En kamp unna 1. runde i NM!

Postet av Stovner Sportsklubb den 23. Mar 2022

Stovner SK er bare en seier unna av å få spille 1. runde i Norgesmesterskapet. Bommen som kan hindre oss i å fortsette veien mot Ullevaal er Lørenskog IF.

Lørenskog kjenner vi etter at vi i de to foregående fotballsesongene har spilt i samme 3. divisjonsavdeling. De to siste kampene vi spilte mot dem endte med en seier til oss og en uavgjort. Uavgjortkampen var da vi rykket ned fra 3. divisjon.

Den kampen vi vant over Lørenskog var i sesongen 2019. Da sleit vi i bunn, og var helt avhengige av å få minst et poeng i den siste kampen. Det var mot Lørenskog på bortebane. Lørenskog var favoritt, og ble ikke noen mindre favoritt da de scoret det første målet. Til pause sto det 2–2. Det var ikke noe trygt poeng, så gutta malte på. Og de vant annen omgang 0–2, slik at sluttresultatet ble 2–4. Dermed ble det 3. divisjon et år til.

Lørenskog er ingen fryktinngytende motstander fra høyere divisjon. Vårt spill i kvalifiseringskampen mot Kolbotn, var lovende, særlig med tanke på at det var den første tellende kampen. Det var en trend fra vinterens treningskamper som var blitt bedre og bedre for vår del. Lørenskog slo ut Kløfta med 0–1 i 1. kvalikkamp. Stovner slo Kløfta 0–1 i treningskamp. Vi håper trenden fortsetter, og at det etter kampen på Rommensletta søndag 3. april, er klart at Stovner SK skal spille førsterundekamp i mai!