Stovner SK, for en gjeng!

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Apr 2022

Alle lag i 4. div., 2. avd., fikk virkelig noe å tenke på etter Lyn 2s møte med et gnistrende godt LAG fra Stovner!

Lyn 2 ble ønsket velkommen til Rommensletta

Vi må innrømme at vi ble betenkt før Stovner SKs møte med Lyn 2, etter trening et par dager før kampen. Trener Kjell Sverre Hansen Wold uttalte riktignok at han var godt fornøyd med laget, men dessverre var det mange skadede blant nøkkelspillerne. Stallen er ikke sånn kjempestor fra før av, så det ble kalt inn noen juniorer til å supplere kamptropppen.

Junioren Ishak har satt kampen i gang

Stovner SK satte opp et forrykende tempo og press helt fra start. Lyn var muligens ikke klar til kamp akkurat da, for de ble presset helt tilbake i de første 5 minuttene. Stovner fikk et par cornere. Det tok mange minutter før Lyn fikk til noe konstruktivt. Etter 10 minutter spilte de seg til en corner.

Etter et drøyt kvarter hadde Stovner fint flyt i spillet. Det førte til at Yaz kunne sette inn 1–0. Det gode spillet og intensive presset fortsatte. Det tok bare fem minutter før det førte til en hands i Lyns straffefelt. Kasper kunne sette inn sitt første straffespark for dagen.

Lyn har handset, og Kasper setter sikkert inn straffen til 2–0

Statistikken sier at de første 5 minuttene etter scoring er det ofte nye scoringer. Og Lyn var offensive etter straffesparket, og var svært nære på. Men ballen fortsatte langsmed mållinja uten å ta veien inn i mål. Resultatet var at initiativet igjen gikk over til Stovner, og Yaz hadde dagens høyeste skudd, cirka femte etasje!

Stovner hadde kontroll over spillet, og irriterte stadig Lyn. Da det sto igjen omtrent 5 minutter av omgangen var Kevin på vei gjennom, og en Lynspiller følte at han ikke hadde annet å gjøre enn å felle ham. Det ble skjebnesvangert, rødt kort og straffe. Stovners kaptein og ledende spiller (blant likemenn) kunne sette inn sitt andre straffespark for dagen, og fastsette omgangsresultatet til 3–0.

Etter Stovners straffespark viste Lyn godt angrepsspill. Men ballen gikk langs mållinja, ikke inn i mål.

Stovner hevnet seg med å lage om Lyns mål til et kaosområde.

Kevin har kommet seg fri, og blir kraftig stoppet . . .

. . . det fører til rødt kort for Lynspilleren . . .

. . . og Kasper fikk anledning til å sette inn sitt andre straffespark for dagen.

Stovner åpnet annen omgang like spillesugne som da kampen startet. Det var ingen som savnet de skadede spillerne.

Man antok at Lyn ville være preget av at de måtte ha bare 10 mann på banen i siste omgang. Men de  var overraskende hissige. Og etter 10 minutter satte de inn en redusering. Det synes ikke lagspilleren Erlend noe om. Han var med helt opp og satte inn sitt andre seriemål for klubben. Det første kom i den legendariske og avgjørende nedrykkskampen mot Lørenskog for tre år siden.

Resten av kampen var kontrollert av Stovner. Men Lyn skal ha kredit for hvordan de håndterte at de var i mindretall på banen.

Omgangsresultatet ble 1–1. Totalt 4–1 til Stovner.

Alle lag i avdelingen har spilt 3 kamper. Stovner ligger på 2. plass etter Heming. De har begge 7 poeng, Heming litt bedre målforskjell.

Stovner startet også annen omgang aggressivt

Lyn setter inn sitt mål for dagen.

Erlend har fastsatt sluttresultatet til 4–1 . . .

. . . og får velfortjent hyllest

Lyn er frampå . . .

. . . men det hjalp ikke hvor mye de rev og slet . . .

. . . Stovner kunne trille alle 3 poengene hjem.

Det er tidlig i sesongen, kun 3 kamper er spilt. Men det er ikke tvil om at den gode starten gir selvtillit, og skaper god stemningen. Og det må føles godt og trygt, at selv om nøkkelspillere ikke er tilgjengelige, så går de andre inn i rollene. Det må også føles godt for ringrevene Kjell Sverre og Petter, at de stadig er i stand til å drive fram og motivere unge spillere til å utnytte sine egenskaper i det spillet trenerne ønsker.

Men, det er tydeligvis ikke bare de unge spillerne som er motivert. I dagens kamp var alle skrudd på, og hadde en fin dag, ledet av sprudlende kaptein Kasper. Det minner oss om da han i 2017 ble kåret til Groruddalens beste spiller!

Det blir virkelig spennende og morsomt å følge dette laget videre.

De neste to kampene er borte. Først mot Nesodden 3. mai, så mot Veitvet 10. mai. Den neste hjemmekampen er mot Ulern 2 som ligger rett i ryggen på oss på tabellen. Det er tirsdag 24. mai, kl. 20.15.

Sentrale folk i Stovner SK, kunne si seg veldig fornøyd med kveldens resultat:
Roy, Kissma, Bjørnar, Svein, Espen og Ivan

Vil du se flere bilder fra kampen, følg denne lenka til Trond Gjerdes flotte actionbilder: