Første offisielle fotballkamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Mai 2021

Det var gledelig å kunne forberede seg til å gå på en ordentlig fotballkamp, ikke bare rare treninger med avstand, og interne treningskamper. Ja, det var «bare» en treningskamp, men det var et ordentlig opplegg. 2 x 45, og dommertrio med Jan Kåre Sørlie i spissen. Det var også ordentlige tilskuere! Ikke mange, akkurat passe til dagens situasjon. Men, det var ekte stemning, ikke noe lyd på boks. Mentalhygienisk er dette gull verdt. Abstinenser og depresjoner letter fra kropp og sinn.

Før dommeren blåste i gang, var det oppvarming av både utespillere og keepere . . .

. . .

Så var øyeblikket der, presis 20.15 blåste dommeren i gang, og Årvoll tok det første sparket på ballen

Stovners angripere gikk høyt ut . . . og opp . . .

. . . også forsvaret måtte opp i høyden

Hovedintensjonen med sammenslåingen av Rommen og Vestli til Stovner SK var å gi dem som vil drive fysisk aktivitet et bedre tilbud enn det de to klubbene hadde hver for seg. For fotballens vedkommende sees effekten allerede. Man var redd for at koronapandemien og den totale nedstengningen av idretten ville skape et enormt frafall av utøvere. Sammenslåingen gjorde at klubben opprettholdt kontakten med tilstrekkelig antall utøvere til å komme igang igjen. Faktisk har vi nå to lag i G19.

Treningskampen mot Årvoll var svært viktig for å få en oversikt over hvordan juniorene våre ligger an i utviklingen.

Det var jevnt. Litt fram og tilbake. Begge lag fikk noen cornere. Vi så at gutta var godt trent. De holdt høyt tempo. Antagelig på grunn av manglende kamptrening sviktet mottakene litt i trengte posisjoner. Presise pasninger i høy fart, krever også erfaring med hensyn til nøyaktighet. Det ødela for flere muligheter som kunne gitt gode sjanser. At gutta spilte seg til slike muligheter, viste at de har noe godt på gang.  A-lagstrener Kjell Sverre var veldig godt fornøyd med at gutta holdt formasjonene. Det er svært viktig for godt spill. Han var helt klar på at juniorlaget vi har nå er det klart beste han har sett i klubben siden han kom hit i årsskiftet 2016/2017. Ekstra gledelig er det at juniorlaget er basert på klubbens egne spillere fra barnealder.

Tett på! Keeperen var utmanøvrert og ballen passerte langs hele femmeteren uten at noen Stovnergutt fikk tåa på ballen

Her var det enda tettere . . .

. . . for ikke å snakke om her!

Men, det var i andre enden av banen det viktigste skjedde: Årvoll satte ballen i mål . . .

. . . ikke bare en gang, men to ganger i løpet av halvannet minutt. Det skapte glede hos noen, og litt frustrasjon hos noen andre

Stovner slår tilbake, men det vil seg ikke . . .

. . . og disse kara kan konstatere at Årvoll leder 2–0 ved pause

Annen omgang viste det jevne styrkeforholdet. Det var høyt tempo, mange løpeturer og mange dueller

Omsider, etter ca. 25 minutter av annen omgang, fikk Marouan (helt ytterst til høyre) satt et velplassert skudd i mål. Det var det første offisielle målet for Stovner SK

Stovner SK prøvde hardt, men forgjeves, på å få en utligning. Dermed endte oppgjøret 1–2 til Årvoll

Det var selvfølgelig leit å tape den første kampen, men det aller viktigste for spillerne og trenerne er de tilbakemeldingene kampen ga. Det vi vet nå er at vi har et lag med Stovnergutter som har et stort potensial. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Àpropos fortsettelse, allerede i morgen, lørdag 29. mai, kl. 14.00, møter G19-2 Årvoll G19-2/3 til dyst på Rommensletta. Det blir spennende å få rede på hvordan de spillerne ligger an i forhold til de vi så i går!