Små marginer

Postet av Frank Eilert Fossum den 27. Sep 2021

Alle idretter påberoper seg at de har «små marginer». Det være seg til å treffe hoppkanten på noen tidels sekunder, eller få løftet rompa en tiendedels millimeter for å komme over høydehopplista. Vi kunne oppleve det 26. september på Rommensletta, ballens passering av stolpen på feil side – med en millimeter.

Men fotballen har dog en annen dimensjon. Den har hele 90 minutter, og et utall muligheter for å spille seg til å sette ballen i mål. Riktignok er det noen hindere i veien, for eksempel motstanderen, som kan være god eller ufin. Åsså er det dommerjævelen og hans udugelige lakeier. Men, dette er jo kjente ting som vi møter i alle kamper. Og så lenge vi møter lag som er på vårt nivå, har omtrent samme trenerkapasiteter og anleggsfasiliteter, er det i prinsippet ingen forskjell på oss. Derfor er det noe annet som gjør at vi ikke får ut vår kapasitet. Vi har fulgt med laget i mange år, og sett fotballtalentet og den enkelte i trening. Så for oss er det litt mystisk. Spørsmålet som naturlig avslutter denne innledningen er: Hvorfor slår vi ikke et så enkelt lag som Grorud 2?

Lykke til, nå gjelder det!

Stovnerbenken så litt alvorstynget ut

Grorud hadde avsparket. Det startet lik de fleste kamper, med en del fram og tilbake. Ballen skiftet altså eier en del ganger. Men det ble ikke noen farligheter fra lagene før Stovner etter 6 minutter fikk frispark fra bortimot 30 meter. Ballen ble spilt inn i straffefeltet, hvor minst 6 Stovnerspillere hadde tatt plass. Det ble litt drama men ikke noe resultat for oss. 3 minutter etter skjedde det igjen, men denne gang var det Grorud som fikk frisparket. Ballen gikk utenfor mål.

Fram og tilbakespillet fortsatte. Ingen av lagene evnet å få til noen gode avslutninger. Selv ikke på dødballer. Grorud så ut til å få mer av spillet. Uten at det ble mer effektivt. Klokka passerte 20 minutter da Erlend leverte en flott pasning til Kamyar. Han klemte til fra rundt 22 meter, og ballen føyk nydelig i nettet til ledelse 1–0.

Grorud sparket igang spillet, og vi så fram til halvannen time med morsom fotball

Den første ordentlige muligheten kom etter frispark av Kamyar

Grorud prøvde seg. Stovnerforsvaret forsvarte seg, med smertefullt resultat. Det ble heller ikke noe målresultat for Grorud

Erlend med en perfekt pasning . . .

. . . som Kamyar gjorde om til et nydelig kremmerhus

. . . sånt blir det gratulasjoner og jubel av

Det så lovende ut for Stovners del. Bare 6 minutter etter målet hadde Yaz et godt skudd i nettveggen. Og Stovner hadde vridd spillet over til sin fordel. Det var vanskelig å beskrive denne kampen som besto av kjas og lite plan. Heldigvis var kampen snill. Riktignok måtte Groruds kaptein etter hvert takke for seg etter en skade. Han kjempet en stund med den, men måtte gå av ved pause. Det siste som skjedde var at Stovner fikk et frispark mot seg på midtbanen. Det fikk Grorud ikke noe ut av.

Forsvaret holdt Grorud ute i den siste delen av første omgang

Marko fikk en liten skjennepreken av dommer Morten Andersen-Gott fra Øvrevoll Hosle IL

Deretter kunne vi gå til pauseunderholdningen som disse fire sto for

Første omgang var, som sagt, ganske snill. Andre omgang startet med et gult kort til Grorud og i rask rekkefølge et til Stovner. Det var tydelig at nå var det alvor. Vi la også merke til at begge lag satset mer på å komme direkte mot mål. Og det ble flere frispark.

Men de maktet ikke å overbevise oss om at de ville greie å spille seg til flere mål. Og det var forsåvidt rett, for da Grorud fikk sin utligning etter 20 minutter var det fordi et skudd havnet i litt fram og tilbake i feltet, og Stovner ikke fikk ryddet ballen unna.

Annen omgang ble heitere enn første omgang

Kasper tester teleskopbeina . . .

. . . og Moha spensten

Grorud skyter rett på Mikael . . .

. . . men så satt utligningen der

Vi fortsatte med å ha vanskeligheter med å ha ordentlig kontroll i forsvaret. Da vi passerte 30 minutter var det igjen tett på at vi hadde fått en til i nettet etter et dårlig trekk i forsvaret. Det endte med et frispark som Michael tok.

Vi hadde våre muligheter, men lange pasninger og ensidige utspark ble for vanskelige å kontrollere. Kampens «margin» kom etter godt passert halvtime. Stovner skjøt akkurat en millimeter på utsiden av stolpen.

Stovner fortsatte å prøve, og hadde noen muligheter til å komme til muligheter mot slutten av kampen. Luka kom seg gjennom etter 89 minutter, men gikk overende. Straffe! Neida, rødt kort for filming.

Da ble det noen minutters tilleggstid med 10 mann. De minuttene greide ikke Grorud å benytte seg av.

Dagens andre «nære på»

Det var leit å miste de 2 poengene. Situasjonen ble ikke mye bedre ved egen hjelp. Men, det er fortsatt muligheter. Både Raufoss 2 og Ull/Kisa 2 tapte. Det betyr at det blir stadig tettere i bunn. Antagelig skal det ikke mer enn 6 poeng for å unngå nedrykk. Vi har igjen 5 kamper. Tre av dem er mot Gjøvik-Lyn, Gjelleråsen og Elverum, henholdsvis 1, 2 og 4 på tabellen. Innimellom her skal vi møte Raufoss 2 og FUVO, henholdsvis nummer 12 og 9 på tabellen.

Det blir nok noe neglebiting framover.

Neste oppgjør er mot tabelleder Gjøvik-Lyn på Gjøvik Stadion, lørdag 2. oktober, kl. 16:00. Da trenger vi spillere som har tæl og indianersveis. Og under sveisen må det være en iskald hjerne som er skrudd på!
Vi kan ikke bruke tid på å krangle med dommerjævelen eller å skubbe fram og tilbake på motstanderne.