Dessverre, veien til Ullevaal stoppet før den egentlig begynte

Postet av Frank Eilert Fossum den 4. Apr 2022

Lørenskog ble ønsket velkommen til A-lagets første offisielle kamp på Rommensletta i år.

Lørenskog fikk et forsprang tidlig i kampen. Med to så jevne lag var det svært vanskelig å hente inn 2 mål.

Det begynte med at Stovner, som hadde avspark, gikk aggressivt til verks. Lørenskog avverget. Fikk en kontring som endte i et langskudd som gikk over. Stovner var aggressive igjen, og presset inne i Lørenskogs sekstenmeter. Presset ble avsluttet med et nikk kloss utenfor stolpen.

Etter 5 minutter angrep Lørenskog på vår venstre side, og fra skrått hold fikk de satt inn 0–1. Litt enkelt kunne det se ut som fra mitt ståsted på den andre banehalvdelen. Det tok bare et par minutter før Lørenskog kom igjen. Inn i sekstenmeteren på vår høyre side. Straks innenfor streken ble spilleren felt, og det ble straffespark. Det ble satt sikkert i mål til 0–2. Da var det gått 8 minutter av kampen.

Ishak sparket i gang kampen . . .

. . . og Stovner var øyeblikkelig i angrep.

Det ble folksomt i Lørenskogs sekstenmeter, alle med fokus på ballen.

Lørenskog kom tilbake, og satte inn dagens første mål etter 5 minutter.

Rett etter ble det dømt straffe mot Stovner . . .

. . . og skuddet ble satt utagbart i mål til ledelse 0–2.

Lørenskog fikk et overtak. De spilte seg til en corner, som førte til et innkast. Noe skjedde på banen for nå kom det en «heit» periode. Deretter roet det seg i en periode. Spillet var jevnet ut. Men etter en drøy halvtime ble det mer av slikt vi ikke vil ha på banen, kjefting, tull og møte med dommeren.

Som alltid, nesten, kom spillet i gang igjen.

På tampen av omgangen kom ballen ut på linja på vår høyre side. Ishak var nesten helt ute på sidelinja da han overraskende sendte i vei noe som må karakteriseres mer som lobb en et skudd. Det funka, ballen gikk over alle og inn i mål til redusering 1–2.

Akkurat i riktig øyeblikk. Det sto igjen 1 minutt av omgangen + 2 minutter tillegg. Godt å kunne gå inn i garderoben med en opptur. Et fint grunnlag for 2. omgang.

Stemningsbilde fra en heit periode.

Lørenskogs keeper får hånden om ballen etter en god sjanse for Stovner.

Ace fikk gjennomført mange tøffe dueller i kampen, og var ofte inne i Lørenskogs sekstenmeter.

Ishak, utenfor bildet til høyre, har sendt i vei en høy ball, som her daler inn i Lørenskogs mål.

Det var optimisme å spore hos publikumet fra Stovner da det ble gjort klar for 2. omgang. Spillet var jevnt, og det gikk fram og tilbake. 10 minutter var gått da Lørenskog fikk en corner. Det endte med at ballen ble satt i mål i en tett situasjon med mye folk.

Kasper prøvde med et langskudd rett etter. 15 minutter var passert da Eyubb sendte i vei et langt innlegg, som endte med et skudd over.

23 minutter var gått da et godt framspill havnet hos Yaz. Men Lørenskogkeeperen var godt med og tok den. Det kom flere muligheter fra 32 minutter fram mot omgangsslutt. Vi hadde et skudd over, og en farlig mulighet da vi passerte 40 minutter. Men keeperen fikk kontroll over ballen helt nede ved stolperota. Deretter smalt det i metallet etter et Lørenskogfrispark.

Helt til slutt fikk Stovner et frispark fra omtrent midtsirkelen. Lørenskogspilleren fikk gult kort. Vår kaptein Kasper fikk direkte rødt!

Frisparket ble resultatløst. Og deretter blåste dommeren sluttsignalet.

Vår gamle spiller Vuk setter i gang 2. omgang

Det jobbes hardt i Stovners forsvar . . .

. . . likvel greier de ikke å forhindre at Lørenskog setter inn 1–3 etter 10 minutter.

Stovner prøver å komme seg gjennom Lørenskogs forsvarsverk. Kasper blir holdt godt fast.

Her har Stovner kommet seg gjennom, men keeperen har hånd om ballen.

Igor blir testet, men tar overbevisende ballen i fast grep.

Nok en gang greier Lørenskogs keeper å få tak i ballen helt nede ved stolperota.

En typisk situasjon for kampen, folket ligger strødd.

Stovner sto på til aller siste sekund uten at det ble noen flere mål.

Tilskuerne kan fastslå at Stovner ble slått ut av kvalifiseringen med tap 1–3.

Det var selvfølgelig synd at Stovner SK ikke kom til første runde i Norgesmesterskapet. Cupen har sjarm, og er en turnering som gir muligheter også til klubber fra lavere divisjoner å møte antatt bedre klubber fra de høyeste divisjoner. Det ligner litt på demokrati. Fordelen er at nå kan vi fokusere på seriespillet. Gode resultater i serien gir en lengre varighet av lykke – og en del fotballulykke – men vi vet at den blir glatt overstyrt av forventningene til neste kamp.

De treningskampene vi har spilt til nå har vist en stigning. Vi spilte helt fint mot Kolbotn. Mot Lørenskog synes jeg vi også gjorde en god figur, bortsett fra at vi ble overrumplet helt i begynnelsen av begge omganger.

Til denne kampen manglet vi et par sentrale spillere i tillegg til de som har flyttet på seg siden forrige sesong. Men det har kommet inn noen nye som ser lovende ut. Fra eksotiske plasser som Brasil og Ballstad. Og noen yngre fra våre egne rekker, både Vestli og Rommen. Det er gledelig. Vi må anta at det er tegn på god jobbing i de yngre lagene. Nå gjenstår det bare å få litt mer synlig og hørbart engasjement fra Stovnerfolket på tribunene.

A-laget skal spille sin første seriekamp allerede tirsdag 5. april på Rommensletta. Kampen er mot Kolbotn, som vi slo ut i 1. runde av kvaliken til NM. Kampen starter kl. 20.15.