stort sett annerledes ut. I futsal er det enda mindre tid å tenke seg om på. Høyt tempo og lite luft mellom spillerne. Du må ha kontroll på situasjonen hele tiden, ta avgjørelsen på tidels sekunder. Den avgjørelsen som tas innebærer ofte at du må teste din egen teknikk på et frimerkes plass på gulvet. Mye fint, og mye moro å se på!

KFUM har alltid gode barne- og ungdomslag, de er ikke så verst på eldste nivå heller nå om dagen.

Avsparket er tatt . . .

. . . og KFUM angriper, uten resultat

Det var to gode lag. 13-åringene viste at de behersket mye av det som skal til for å beherske futsalens særegenhet. KFUM fikk uttelling allerede etter 6 minutter. Det ble balanse nærmest øyeblikkelig. Så gikk det to minutter og KFUM var generøse, lagde et selvmål, slik at Stovner ledet 2–1 når det var gått ni minutter.

KFUM var frampå igjen . . .

. . . og de scorer 1–0

Stovner utlignet øyeblikkelig

KFUM prøvde igjen, men lykkes ikke med å score . . .

. . . men her greier de å score i eget mål

KFUM fikk straffe . . .

. . . men keeperen hadde godt grep på ballen

KFUM rettet opp igjen selvmålet ved raskt å gå opp fra å ligge under 2–1, til å gå opp til 2–3 i løpet av et par minutter halvveis i kampen. Stovner utlignet til 3–3. Og kampen sto og vippet. Ca. 5 minutter før kampslutt fikk KFUM, til stor jubel, satt inn 3–4. Stovner prøvde å komme ajour, men måtte se at seieren gikk til KFUM.

Stovner prøvde forgjeves å ta igjen KFUMs ledelse

Tapet var et faktum for Stovner. Nå var det om å gjøre å komme i godt modus igjen til den neste kampen, som kom om en times tid mot VIF.

For tilskuerne var det mulig å se oppgjøret mellom Ellingsrud IL og Grüner IL, hvis man da ikke ønsket å ta en pause og gå ut i det solfylte været.

Mens Stovner gjorde seg klare til møtet mot Vålerenga IF, var det Grüner og Ellingsrud som herjet på banen i Haugenstuahallen. Det endte med 6–5 til Grüner

Ferhat prepper gutta før oppgjøret mot VIF

Stovner gikk direkte i angrep, og fikk skutt . . .

. . . VIF svarte straks med å sende ut en flygende angriper

I motsetning til KFUM-kampen tok det litt tid før lagene fikk plassert ballen i mål. Her kjemper Stovner inn kampens første mål

Det gikk bare et minutt før Stovner gikk opp til 2–0

Da fant VIF det på tide å sette inn et mål

Det var ikke bare foran målene det ble kjempet, men også på midtbanen var det durabelige slag

Stovner satte inn sitt femte mål etter en kjempemiss i VIFs forsvar

VIF kjempet fortvilet for å rette opp missen, og satte inn dagens siste mål . . .

. . . men det hjalp ikke. Stovner kunne juble for seier 5–4

For G13-1 endte dagen med en seier og et tap. De ligger på 6. plass med 2 seire, 2 uavgjort og 2 tap. De har 8 poeng, og det er et stykke opp til suverene Ski som leder avdelingen og har 15 poeng. Men det er lenge igjen til serien er over i februar.

Det er mye god futsal å glede seg til i løpet av de nærmeste månedene!