LSK 2 må være mest fornøyd med poengdeling

Postet av Frank Eilert Fossum den 2. Sep 2021

Vi kom akkurat litt for seint til oppgjøret mellom Stovner SK og Lillestrøm SK 2 sitt oppgjør på Rommensletta. Men, vi fikk med oss, fra litt langt hold, at Stovner gikk rett fra avspark til å feie i vei et skudd mot LSKs mål. Det lovte godt.

Åpningen av serien har ikke vært heldig for vår del. Det har vært litt lite flyt i spillet vårt, som har ført til at det har vært ofte ballskifte mellom lagene. Noe som lett fører til «mye armer og bein» og lite fotballspill. Vi vet at vi har gode spillere, og at det er god kompetanse på sidelinja. Derfor har vi trøstet oss med at det forhåpentligvis er formkurven som ikke har truffet på seriestarten. Nå er det også slik at den amputerte sesongen gjør at det er forholdsvis få kamper å kapre poeng på. Noe som gjør det nødvendig å ikke komme for langt akterut. Dette er selvfølgelig likt for alle. Men de lagene som har truffet bedre, og kanskje skaffet seg et forsprang på 4–6 poeng, har en stor fordel for de 7–8 kampene som står igjen.

Sånt tenker vi på. Det plager oss. Uavgjortresultatet i kampen mot Lørenskog ga håp. Men, vi så ikke kampen, og vet egentlig ikke hvordan spillet var. Følgelig hadde vi forhåpninger til oppgjøret mot LSK 2.

Stovner var positive og aktive fra start

Alle mann i forsvar. Her ser det ut som om forsvarsspillet var basert på 1–4–1–4 bak 16-meterstreken. Da må angrepet bestått av 1 mann! Men, det var nok heller at midtbane og angrep ville ta et tak i forsvarsarbeidet

Utvilsomt en stor mulighet for Stovner

LSK hadde også sine muligheter

Alle ville være med. Her er det mer folketett enn i Monolitten

Lillestrøm hadde avsparket, men Stovner tok ballen, gikk i angrep og fikk skutt på mål. Naturlig nok i starten, svingte det fram og tilbake. Etter 5 minutter fikk LSK et frispark fra hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet gikk over. Noen minutter senere raidet Stovner oppover på sin venstre side. Det endte med en resultatløs corner. Stovner var i støtet og holdt spillet på LSKs banehalvdel. Luka fyrte av ei kule fra venstre. LSKs keeper sto riktig plassert og tok ballen. Han var også på plass og berget ballen da Kevin kom med et av sine kjempeløp.

Alt dette skjedde i løpet av 15 minutter.

Eyubb i arbeid

Benken følger spent med når Michael drar fra målgården og langt ut på jordet. Det gikk bra

Stovner hadde grepet, men LSK var sporadisk på besøk. Et av dem resulterte i et knallskudd i metallet. Luka hadde et elegant overhopp på midtbanen som førte til en sjanse vi ikke greide å utnytte.

Pussig da begge keeperne i løpet av kort tid rotet seg godt utenfor egen sekstenmeter for å rydde opp. Da var det nok flere som hadde hjertet i halsen.

Omtrent da halvtimen ble passert hadde LSK noen gode minutter. De fikk stå og trille ball på tvers av vår banehalvdel. Men de fikk ikke noe mer ut av det enn en corner.

Kampens antagelig aller største sjanse kom da Noor ble spilt gjennom og sto foran blankt mål, og ikke fikk satt inn ballen.

Omgangen sluttet med at litt slurvete stovnerspill ga LSK muligheten til et skudd som gikk utenfor. Stovner fullførte med en stor mulighet som ikke ble til noenting.

Intenst forsvarsarbeide

Michael med kvalifisert redning

Også Lillestrømkeeperen fikk strekt seg

Skulle måltørken ta slutt i annen omgang, og hvilket lag ville ta ledelsen? Etter 6 minutter sto jubelen høyt hos Stovnerfolket da ballen ble satt i mål! Nedtur da det ble viftet og blåst for offside.

LSK viste seg fram og spilte seg til to cornere. Etter et kvarter fikk de en stor sjanse, men var ikke nøye nok i avslutningen.

Da det nærmet seg halvtimen ble det litt mer aggresjon i spillet uten at det var noe konstruktivt. Stovner fikk et frispark et stykke fra hjørnet av sekstenmeteren til LSK. Heller ikke de var nøyaktige nok med sparket.

De siste 10 minuttene ble spennende. Yaz hadde kommet inn og tilførte mer intensitet i spillet. Stovner presset og fikk flere avslutninger på mål. LSK ble reddet av en svært god keeper, som gjorde gode grep i forsvarsspillet og hadde flere gode redninger. Dette reddet uavgjort for Lillestrøm 2.

Annen omgang er igang

Sprekt spark av brasilianeren Fabio. Eller kanskje det var heading

MÅÅÅÅÅL! Dessverre offside

Stovner presser . . .

. . . og presser . . .

. . . men trenerne Kjell og Kippe kan konstatere at det ble 0–0 og et poeng til hvert av lagene

For Stovners del var denne kampen absolutt et skritt i riktig retning. Det har tydelig skjedd noe positivt i løpet av den siste uka. Mer trøkk, mer intensitet og større tempo. Litt mer trening på avslutningene, både teknisk og psykisk. Ja, da kommer det flere trepoengere. Garantert!

Det kommer til å gå noen uker før jeg igjen får anledning til å skrive noen glimt fra fotballkampene. Men, jeg gleder meg allerede til å komme på banen igjen og følge opp laget. For det er nå moroa begynner!