Nybegynnerkampanjens første dag er gjennomført

Postet av Frank Eilert Fossum den 10. Jun 2021


I normale tider har klubben tidligere hatt en årviss kampanje ved skolestart for å gi førsteklassingene en innføring i fotballspillet. I disse koronatider hvor fysisk aktivitet har blitt sterkt hemmet, særlig for dem som driver lagidrett, har fotballgruppa i Stovner SK bestemt seg for å starte opp allerede før skoleferien. Man merker at det dirrer i alle ungers kropper – og sinn – etter å komme i gang igjen med fysisk aktivitet og lek. Vi utvider gruppa til noen flere årganger: 2012, 2013 og 2014. Og det gjelder selvfølgelig både jenter og gutter.

Vi var litt spente om det møtte opp noen på Rommensletta til den første dagen, tirsdag 8. juni. Forhåndsomtalen av prosjektet hadde vært nokså beskjedent. Men, det er tydelig at er det et interessant tilbud dukker det opp folk. Så også denne gangen. 13 gutter kom. Jentene var fraværende. All vår erfaring gjennom flere tiår, viser at jentene har stor glede av å spille fotball. Sånn àpropos kan vi nevne at klubben har flere jentelag i eldre årganger. Men, det er ikke de som er målgruppa i dette prosjektet. Nå er det unger i 7–9 årsalderen som gjelder. Så  har du noen slike, send dem på trening!

Kissma Kamara har et overordnet treneransvar. Med seg som fysiske trenere har han gutter fra klubbens juniorlag. Den drøye timen med ungene viste at trenerne holdt mål.

Nedenfor er noen bilder fra treninga som gikk fra oppvarming til full fyr i den avsluttende fotballkampen!


Hovedtrener Kissma, på kne, kom med instruksjoner om fotballspill, og oppførsel


Så bar det i gang med oppvarming


Kontakt med ballen og noen begreper som såledragning skulle prøves ut


Konsentrasjonen ble utfordret ved at øvelsene ble bråstoppet, og da skulle man for eksempel sitte ned på ballen


Det er moro å leke med ballen på trening, men det er når kampen blåses i gang at sansene skjerpes og konkurransegenene blir skikkelig utfordret. Da settes alt inn på å få tak i ballen


Det går ikke lange tida før Rødt er i angrep og overlister Hvitts forsvar, og keeper . . .


. . . kan bare konstatere at ballen har vært i mål


Hvitt vil ikke være dårligere, og setter her inn et flott mål


Duellene hardnet til


Rødt satte inn en sluttspurt, og dundret i vei det siste skuddet i kampen. Men, mål ble det ikke


Nå er det en uke igjen til neste gang du får lære mer om berøringer og føring av ball, og ikke minst at du får sjansen til å spille delvis organisert fotball igjen.

Stovner SK ønsker deg hjertelig velkommen tilbake tirsdag 15. juni, kl. 18.00 på Rommensletta.
Har du noen gode venninner/venner så inviter dem med. Bane, ball og trenere holder klubben, og best av alt: Det er helt GRATIS!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.