SURT TAP . . .

Postet av Frank Eilert Fossum den 8. Aug 2021

Det var deilig å overvære en ordentlig fotballkamp igjen. Neida, vi har ikke glemt den lovende Cupkampen mot Grorud. Men seriespill og tabeller med poeng, målforskjeller, nedrykksstreker, sjekke hengekamper. Dette at det går over tid, slik at man kan vurdere spillernes form fra kamp til kamp. Vurdere skadesituasjoner. Så uendelig mye å prate om og diskutere. Til og med er det mulig å tjene penger på det, hvis du følger nøye nok med . . . og har litt flaks, da. Åsså er det noen som sier at dette bare er det viktigste av det uviktige! Skjønn det den som kan.

Vi får glede oss over at det er i gang!

3. divisjon er definert som elite, så litt stil må det være . . .

. . . selv om vi må tillate at det også er noen som har det gøy i fjøset

Det har ikke vært så lett å få til noe ordentlig lagbilde. Men her er iallfall de elleve som startet i den første seriekampen under navnet Stovner SK: Kasper Erichsen Amdal (k), Michael Lie, Erlend Bergwitz Saur, Kevin Thasan, Osama Zariouh, Kamyar Adel Bawah, Sohaib Mohammad Khan, Simen Nygaard, Thanushan Balagumar, Eyubb Tektas og Saif Haydar Jafar. På benken satt  Asbjørn Woll (reservekeeper), Mohammed Kamel Ali, Yazdani Unis Dalmacio Kamara, Hassan Rahmani, Luka Fajfric, Ishak el Messaoudi, Hamza Hussain, Benjamin Andreas Diesen, Ebrima Jammeh. Støtteapparatet besto av Kjell Sverre Hansen Wold (hovedtrener), Petter Halvorsen (assistenttrener), Rune Wie (fysio), Espen Myrbakken og Magne Dokken var kontaktpersoner.

Så var det tid for å ønske hverandre lykke til

Fotballklubben Toten må vi innrømme at vi ikke er veldig kjent med. Forholdsvis nye klubb, stiftet i 1995. Klubben har en samarbeidsavtale med flere lag på Toten. Klubben spilte i 4. divisjon i 2019. Gjorde det svært bra, og rykket opp i 3. divisjon.

På Rommensletta startet de med en sjokkåpning. I løpet av et minutt skaffe de seg to cornere. Heldigvis ble det ikke noe resultat. Stovner svarte med et godt angrep, som ga et resultatløst frispark fra hjørnet av sekstenmeteren. Det ble fulgt opp med et nytt angrep, som resulterte i et frispark fra rundt 20 meter, midt foran mål. Dette ble også resultatløst.

12 minutter hadde gått da Totens angrep ble til et frispark fra langt og skrått hold. Michael fikk hånden på ballen. Blir to cornere.

Nå er det moro! Intenst driv, vekslende ballinnehav.

Akkurat i denne perioden hadde nok Toten noen flere avslutninger enn Stovner.

Det nærmer seg halvtimen da Saif sender i vei et skudd fra 20 meter som ikke finner nettmaskene.

Tempoet i kampen var ikke det høyeste, men det var intenst. Og ga noen harde dueller og sammenstøt. Dommeren var kanskje redd for at den kraftfulle fotballen tok overhånd, og delte ut ikke mindre enn 3 gule kort til Stovner i løpet av 3 minutter.

Straks etter det siste gule kortet arbeidet Stovner seg til et angrep, hvor antagelig Thanu ble snytt for et straffespark. Dette syntes litt mot dommerens innstilling til tøff fotball sekunder før. Toten fikk ballen og gikk i et angrep som førte til at de tok ledelsen 0–1. Da var det gått 34 minutter.

Totens sjokkåpning kunne gitt et usannsynlig raskt mål. Her er ballen på vei ned og spretter på oversiden av Michaels tverrligger.

