Tallenes tale er klar, men gir feil bilde!

Postet av Frank Eilert Fossum den 22. Sep 2022

Selvfølgelig skal Stovner SK vinne alle kamper, men bak mine litt sjåvinistiske briller, ser jeg at noen ganger er motstanderlaget bedre enn oss, og tar en fortjent seier. Det var altså ikke tilfellet i dette oppgjøret mot Ullern 2, den ganske suverene lederen av 4. div., avd. 02. Som i forrige runde slet med å ta 3 poeng fra Nesodden.

Stovner SK ble ønsket velkommen til Ullerns fine fotballanlegg

Dommerformaninger

Stovner startet opp med et raskt angrep. Her ser det ut til at keeperen redder med hælene

Ullern er presset

Igor strekker seg forgjeves etter ballen, og Ullern leder 1–0

Stovner åpnet optimistisk og var på hugget i de første minuttene. Det ble presset mot Ullerns mål. Etter fem minutter spilte Ullern seg til en stor sjanse. De fulgte opp og hadde litt høyere tempo i en periode. Da det nærmet seg et kvarters spill kom de inn mot mål på vår høyre side. De kom litt heldig til, fikk skutt og satte inn 1–0.

Banens beste spiller, Fabio, skjermer og holder unna

Tettpakka bur når Eyubb skal ta en av Stovners etterhvert mange corner . . .

. . . det var nære på

Ullernmulighet . . .

Stovnermulighet. Begge resultatløse

Vi spilte godt etter Ullerns scoring. Hadde flere angrep, men innlegg og avslutninger sto ikke i stil. Etter en halvtimes tid førte god aktivitet og stort ballinnehav til at vi fikk en corner. Det ble fulgt opp med et skudd av Yaz. Så ytterligere en corner. Og vi hadde ballen. Ullern fikk et brudd, med påfølgende skudd. Deretter en resultatløs corner.

Vi fortsatte å ha ballen. Nå løp Ullern mellom. I de siste minuttene av omgangen fikk vi et godt skudd fra langt hold av Erlend. Ishak fulgte opp med et skudd fra rett innenfor sekstenmeteren. Keeperen tok ballen. Vi overtok den raskt, og var der og plaget forsvaret til Ullern til omgangen var over.

Ullern slet for å holde aggressive Yaz og Max unna

Fabio fyrer løs

Carl forsøkes revet i stykker . . .

. . . han overlevde og prøvde igjen

Stovner fortsatte optimistisk i annen omgang. Vi presset hele tiden, kom til flere avslutninger . . . men ingen resultater.

Stovners brasilianske midtbanespiller Fabio Alves Pena, har vært en av de mange stovnerspillerne med langt skadeavbrekk. Han har kommet inn og fått noe spilletid i de siste kampene for å få kamptrening. Nå var han med i startoppstillingen, og fikk vist at han har trent godt, er fit for fight. Det viste han ved å være banens desidert beste spiller. God oversikt med gode pasninger, god teknikk, kan skyte, og har et "passe" temperament. Ullernspillerne hadde også merket seg ham, og gjorde det de kunne for å nøytralisere Fabio. Det ble litt hett, og de fleste hadde nok glemt dommerens formaninger før kampstart.

Stovners press måtte før eller senere bli brutt. Og da kampen passerte 70 minutter fikk Ullern tak i ballen og kom seg opp til straffefeltet på vårt venstre hjørne. Det ble et frispark, svært godt satt, rett i mål: 2–0!

Stovner ga selvfølgelig ikke opp. Det kunne synes som om ullernspillerne ble litt frustrerte, og tenkte måter å drøye tida på. Mye ble lagt på deres forsvarsspillere. Og omsider lyktes Stovner. Yaz satte inn reduseringen til 2–1. Men da sto det bare igjen fem minutter av ordinær tid.

Igor er en god keeper, og var også etter det fine, presise frisparket fra Ullern, men kunne ikke forhindre 2–0

Omsider satt ballen godt i nota til Ullern etter Yaz sitt harde skudd. Var det stadig mulig . . .

. . . Sohaib prøvde . . .

. . . Elias prøvde . . .

. . . Yaz prøvde igjen . . . men det nyttet ikke. Alle poengene ble igjen på Ullern!

Fotball er ikke rettferdig. Noen har sagt «fotball er et 0–0-spill, alt annet er uhell». Denne kampen var iallfall et uhell for Stovner.

Det blir stadig færre poeng å spille om, 18 for å være nøyaktig. Sannsynligheten for at Ullern 2 stikker av med avdelingsseieren blir stadig større. De ligger 7 poeng foran Holmlia, og 12 poeng foran Stovner på femte plass.

Men . . . det er en ørliten mulighet. Ullerns A-lag spiller i Post-Nordligaen, og ligger utsatt til for nedrykk. Skjer det kan ikke Ullern 2 rykke opp! Stovner må altså stå på og kjempe for å bli nummer to i avdelingen. Det er bare 5 poeng opp til Holmlia. Og vi skal møte Holmlia borte i den nest siste av de seks kampene som er igjen 18. oktober. Vi får faktisk en «treningskamp» mot Holmlia, i og med vi skal møte dem i semifinalen i OBOS Cup på Rommensletta fredag 14. oktober, kl. 18.30.

Fortsetter Stovner SK spillet sitt fra Ullernkampen – og setter målene – da blir det en ellevill avslutning på årets sesong for A-laget!