Lyn vs Stovner: Flere spørsmål enn svar?

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Jul 2021

Kampen mot Lyn ble spilt på Kringsjå i et nydelig sommervær. Såpass varmt at noen måtte kjøle seg ned før kampstart

Da vi ruslet opp til Lyns anlegg på Kringsjå i det fine lørdagsværet, tenkte vi hvor fascinerende uforutsigbare fotballkamper kan være. Og jammen slo det til denne gangen også. Nå skulle utviklingen etter treningskampen mot Skeid vise at vi hadde fått noen gode svar. Noen få nøkkelspillere hadde fått fri. Men stallen er stor, så det er greit at flere får kjenne på nivået.

Allerede etter 4 minutter rotet spillet seg til for Stovner og ga Lyn muligheten til lå sette inn 1–0. Rett etter gikk Stovner corner. Den endte med at Lyn vant ballen og gikk i angrep. Michael ordnet opp i det.

12 minutter hadde gått da Stovner gikk i angrep. En dårlig pasning førte til at to Lynspillere fikk fritt leide fram mot vårt mål. De så at Michael sto langt ute. Fra omtrent 50 meter sendte de i vei en lobb som endte i mål og ble til 2–0.

Kapteinene Øyvind og Osama hilste på hverandre og dommertrioen

På ressursbenken så det ut til at stemningen var litt spent

Luka sparket kampen igang

Stovner får en corner . . .

. . . Lyn får sitt andre mål

Nå sliter vi. I rask rekkefølge får Lyn 3 cornere. I tillegg får Yaz en smell. Heldigvis så det verre ut enn det var, for han kunne fortsette kampen.

Da klokka passerte 20 minutter var Lyn litt presset. De hadde en dårlig avklaring. Dessverre greide ikke vi å utnytte denne muligheten. Men etter en halv times spill får vi til et godt angrep. Skuddet går i nettveggen. Hadde det blitt mål hadde det nok blitt blåst offside.

Lyn  kom tilbake noen minutter senere og spilte seg pent fram til 3–0. Michael var på ballen, men greide ikke å fange den. To minutter etter fikk vi frispark på vår høyre side. Ballen ble løftet inn. Den  havnet til slutt hos Yaz som nikket den presist i mål i til 3–1.

Noor i hard duell . . .

. . . og intenst kjempende

Michael er på ballen, men greier ikke å hindre Lyns tredje scoring

Frisparket på vei inn i klynga . . .

. . . Ballen havner til slutt hos Yaz som setter inn 3–1

Dagens kuleste spiller var denne jenta. Kanskje banens beste, i alle fall i pausen

Annen omgang begynte som første. Lyn fikk et tidlig mål, etter 7 minutter. Lyn var mer enn våre gutter, men uten å briljere. De gjorde feil uten at vi greide å utnytte det. Banen på Kringsjå  er installert med et vanningsanlegg. Det ble brukt rett før kampstart og i pausen. Gutta våre som er vant til en veldig tørr bane, fikke ikke ordentlig tak på den våte banen. Tempoet i kampen sank utover i annen omgang, uten at det hjalp på lagenes presisjon.

Begge lagene fikk til noen angrep. De endte gjerne opp  med frispark som ikke ga uttelling før Lyn litt på overtid fastsatte sluttresultatet til 5–1.

Lyn har satt inn sitt 4. mål

Lyns forsvar rydder unna

Trangt rundt 5-meteren. Stovner presser

Lyn holder unna og vinner kampen 5–1

Dette var den siste treningskampen før alvoret starter med den første runden i Norgesmesterskapet. Der møter vi hard motstand når Grorud kommer på besøk til Rommensletta søndag 25. juli, kl. 15:00.

Vi håper at lagledelsen finner de riktige svarene til hvordan den kampen skal spilles.