Treningskamp mot HSIL var trening . . .

Postet av Frank Eilert Fossum den 9. Aug 2022

Det rører på seg hos seniorene på A-laget. Skulle forresten bare mangle, det er tirsdag 16. august høstsesongen starter. A-laget skal spille borte mot Kolbotn på Sofiemyr stadion. Vi slo dem 3–2 på Rommensletta i den aller første seriekampen i år. I det hele tatt hadde vi en superåpning på årets serie. Først seieren over Kolbotn, så uavgjort mot Rilindja. Deretter ble det 3 seire på rad: 4–1 mot Lyn, Nesodden 0–3, Veitvet 0–2. Det første tapet kom mot Ullern 2. Laget som av mange var opprykkskandidat.

Stovner SK ledet avdelingen en stund, men har glidd ned til 5. plass med 18 poeng. 7 poeng bak Årvoll. Mellom oss ligger Heming, Ullern 2 og Holmlia. Og så ligger det noen sultne ulver bak oss. Det er om å gjøre å holde dem der, slik at vi ikke blir spist opp.

Nå er det slik at hvis noen har sterke fotballabstinenser, finnes det lindring. Flere Stovnerlag starter før A-laget:

Gutter 14 år 2. div. avd. 0113.08.2022lørdag15.00Stovner SK-Rustad Abildsø SKRommensletta kunstgress0311420114411 MOT 11
Gutter 19 år 3. div. avd. 0215.08.2022mandag20.15Frigg 3-Stovner SK 2Marienlyst kunstgress0311930206111 MOT 11
Menn 48 år 2. div. avd. 0215.08.2022mandag21.00Stovner SK-PressJesperudjordet kunstgress 7er A031482020437 MOT 7

Det skulle vært en treningskamp tidligere, men den ble avlyst, slik at lokaloppgjøret mot Høybråten og Stovner ble den første treningskampen etter den lange sommerferien. Det blir spennende å se om gutta har skjøtta egentrening slik trener Kjell Sverre Hansen Wold hadde beskrevet. Uansett er det umulig å holde kampformen vedlike i over en måned.

Vi regnet vel med at HSIL kunne vi vinne over. De ligger midt på tabellen i 6. divisjon. Men, så var det denne runde fotballen, da. Alle kamper skal spilles, ingen er vunnet på forhånd.

Loddet er kastet, det er ingen vei tilbake. Høstsesongen er i startgropa

HSIL går raskt i angrep . . .

Stovner svarte, og HSILs keeper fikk vist seg fram

Stovner fortsatte presset . . .

. . . men det var HSIL som lagde det første målet

Kampen startet greit. HSIL hadde mange unge spillere. De satte raskt inn et angrep. Det ble noe fram og tilbake. Stovner SKs lag hadde en del forfall fra det vi vil kalle nøkkelspillere. Så det var noen ukjente fjes å se. Men, også solide fyrer som Eyubb, Kajan, Erlend, Carl, Kevin. Moro var det også å se storscorer Charles Vu fra 95-laget. Han har vel utmerket seg mest med futsal de siste årene.

Kampen var åpen, men det kom litt overraskende på da HSIL etter en rar situasjon i Stovners forsvarsfelt satte inne 0–1.

Det tok bare 3 minutter etter HSILs mål at Stovner utlignet på straffe av Ishak

Etter corner og en herlig heading av Carl gikk Stovner opp i ledelsen 2–1

Lyntoget Kevin suste gjennom HSILs forsvar, rundet keeper . . .

. . . og satte inn 3–1

Resultatmessig forsvarte Stovner SK divisjonsforskjellen da de i løpet av et kvarter satte inn 3 mål. Men de hadde ikke den farten som skulle til for å vise fram divisjonsforskjellen i spill. De hadde grepet på kampen og spillet foregikk på HSILs banehalvdel i resten av omgangen. Men, så slapp likevel HSIL til med noen muligheter. Det var likevel godord å høre fra trenerbenken, så det ble vel dels spilt slik de ville trene på.

HSIL startet også annen omgang med å være aktive i angrep

Stovners keeper gjør et farlig forsvarsgrep som fører til frispark

Det var til tider veldig folksomt rundt og i HSILs sekstenmeter

Keeper i fullt strekk

HSIL trenger seg inn i sekstenmeteren . . .

. . . og det ender med at de drar innpå med 3–2

HSIL var med fra start av i annen omgang. Etter 6 minutter hadde de en god mulighet. Men angriper var litt for uerfaren til å sette inn målet. Utover i omgangen kunne man se dette var en treningskamp. Etter 25 minutter kom HSIL i angrep, og denne gangen kom angriperen vel fra det, og satte inn deres andre mål. De ble også litt gira etter målet. Mens kurven kanskje var litt dalende hos Stovner.

Stovner prøver seg på et skudd, ikke noe resultat

Det ble litt flipperspill i Stovners sekstenmeter, som ble avsluttet med at blå spiller fikk stå helt fritt foran åpent mål . . . og satte den i stolpen

Kjell og Rolf smilte godt etter kampen. Om det var på grunn av flipperspillet, en god vits eller om de var fornøyde med kvelden, vites ikke.

Stovner SK har igjen en treningskamp før seriestart, det er torsdag 11. august kl. 19.00 mot Oslo City på Rommensletta.