En storslagen time med festfotball!

Postet av Frank Eilert Fossum den 24. Okt 2021

Det ble mye moro for Stovner i de første 60 minuttene. Deretter glapp det litt, og FUVO som hadde kjempet desperat med ryggen mot veggen, fikk vist seg fram.

Innmarsj i nydelig høstvær

Både oppe på balkongen og i parkett var det god stemning før start, men også litt spent

Kampen er igang. Men, i alle dager, noe har skjedd. Stovner spiller i svarte trøyer, og med feil logo!
Dommeren hadde ikke godkjent trøyene til FUVO. Riktignok er de røde, men den hvite stolpen på brystet med innslag av grønt godkjente han ikke. De hadde ikke med bortedrakter, så da ble det til at Stovner måtte bytte trøyene.

Lørdagens oppgave for Stovnergutta var grei: FUVO måtte slås med så mange mål som mulig. Da hadde de gjort sitt for at spenningen om å komme over nedrykksstreken ville vare enda en uke, helt til siste serierunde.

Beskjeden var mottatt. Laget lyste av energi. Og allerede i det fjerde og sjuende minutt var Luka tett på FUVOs keeper. Rett etter spilte vi oss til en dobbeltcorner. FUVO kom også til en corner. Da ble det litt kjemping om ball inne på vår halvdel, før vi igjen fikk kontroll på ballen og gikk i nytt angrep.

Etter et kvarter fikk Stovner frispark rett uten for FUVOs venstre side av sekstenmeterne. Ballen gikk inn i feltet. Keeper var på ballen og ga en retur ut i feltet hvor alltid hardtarbeidende Osama styrtet på og satte ballen kontant i mål fra 10–12 meter.

Halvtimen var spilt da FUVO fikk en mulighet men satte ballen over. Et par minutter etterpå fikk Luka med seg ballen inn i FUVOs sekstenmeter fra høyre. Han leverte den tvers over til Saif som skøyt hardt. Ballen sneiet innom en motspiller og inn i nettet til 2–0.

FUVOs keeper med en kvalifisert redning

Stovners forsvar får besøk av FUVO, og holder unna . . .

. . . det greier ikke FUVO å gjøre når Stovner angriper og Osama avslutter på praktfullt vis

De greier heller ikke å holde unna når Luka sliter seg inn i deres sekstenmeter og passer ballen til Saif . . .

. . . som med et kanonskudd plasserer ballen i mål, etter et lite touch innom en FUVO-spiller

Bare minutter etter var Stovner der igjen og fikk et frispark. Det endte med en hodeduell – en skikkelig smell – mellom Stovners Kasper og FUVOs Mads. Det tok litt tid før begge var på beina igjen. Men tøffingene fortsatte kampen.

Ti minutter etter at Saif satte inn sitt første mål, rev han med seg ballen fra omtrent tredve meter. Avanserte til åtte meter, passerte keeperen og satt kaldt inn 3–0!

Første omgang ebbet ut med at FUVO fikk en corner, som igjen ble til et frispark fra atten meter. Skuddet reddet Michael.

Det var mye energi og stor innsats i kampen, og det var stadig noen som ble lagt i bakken. Ekstra ille så det ut da Kasper og Mads ofret alt i en hodeduell. Men de kom seg på beina og fullførte kampen

Dette er situasjonen et lite øyeblikk før hovedbildet til artikkelen ble tatt. Cirka 30 meter fra mål river Saif med seg ball, fyker over to mann . . . (se hovedbildet)

. . . passerer keeper . . .

. . . og scorer sikkert . . .

. . . sånt blir det gledesscener av

FUVO rekker et angrep og en resultatløs corner før pausen

Et fåtallig publikum klappet spillerne av banen etter første omgang. Det var veldig synd for alle som ikke var tilstede. Først og fremst for dem som sogner til Stovner, men også for dem som liker gode og spennende fotballkamper.

Annen omgang startet like heftig som første. Stovner spilte seg til corner og frispark, og nok en corner i løpet av de første minuttene. Og før det hadde gått ti minutter fikk Luka lønn for svært godt spill gjennom hele kampen: Han satte inn 4–0.

Nå skulle det bare være å peise på for å pynte ytterligere på målstatistikken. Men det va'kke det! Plutselig begynte det å kladde. Vi ble liggende lavt og hadde vanskeligheter med å avklare situasjoner, og få ballkontroll.

Etter et kvarter kom FUVO til to skudd, som heldigvis gikk utenfor. Laget hadde fått energi og løftet selvtillit, og hadde tatt over. Da det var gått ytterligere fem minutter fikk de straffe. Michael var etter skuddet men det gikk inn til 4–1.

Annen omgang er igang, og Stovner åpner friskt og går til angrep på motstanderens mål

Luka har akkurat satt inn sitt fjerde mål på 3 kamper. Og formen synes stigende

At «Okse» er solid, kraftig, stor og vond å møte, visste vi. Her viser han at han også er spenstig i det han påbegynner et brassespark

FUVO kommer sterkt . . .

. . . og får et straffespark, som går inn til 4–1

FUVO fortsatte presset og skapte farlige situasjoner. Vi greide ikke å løfte oss oppover på banen. FUVO var på hugget og fikk ny straffe åtte minutter senere. Michael var etter den også, mulig han hadde langfingerneglen på. Ballen strøyk iallfall utenfor stolpen.

Det siste kvarteret ble det veldig oppstykket. Frispark, skader, ikke noe flyt i spillet. Michael hadde noen gode inngripen i de aller siste minuttene. Men greide ikke å avverge da FUVO i det nittiende minutt kom litt lett gjennom og fastsatte resultatet til 4–2.

Kasper og Stovner kjemper intenst for å holde FUVO unna

FUVOs intensitet skaffer dem nok en straffe. Men denne gangen går den på utsiden av stolpen

Fabian og Erlend kjemper oss høyere i banen . . .

. . . og Yaz får en herlig mulighet, men det blir litt for skrått

Carl Emil og Yaz prøver å hindre FUVO å komme i et nytt angrep . . .

. . . men i det nittiende minutt greier ikke Stovner å hindre at FUVO fastsetter sluttresultatet til 4–2

Men folket i parkett og på balkongen var svært fornøyd med seier, og ikke minst med den minneverdige fotballen vi så Stovner spille i de første 60 minuttene

Den fysiske stemningen i garderoben slo antageligvis ut på jordskjelvstasjonen i Bergen. Og vi tror at bekreftelsen gutta fikk i denne kampen når det gjaldt deres fotballferdigheter ga dem en god følelse og slapp steiner fra deres skuldre

Det gjenstår en kamp i årets serie. Lørdag 30. oktober reiser Stovner til Elverum. Elverum ligger på 5. plass på tabellen. Våre motstandere i kampen om opprykket Nybergsund, FUVO og Ull/Kisa 2 skal møte henholdsvis Raufoss 2 (b), Lillestrøm 2 (b) og Grorud 2 (h). Det blir utrolig spennende, og kan avgjøres på målforskjell.