Stovner hadde også gode muligheter. Toten måtte ha fem mann for å stoppe Saifs dribleraid

Erlend klinte til med en suser som kunne vært litt bedre plassert

Kamyar finter vekk Totenspilleren

Kasper er frampå med et farlig nikk

Litt luftakrobatikk fikk vi også se. Hvis du går inn på Facebooksida Stovner Sportsklubb Fotball, kan du kose deg med de mange flotte bildene Trond Gjerde har tatt av slike hendelser

I stedet for et straffespark til Stovner, vendte spillet til kampledelse for Toten, 0–1

Da ble det fyr i fjøset

To minutter etter Totens mål hadde Stovner kampens største sjanse som ikke ble til mål. Luka ble alene med keeper, men satte nikket utenfor mål. Nå var Stovner inne i en god periode, blant annet med et par cornere. Den ene ble avsluttet med et litt hastig skudd, og den andre med et nikk utenfor. Etter 44 minutter oppsto det litt smådrama foran Totens mål. Det endte med at Sohaib satte inn utligningen til 1–1.

Omgangen sluttet med at Stovner fikk ytterligere en mulighet som kunne gitt ledelse.

Sohaib setter inn Stovners utligningsmål

Annen omgang startet som første. Toten rett i angrep. De fikk en corner som endte med et skudd tett over tverrliggeren til Michael. Toten beholdt et grep om kampen. Stovner får ikke ordentlig flyt i spillet. Det gikk 10 minutter før de fikk til et skudd. Men da kom det flere. Det endte med et frispark som ble nikket utenfor. Rett etter ble det reprise på frisparket i den forstand at det gikk fra omtrent sammen sted. Men nå var keeperen på ballen.

Etter et kvarters spill greide vi ikke å rydde opp skikkelig i forsvarsarbeidet. Det endte dessverre med at Toten kunne sette inn ledermålet til 1–2. Bare 3 minutter etter ble Yaz stygt behandlet i Totens sekstenmeter. Det ble gult kort og straffespark. Kaptein Kasper var sikkerheten selv og satte inn utligningen til 2–2.

Yaz satte opp Luka. Hans forsøk gikk til en resultatløs corner.

Igjen svingte det. Toten fikk nok en mulighet i et tett felt. Det endte med et utspill fra mål. Stovner gikk rett i angrep, og Yaz scoret. Dessverre ble det avblåst for offside.

Igjen ble det litt lite flyt i spillet vårt. Vi fikk ikke til så mange trekk som vi er vant til. Det ble ikke så mye bearbeiding. Antagelig var det det som gjorde at våre avslutninger ble tilfeldige.

Dommeren hadde lagt til en del tid. Omtrent 4 minutter på overtid fikk Stovner frispark fra ca. 25 meter. Det ble skutt, og keeperen fikk ballen og satte i gang et angrep som ble avsluttet med et skudd som gikk inn helt nede ved stolperota til 2–3.

Stovner kjempet videre og arbeidet seg fram til en corner. Det ble avblåst for en forseelse i feltet.

Og slik endte denne første seriekampen.

Stovner holdt unna for Totens sjokkåpning også i annen omgang

Men, det holdt ikke. Toten har gått opp til 1–2

Yaz ble håndtert til straffespark og gult kort for totningen

Kasper tok straffa slik det sømmer seg en kaptein

Stovners skudd blir tatt vare på av Totens keeper. Han var god, og hadde oversikt over situasjonen . . .

. . . og avleverte en pasning som førte til Totens tredje mål, som fastatte resultatet til 2–3, på god overtid.

Det var et surt tap. Et par glipp som jeg skriver på lista til manglende kamptrening, gjorde at det ble 0 poeng i den første hjemmekampen. Men det er altså ingen grunn til å fortvile. Det er mange gode spillere i stallen. Teknisk gode, raske. Forhåpentligvis vil dagene fram mot neste kamp gjøre dem godt, nå som de ser at de er på høyde med andre lag i 3. divisjon.

Kjell Sverre har fortsatt noen detaljer å rette på

Neste søndag kl. 15:00 er det Kongsvinger 2 som står på den andre banehalvdelen. Kampen spilles på Gjemselund 1. Kongsvinger 2 spilte uavgjort 2–2 borte mot Nybergsund.