Trivelig oppstart i solskinnet

Postet av Frank Eilert Fossum den 17. Jun 2021

Den beste festfølelsen på Jesperud denne tirsdagskvelden var fordi det endelig var anledning til å møte andre klubber til dyst på fotballbanen. Og selvfølgelig er det en fest å se at pandemien ikke har skremt jentene vekk. Tvert om kommer det flere til. Det er ikke så merkelig at de vil kvitte seg med pandemiens tyngende kjedsomhet; komme sammen til fellesskap i et morsomt lagspill, få brukt kroppen!

Først ut var jentegruppa 10–12 år med den vanlige tirsdagstreningen. Denne kvelden hadde de fått med seg en ny gruppe med 13-åringer. Det var ikke flere enn at de kunne trene sammen. Instruktører var det nok av. Spillere på J17 har hatt ansvaret for tirsdagstreningen, og nå var mange fra laget der fra start av, siden de skulle spille treningskamp mot HSIL etterpå. Flere av de yngste jentene ble igjen etter treninga for å se 17-åringene spille.

Blandingen av årsklassene blir både en sosialisering og en sportslig læreprosess over aldersgrensene. Fellesskapet som oppstår på denne måten vil være en svært viktig del av klubbyggingen.

Jentene fra 10 til 13 år varmet opp ganske intenst . . .

. . . og da må det tøyes ut

Skytetreninga førte til knall og fall . . .

. . . og noen skudd like utenfor

Varierende sportsbekledning

Etter treninga la vi merke til Zahra og Safa. De fortsatte med egentrening. Og fortalte at de gjorde mye av det. Deres utvikling skal bli spennende å følge.

HSIL har alltid hatt gode dame-/jentelag. Til årets sesong har de påmeldt 12 dame-/jentelag. Det er ingen ting som tyder på at årets jenter er svakere enn før. Det fikk da også Stovner SKs J17 føle ganske snart.

HSIL tar avsparket

Det tar bare 3 minutter før de setter inn det første målet

Etter at HSIL hadde tatt avsparket skiftet eierskapet til ballen et par ganger. I det tredje minuttet avanserte HSIL på venstre kant. Fikk hard motstand, men fikk likevel sendt ballen inn fra sida, litt utenfor 16-meteren. Det påfølgende skuddet førte til ledelse 0–1. I de neste minuttene foregikk det meste av spillet på SSKs banehalvdel. Merit hadde et par gode redninger, også på en corner i det 11. minutt. Et raskt utspill ga grunnlaget for et godt angrep på venstre side ved SSKs raske spiss Ella. Men angrepet ble avverget. Etter ytterligere et par minutter hadde vi nok et langt framspill, men ble avblåst for offside.

Ella er rask, men rakk ikke fram i denne situasjonen

Selv om SSK hadde noen muligheter, var det HSIL som hadde presset. Etter 17 minutter satte de inn sitt andre mål. De fulgte opp med ytterligere en nettkjenning. Men den ble annullert. Deretter hadde SSK et spill med noen gode trekk, og et nydelig gjennomspill. HSIL kapret ballen og kontret. Merit stilte opp med en dobbeltredning.

Vi får noen gode muligheter. Først et frispark fra omtrent 25 meter, som ved et usedvanlig tilslag feies høyt over mål. Deretter fører et av Elises gode innkast til et godt løp mot HSILs dørlinje, men ikke lenger.

Etter 30 minutter setter HSIL inn 0–3. Dessverre som følge av et litt svakt forsvarsarbeide. Merit retter opp forsvarets ære med en skikkelig blokkering like etter. Og i omgangens siste sekund får SSK en corner, som ender resultatløst.

Så var det tid for en pausepreik

Annen omgang startet som første omgang sluttet, med et SSK-angrep. Dessverre var det offside. HSIL kontret. Zafreena har overtatt Merits plass i mål, og får en god start med en redning. SSK går direkte i angrep. Kommer til et skudd som settes utenfor.

Merit er blitt utespiller i annen omgang, og er villig til å ta de harde duellene

Yousra prøver . . .

. . . det gjør også Ella . . .

. . . men dessverre er det HSIL som lager målene

Etter de første jevne minuttene av annen omgang, viser HSIL sin styrke når de i løpet av 12 minutter setter inn 5 mål, og avverger ganske lett SSKs angrep. Vi trodde kanskje at SSKs jenter var slitne, men de kom faktisk sterkt tilbake. Laget hadde noen gode initiativ, blant annet et fint forarbeide av Merit som ble et godt skudd fra Amina. Men det strøk utenfor. Likeledes fikk de en corner som var godt lagt, men den ble resultatløs. Man kan trygt si at marginene ikke var på våre jenters side denne kvelden.

Etter 35 minutter fikk HSIL en corner som resulterte i sluttresultatet 0–9.

Det var noen harde, tette fighter

Yousra kjemper seg inn i straffefeltet. Amina, Ella, og tilskuerne følger spent med

HSIL har kontroll på ballen og kampen

Resultatmessig var HSIL jentefestens vinnere. Det var lett å se at jentene deres er en del av en lang, god tradisjon innen jentefotballen. Vi får nok høre mer om dem i de kommende år.

Resultatet skygger litt for Stovner SKs 17-åringer. Det var mye positivt å se med hensyn til den personlige innsatsen både fysisk og fotballteknisk. Men, de trenger mange flere treningskamper hvor de har nødvendig tid før kampstart til å forberede seg taktisk, mentalt og fysisk. Før kampen mot HSIL var jentene ansvarlige for de yngre jentenes trening. Dette var planlagt, og det er svært positivt i forhold til den voksende jentegruppa i klubben, men det skapte nok ikke det rette fokuset for kampen. Heldigvis er det en stund til seriestart. J17 spiller i 3. divisjon, avd. 2. Den første kampen er 24. august på Rommensletta kl. 20.30 mot Årvoll 2.

Denne flotte gjengen har klubben allerede hatt mye glede av, og vi ser fram til fortsettelsen. At de mener alvor har blant annet gitt seg uttrykk i at noen av dem er med på Joshua Kings Football Academy. Og mange av de andre er å ser på . . . ja, for det er vel ikke Joshua King de kaster sine blikk på . . . ?

Bakerst fra venstre: Nora, Amina, Yousra, Romaysa, Malwina, Minaal, Aisha, Hanifah
Midtre rekke: Maimuna, Kamar, Loreta, Merit, Ella, Elise
Foran: Zafreena