Tettere kamp enn resultatet sier

Postet av Frank Eilert Fossum den 11. Okt 2021

Tallene ljuger. Gjelleråsen var ikke 3 mål bedre enn Stovner i dette intense oppgjøret. Gjelleråsen var nummer 3 på tabellen før denne runden, og klatret med seieren over Stovner opp på 2. plass. Lørdagens kamp viste at det ikke er stor forskjell mellom topp og bunn i avdelingen. Bortsett fra Gjøvik-Lyn som leder med 8 poeng etter at de har vunnet alle sine kamper. Med 3 kamper igjen er det bare en teoretisk mulighet for at de ikke rykker opp.

I bunn ser det annerledes ut. Her ser det ut til at alt må være over før alt er over.

Hvordan gikk det . . .

. . . Stovner fikk avsparket

Kampen startet slik den fortoner seg i ettertid. Intenst trøkk ispedd en del dramatikk. Stovner hadde avsparket og satset hardt framover. Det resulterte i at Saif fikk en kraftig smell i ansiktet og måtte ha hjelp fra medisinmannen. Men han er tøff og kom igang igjen etter et par minutter. Apropos tøff, Mohammed Kamal Ali gikk med hele seg inn i en luftduell, slo kolbøtte over motstanderen og landa i bakken med et smell . . . han ble liggende helt stille . . . men kom igang igjen etterhvert, og spilte helt til han fikk rødt kort etter 60 minutter.

Stovner gikk mot Gjelleråsens forsvarsfelt i høyt tempo og med mange menn. Gjelleråsen forsvarte seg desperat, men maktet ikke å få det befriende trekket. Stovner ble liggende rundt 16-meteren og presset mot mål. I likhet med Gjelleråsen maktet heller ikke de å få det befriende treffet på ballen og dermed ta ledelsen.

Og så skjer det som gjerne skjer. Stovner startet et angrep. Det ble brutt. Gjelleråsen stormet opp på deres høyre side. Skuddet fra skrått hold gikk inn i kampens 11. minutt.

Stovner åpnet med press mot Gjelleråsens mål . . .

. . . og de holdt presset oppe

Saif fyrer løs . . .

. . . men det er Gjelleråsen som setter inn kampens første mål

Kampen nærmer seg 20 minutter og Stovner er i heftig angrep ved, og i Gjelleråsens straffefelt. Det forløsende trekker kommer ikke. Angrepet ender i en resultatløs corner.

5 minutter senere skjer det igjen, vi mister en ball. Nå på egen banehalvdel. Det blir enkelt for Gjelleråsen og gå opp til 0–2. Vi går rett i angrep. Får et frispark omtrent 15 meter inne på Gjelleråsens halvdel. Igjen blir det et veldig press på dem. Men vi får heller ikke denne gangen til noen god avslutning. Det ender faktisk med en corner til Gjelleråsen! Den blir det ikke noe annet ut av enn at Stovner får en like resultat løs corner! Fram og tilbake der altså.

Passert 40 minutter kommer så endelig det vi har ventet på: en effektiv avslutning. Den er det Luka som står for. Fra skrått hold går den inn ved stolperota i det lengste hjørnet.

Stovner er nok en gang inne i Gjelleråsens straffefelt uten resultat

Gjelleråsen var effektive og satte inn 0–2

Det hjalp ikke om Stovner freste fram, Gjelleråsen ledet ved pause

Det meste foregikk på Gjelleråsens halvdel i de første minuttene av annen omgang. Etter 7 minutter hadde Stovner et skudd i treverket. Returen føyk over mål. Noen minutter senere spilte Stovner seg til en corner. Ballen gikk til Kasper som nikket den i nevene på keeper.

Stovner startet annen omgang aggressivt

Skuddet gikk over

Gjelleråsen prøvde seg, men denne gang uten hell

Det siste kvarteret toppet dramaet i kampen seg. Et angrep fra Stovner endte med utspill fra Gjelleråsens keeper. Han greide å ta to berøringer på ballen. Det ble indirekte frispark på 5-meteren! Da ble det mye diskutering om avgjørelsen. Så ble det halloi og knuffing i forsøkene på å få til korrekt forsvarsformasjon. Det første forsøket godkjente ikke dommeren. Men det andre forsøket dæljet Saif inn i klynga, og i mål: 2–2. Nå så det interessant ut!

Gjelleråsen kom tilbake. Det så ut som Stovner hadde kontroll. Men etter 10 minutter fikk Walid Khris satt inn sitt hat-trick for dagen. Direkte fra avspark gikk Gjelleråsen i angrep og setter inn mål nummer fire.

Selv om det sto igjen noen minutter av kampen og Stovner kjempet seg oppover mot Gjelleråsens mål, var utfordringen om å lage to mål for stor.

Kampen endte 2–4 og Gjelleråsen tok med 3 poeng over bygrensa og rykket opp til 2. plass på tabellen.

Saifs kjempeskudd fra 5 meter ser ut til å skremme vannet av den blanda gjengen som står i kant med målet

Ace i farta med mål om å ta igjen Gjelleråsens ledelse . . .

. . . men det ville seg ikke. Gjelleråsen tok med alle poengene hjem

Som vi innledet med var det ikke stor forskjell mellom topp og bunn i denne avdelingen. Utfordringen til Stovner er at før de tre siste kampene må vi ha hjelp av andre lag for å kunne bli stående i 3. divisjon. Vi har 3 poeng og kan i aller beste fall få 9 poeng til, og få 12 totalt. Men det hjelper ikke hvis lagene som ligger over oss Raufoss 2, FUVO 2, Nybergsund og Ull/Kisa 2 tar poeng. De av disse lagene som kommer opp på 13 poeng vil legge seg foran oss.

De to neste kampene vår er nettopp mot konkurrentene Raufoss 2 borte og FUVO 2 hjemme. I den siste kampen møter vi Elverum borte.

Det er altså fortsatt muligheter til å gnage av seg neglene helt opp til albuene!