Volleyball, Senior Damer og Herrer har hatt hjemmekamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 14. Nov 2021


Som de fleste vel har fått med seg er volleyballsesongen godt igang. Lørdag 13. november spilte seniordamene og -herrene til Stovner SK seriekamper i Stovnerhallen. Undertegnede har jo sett noen volleyballkamper opp gjennom tidene, men har ikke vært så tett på sporten at jeg har noe peiling på taktikk, teknikk, ei heller på det hele og fulle regelverket. Men moro er det likevel å se på. Så når jeg nå fikk anledning til å overvære flere kamper, var det bare å slå til. Volleyball er Stovner SKs nest største sport, og de som er tett på sporten er veldig engasjert. Ryktene har sagt at det er svært god stemning på våre kamper, skapt av en entusiastisk supportergjeng.

En annen ting er at i løpet av de foregående månedene har jeg sett, og fotografert fra en del volleyballarrangementer i Stovnerhallen og sandvolleyballbanen i Fossumparken. Dessverre har ikke fotografiene blitt bra. Det er virkelig en utfordring å lage gode bilder fra en sport hvor det ikke er nærkontakt og dueller. Bildene kan bli temmelig intetsigende. Noen som i beste fall hopper opp og ned ved et nett – eller står stille! Nå er jo ikke det hele sannheten. Sporten har skiftende tempo, og smashene kommer i hundre. De kan rive mottakeren overende, eller de må flate ut i lufta i forsøket på å nå ballen. Dette skjer så fort at fotografen må være skjerpet og kunne forutse utfallet av ballvekslingene for å kunne treffe i tidelen av et sekund. Det skal altså gå an å lage gode, og kanskje morsomme bilder fra volleyballkamper.

Utfordringen min var at jeg ikke kan nok om spillet, har sett for få kamper, og har ingen anelse om hvor jeg skal stå for å få de beste situasjonene.

Stovner SKs damespillere kjemper i 4. divisjon og herrespillerne i 2. divisjon i avdeling Øst. Det er henholdsvis 5. og 3. nivå. Elitenivået heter henholdsvis Mizunoligaen og 1. divisjon, både for damer og herrer.

Ryktene talte sant om god stemning i hallen skapt av Stovner SKs supportere. Sant og si, så var det ikke så mange andre der heller. Bortsett da fra de som var med i støtteapparatet fra lagene som kom utenfra. Herrene fikk besøk fra Hamar og Sarpsborg, og damene fra Oslo og Hvaler. Kiosken var åpen, og det luktet god stemning helt ned i inngangspartiet fra vaffeljernet og toastjernet. Som var betjent av trivelige folk tilknyttet klubbens volleyballmiljø. Det lovet godt.

Kampene gikk parallelt på to baner. Litt vanskelig å få med seg alt. Men nå var altså ikke formålet å gi et fyldestgjørende referat fra fire volleyballkamper, kun at fotografen skulle lære litt. Nedenfor er det derfor bare noen bilder, noen med bildetekst. Helt til slutt er det noen linker til tabeller og terminlister for lagene.


Lagene er klare til kamp. Nærmest herrene mot Hamar. Damene bortest mot OSI 4


Herrene starter . . .


. . . jentene startet litt før


Supportergjengen var godt igang med skarptromme, sang, heiarop og dusker


Stovner server og Hamargutta er på tå hev


Hamarsingene har tatt ledelsen 8–12, og Marcelo har tatt time-out


Neida, det ser bare ut som en heading. Men det er lov å berøre ballen med alle kroppsdeler


Absolutt en fordel å være spretten


Damene har pause, og kom for å heia på herrene . . .


. . . men det ble tap


Damene spilte bra. Her er de oppe og blokkerer i kampen mot OSI 4


Sånt blir det smil og jubel av . . .


. . . og dansetrinn


Damene vant 3–0, og kunne fornøyde takke for kampen


Ny kamp, nå mot Hvaler. Styrelederen server


En suser kommer. Ella er spenstig og har stor slagkraft


Konsentrasjon


Bekymring. Hvaler har tatt ledelsen, og Stovner har tatt time-out


Intens innsats for å ta igjen det tapte


Det blir poeng . . .


. . . og dagens andre seier


Herrene er ute i ny kamp, nå mot Sarpsborg. Det var jevnt her


Det varte ikke. Igjen måtte Stovner ta time-out


Men, det hjalp ikke. Stovner måtte takke Sarpsborg for kampen og gratulere med seieren


Stemningen på tribunen var upåklagelig


Ella og de andre damene hadde hatt to fine kamper og kunne si
seg fornøyd med to seire og andreplass på tabellen


En svært blid kaptein Yessenia tok i et tak etter kampen og ryddet
unna supporterutstyret


Klikk for

Herretabell

Dametabell


Det ble to seire for damene og to tap for herrene. Damene kjemper helt i toppen! Herrene ligger noe lenger ned, men sesongen har bare akkurat begynt. Det er mange kamper som skal spilles før serien er over i mars/april.

Neste hjemmekamper er lørdag 27. november. Herrene skal møte avdelingsleder Polonia Oslo VBK kl. 12.00 og Bergkameratene VB kl. 14.00. Damene møter Ljan Volley kl. 10.00 og OSI 6 kl. 14.00.

Jeg møter opp hvis tiden tillater. Jeg har mye å lære om volleyball og fotografering. Dessuten var det moro med supportergjengen. De borger for høy stemning. Forhåpentligvis kan deres entusiasme og glede overføres til fotballsesongen. Da vil det bli skikkelig moro å gå på fotballkamper på Rommensletta og Jesperudjordet.

Jeg synes du skal ta deg en tur til Stovnerhallen 27. november. Det er gratis adgang. Kiosken er åpen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.