Første omgang til 19 i stil for Stovner SK!

Postet av Frank Eilert Fossum den 16. Okt 2022

Vi trekker det ene poenget for at vi ikke maktet å lede til pause. I mesteparten av første omgang var det bare et lag som spilte fotball på banen. Det andre kjempet.

God stemning

Stovner rett i angrep

Holmliaglede etter et raskt mål . . .

. . . mens stovnerfolket ble litt bettuta

Kampen var igang fra starten av. Stovner var friske og gikk resolutt til angrep. Men etter bare fire minutter er det Holmlia som scorer. Spilleren fikk litt for god tid, og plasserte et pent skudd oppe i hjørnet. Vi var redde for at dette skulle få innvirkning på det gode spillet vi hadde startet med. Heldigvis hadde det vel motsatt virkning. Det var lang tid igjen, og stovnergutta fikk opp dampen.

Presset mot Holmlia er igang

Fabio presser på bakken . . .

. . . Yaz tar høyden i bruk . . .

. . . og det blir et utall angrep

Alt spillet foregikk på Holmlias banehalvdel. Selv om utspill fra mål kom over på vår banehalvdel, ble ballen gjenerobret og presset fortsatte. Tempoet var høyt, og etter hvert som tida gikk fikk vi tanker om at "holder dette", altså farta. Vi så i seriekampen mot Fagerborg, og omtalte det i reportasjen, at gutta var lette til beins, og at det kunne være et tegn på stigende form. I og med presset ble som det gjorde, ble Holmlia liggende med mange folk rundt og i sekstenmeteren. Tilsvarende ble vi liggende høyt. Med mange mann fordi forsvaret kunne bli med opp, i og med Holmlia ikke fikk til noen ballbesittelse som ga brudd.

Men det tok over en halv time før forsvarsklippen Kasper greide å utligne til 1–1 i en flott luftduell. Kunne dette være starten på flere scoringer – vi hadde jo skudd fra kort og langt hold, på keeper, oppå nettaket, utenfor . . .

Kasper vinner en duell med tidligere lagkamerat Saif, og nikker inn utligningen

Sånt blir det jubel av

Holmlia prøvde seg mot slutten av kampen . . .

. . . men Eyubb rakk et skudd før pausesignalet

Etter Kaspers mål sto det igjen omtrent et kvarter av omgangen. Vi fortsatte vårt spill noen minutter til, men helt mot slutten kom Holmlia mer med i spillet. De fikk en corner, og noen innkast på høyde med vår sekstenmeter, uten at det ble noe ut av det.

Annen omgang har startet . . .

. . . og hurtigtoget Kevin får opp farta igjen

Etterhvert viste det seg at det suverene overtaket Stovner hadde hatt, ble mindre. Det ble fortsatt spilt god fotball, men det ble jevnere mellom lagene, og mer spill på midtbanen. Taklingene ble tettere og hardere, og noen gule kort ble gitt ut. Dommeren representerer Vågå IL, og kunne virke som en sindig døl. Det var ikke så mye vi la merke til ham. Men, etter 25 minutters spill av annen omgang ga han fløytelyd fra seg da Holmlia gikk opp i ledelse med 1–2. En laaang lobb fra omtrent midtbanen gikk over Igor.

Det satte nok et støkk i Stovner. Dette var cup-kamp, så vinn eller forsvinn. Det ble intenst, men vi fikk ikke helt opp igjen farta fra første omgang. Og de små irriterende frisparkene florerte. Med omtrent ti minutter igjen av kampen, ble Holmlia mer interessert i å drøye tida – naturlig nok. Det var ikke så  heldig. Stovner fikk mer ballbesittelse. Med fem minutter igjen å spille kom Sohaib seg nokså lett gjennom fra vår venstre side, og satte inn 2–2.

Vi fikk ytterligere et par muligheter blant annet en corner, hvor ballen kom inn i feltet og ble spilt ut derfra til en stovnerspiller, som satte ballen over. Holmlia hadde også en liten sjanse, før Sohaib avsluttet det hele fra en særdeles spiss vinkel, å sette ballen over.

Det ble mer spill på midtbanen i annen omgang

Holmlias keeper spiller ut . . .

. . . den ender hos Islam, som øyner muligheten for at en laaang lobb kan gå inn. Det gjorde den 1–2

Det ble intenst

Sohaib har satt inn utligningen til 2–2

Som sagt, dette var cup, så kampen skulle avgjøres. Ekstraomgangene var sløyfet, det skulle gås rett på straffesparkkonkurransen.

Det er ikke ofte vi opplever det andre steder enn på TV-kamper. Det er en nervepirrende opplevelse for tilskuerne, hvordan i all verden er det for spillerne?

Klare for straffespark . . . ?

Nervepirrende . . .

Fabio satte straffesparket

Takk for kampen!

Det hjalp ikke hvor godt Stovner spilte, særlig i første omgang, når de ikke fikk tilstrekkelig antall mål ut av alle sjansene de hadde. Alt står på hver enkelt spiller i straffesparkkonkurransen, enten det er skytteren eller keeperen. Heldigvis er dette en del av spillet, det er ingen enkeltperson som er skyldig i et tap, man er bare en brikke i spillet.