Stovner SKs A-lag stevner fram

Postet av Frank Eilert Fossum den 11. Mai 2022

Stovner SK ønskes velkommen til Veitvets fine anlegg

Vertene tar avsparket

Tabellen før 5. serierunde viste at Stovner SK ledet avdelingen med tre seire og en uavgjort. Veitvet SK lå lenger ned på lista med en seier og tre tap. Det skulle tyde på at det var en viss forskjell på lagene. Men, det er tidlig i sesongen, få kamper er spilt. Så det kan hende at det ene laget har hatt hardere motstand enn det andre. Det trengs noen flere kamper for å se det.

I alle fall startet det bra for Stovner SK. De hadde spillet fra begynnelsen, og presset hissig på Veitvets banehalvdel i det første kvarteret. Allerede etter ett minutt dro en overivrig Mikail på seg et gult kort. Det fulgte flere gode sjanser, men marginene var ikke på vår side. En hundreprosentsjanse mislykkes, og et knallskudd gikk i tverrliggeren og himmelhøyt til værs.

Yaz fyrer løs, uten resultat

Presset på Veitvets mål fortsatte

Veitvet gjorde et forsøk, men Igor hadde godt grep om situasjon og ball

Etter hvert flyttet spillet seg til midtbanen. Det ble mange dueller med hardhausene til Veitvet.

Nå så det ikke lenger ut til at Stovners analyse av Veitvet var helt riktig. I sannhetens navn skal det sies at undertegnede ikke kjente til analysen før kampen. Det kommer vi tilbake til. For oss tribuneslitere så det ut til at Stovner mistet grepet om angrepsspillet. Veitvet jobbet hardt, men spilte ikke strukturert nok god fotball til å få gode sjanser. Stovner hadde ganske god kontroll i forsvar.

Kort sagt: Det ble litt langtrukkent.

Harde tak på midtbanen . . .

. . . og det blåses frispark for Veitvets behandling av Ace

Energioverføring: Veitvetspilleren dytter Yaz oppover, som dytter Thanu videre oppover.
Dette ser ganske hyggelig ut, og er også bare en illustrasjon for å minne oss på all den utidige dyttinga som finner sted. En sportslig skulder-mot-skulder er greit.

Typisk for første omgang endte den målløs. Vi så fram til annen omgang, og håpet at lagene følte at de skyldte oss 40 som hadde møtt opp, en bedre annen omgang. Og jammen, det gjorde de! Stovner tok fram taktene fra første omgangs begynnelse, og presset igjen hardt mot Veitvets mål. Igjen så det ut til at marginene ikke var venner med oss. Ballen ville ikke inn i Veitvets mål. Heldigvis viste innbytter Zakaria Elhatri at han har laget mål i tidligere klubber, og at han er i stand til å gjøre det for Stovner også. Dermed sto det 0–1 til oss.

På tross av Stovners press ville ikke ballen inn i mål, føyk bare langs linja i fin høyde for heading

Heller ikke Veitvet hadde hellet med seg

Etter 15 minutter greide Zakaria og sette inn 0–1 . . .

. . . sånt blir det gledesscener av (foto: Trond Gjerde)

Rett etter Stovners mål, ble Eyubb felt. Veitvetspilleren hadde gult fra før, og fikk et til. Dermed ble det rødt og han måtte forlate banen. Det ble klart vanskeligere for Veitvet med bare 10 mann. Stovner begynte å trille ball på egen banehalvdel, og Veitvetspillerne ble løpende imellom. Hardtarbeidende som de var, måtte dette slite på kreftene. Stovner hadde god kontroll, og kom også høyere opp på banen. Etter ytterligere 20 minutter måtte Veitvet i sin fortvilte kamp ty til ulovligheter. Stovner fikk straffe, og Kasper satte den sikkert i mål til 0–2.

Etter hvert som det nærmet seg slutten på kampen var det tydelig at Veitvet var tappet for krefter.

Veitvets ufine takling av Eyubb førte til rødt kort

På tross av bare 10 mann på banen strevde Veitvet hardt. De fikk et frispark i god posisjon, men fikk ikke ballen i mål . . .

. . . Stovner fikk en enda bedre posisjon da Veitvet forbrøt seg og Stovner fikk straffe. En konsentrert kaptein Kasper tok straffesparket . . . (Foto: Trond Gjerde)

. . . og det satte ballen sikkert i mål

Stovner fikk flere sjanser, men resultatet ble 0–2

Det har antagelig ikke vært så greit for trenerne Kjell Sverre og Petter å komponere lagene i vårens kamper. Veldig mange av de sentrale spillerne har vært skadet. Likevel har Stovner inntatt tabelltoppen i 4. divisjon, avd. 2. Heldigvis har vi et svært erfarent forsvar, og fjorårets juniorkeeper har vist seg å takle seniorfotball på en overbevisende måte. Nå gjenstår det bare å pusse litt på angrepsferdighetene, så blir dette svært bra framover!

Så var det denne analysen da. De to trenerne har arbeidet sammen i mange år, og er svært drevne i arbeidet med å analysere både eget lags situasjon og motstandernes. Før kampen mot Veitvet fikk våre spillere beskjed om at Veitvet er et hardt arbeidende lag, de er fysiske og energiske. De kommer til å ta seg ut, og Stovner vinner hvis vi spiller som vi har planlagt.

Så, mens vi på tribunen synes det ble litt kjedelig i første omgang, gledet Stovnerbenken seg!

Som vanlig er neste kamp den viktigste. Og nå er det virkelig tilfelle. Tirsdag 24. mai, kl. 20.15, kommer Ullern 2 på besøk til Rommensletta. De ligger på 2. plass, og kan vise til noen saftige seire, som har gitt dem en målforskjell på 24–8, dvs. 16 mål. Stovner har 13–4, dvs. 9 mål. Legg merke til at vi har sluppet inn færre mål. Tabellmessig viktigst er at Ullern har tapt en kamp, mens vi har en uavgjort. Det gjør at vi leder med 1 poeng.

Mine analyser, og ikke minst følelser, viser at dette kommer til å bli en spennende kamp!