Vi regnet med at det ble en tett kamp mellom Rilindja og oss på Rommensletta. Kun målforskjellen skilte i vår favør. Det begynte å bli en antydning til et lite glipp opp til de fire lagene foran. Og hverken vi eller Rilindja ville at det skulle være slik. For hver kamp vil det bli vanskeligere å ta igjen de foranliggende lagene. Riktignok gjenstår det 9 kamper og 27 poeng som kan vinnes, men lagene i avdelingen er utrolig jevne, og vanskelige å gnage seg innpå.

Det var forholdsvis tynt med folk på reservebenken. Til gjengjeld var det mye erfaring og høy kvalitet

Stovner gikk tidlig i angrep, og keeperen måtte langt ut for å avverge

Rilindja angriper, og setter et skudd som Igor redder mesterlig

Yaz prøver å kare til seg ballen ved å sende ut et teleskopbein

Det ble en ganske jevn åpning det første kvarteret. Rilindja fyrte litt mer i retning vårt mål. Men Igor tok de forholdsvis tilfeldige ballene som kom. Stovner hadde litt bedre spill, men det hjalp ikke så lenge de gode sjansene og skuddmulighetene ikke ble laget.

Rilindja fikk en utrolig mulighet etter 20 minutter da Igor, usedvanlig nok, rotet det til litt. Ballen ble skutt mot mål, men scoringen ble avverget på streken.

Carl var aktiv og spilte en god kamp

Kajan er alltid i farta, høyt og lavt

"Nei, det er min ball . . ."

Stovner presset mot slutten av omgangen

Etter en jevn start på første omgang, hvor vi ikke var så redde angrepene fra Rilindja, tok de litt mer tak. Men vi følte at Stovner hadde ganske god kontroll. Begge lagene manglet de gode avslutningene. De kom fram på banen, men den siste, avgjørende berøringen var ikke konsentrert nok. Positivt at vi mot slutten av omgangen satte inn en lang sluttspurt.

Hyggelig på fotballkamp i nærmiljøet. Det begynner å bli mørkere, og etter hvert som høsten gjør seg gjeldende og temperaturen detter fort etter solnedgang, hadde det vært fint om de rette instanser hadde fått gjort seg ferdige innendørs på klubbhuset, slik at kaféen hadde vært åpen.

Klokka er 21.16, og annen omgang sparkes igang . . .

. . . og det tar akkurat 5 minutter til et godt angrep ender med at Carl setter inn 1–0 . . .

. . . så går det bare noen få minutter før Robin setter inn 2–0, og feires på tilbørlig måte.
(En teknisk glipp gjorde at undertegnede mistet situasjonen. Da er det innmari fint å kunne plukke blant Trond Gjerdes eminente ivaretakelse av gode situasjoner.)

Erlend rydder opp i en presset situasjon

Igor tok det som kom

Stovner presset Rilindja ned på knærne helt mot slutten av kampen.

Slutten på første omgang syntes lovende for resten av kampen. Men, det var et men. Reservebenken til Stovner var tynn. Kunne gutta holde hele kampen ut? I de siste kampene hadde det vært stor slitasje på noen sentrale spillere.

Følelsen etter første omgang gjorde at vi beveget oss opp til Rilindjas mål. Det var ikke noe dumt valg. Riktignok var Rilindja på besøk hos Igor ganske omgående. Men, så var det Stovners tur. Et riktig fint angrep etter fem minutter, avsluttet Carl med å sette inn 1–0. Og kun noen minutter etter var Stovner frampå igjen, og Robin kunne sette inn 2–0! Stovner var på rett spor igjen.

2–0 hørtes godt ut. Men, begge lag hadde vist at de manglet en del på presisjonen. Pasninger og skuddforsøk endte ofte med at ballen traff nærmeste motstander. De så altså målet for pasningen, men hadde ikke kontroll over hvor nærmeste motstander sto, eller selve sparket var ikke godt nok. Disse uberegnelighetene tilførte kampen spenning – og litt banning.

Resten av kampen viste at selv med få spillere tilgjengelig var gutta i stand til å spille sitt spill. De hadde krefter slik at tilfeldighetene ikke fikk råde.

De tre poengene gjorde at ingen av lagene foran oss dro i fra. Og vi halte inn på Årvoll som ble slått av Heming. Men det er et «gap» opp til nettopp Årvoll på fire poeng. Ullern 2 leder avdelingen og er ni poeng foran oss.

Grunn til bekymring? Kasper måtte gå av banen og sette en ispose på noe som kan være en strekk.

Kaspers skade kommer særdeles upassende med tanke på alle som allerede er ute på grunn av skade. Det ryktes riktignok om at et par nye spillere er på vei inn i klubben, og at noen av de skadede er tilnærmet klare. Men holder det, allerede søndag 28. august skal laget ut i ny kamp. Det er mot Sagene i OBOS Cup, runde 3. Kampen spilles på Rommensletta kl. 18.00. Og så: Kommende tirsdag 30. august spilles neste seriekamp. Det er mot Lyn 2 på Kringsjå kl. 20.15.