Poengene uteble

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Aug 2021

Vi gikk med lette skritt fra Jesperudjordet der vi hadde deltatt i Stovnerfestivalen, og gruegledet oss til oppgjøret mot Brumunddal. På Rommensletta ble vi møtt med gemenslig og høylytt stemning anført av supporterne fra Brumunddal. Folket fra Stovner var mer reserverte. Det var vel ikke det at de var mer laid-backe, heller tegn for en bundet spenning for hvordan dette skulle ende.

Det er litt stil i 3. divisjon med innmarsj

Kampen startet energisk. Brumunddal fikk tidlig en riktig god mulighet. Stovner i angrep og Brumunddals keeper måtte i aksjon. Så fikk Brumunddal to resultatløse frispark ved vår sekstenmeter. Stovner spilte seg til en corner rett etter.

Brumunddals kaptein måtte byttes ut ut allerede før det var gått et kvarter. I de påfølgende minuttene fikk Stovner mer av spillet. Men Brumunddal fikk den største muligheten inntil Stovner var veldig nære scoring etter en corner. Alt i alt var det jevnt. Og litt tilfeldig var det at Brumunddal satte inn ledermålet i det kampen rundet halvtimen.

Stovner noterte seg for flere forsøk. Men var ikke presise nok i avleveringen for de ble avbrutt av lange Brumunddalsbein. Disse hadde til gjengjeld ingen kontroll på ballen. Det ble en slags «måk og mæl». Kampen hardnet til og toppet seg i en stygg hodesmellduell. Etter en lang pause ble spillet satt igang igjen og Stovner hadde en stor sjanse. Men ballen gikk over mål.

Familien Erman sto for pauseunderholdningen

2. omgang var bare ett minutt gammel da Stovner spilte seg til en corner. Den ble avverget og Brumunddal gikk i angrep. De oppdaget at Michael sto langt ute, og fyrte av, men utenfor. Det oppsto flere situasjoner hvor begge lag fikk vist at de slet med å få ballen i mål. Både faste situasjoner og i spill. Men etter 20 minutter gjorde Stovnerforsvaret det lett for Brumunddal med en dårlig opprydding, og de kunne sette inn sitt andre mål.

Stovner hadde muligheten til å score ved flere anledninger. Og ettersom minuttene gikk, så vi at Brumunddal spilte et kynisk forsvarsspill. Det var litt enkelt og farlig for dem selv. Gikk stort sett ut på å holde ballen vekk. Det resulterte i større ballbesittelse for Stovner. De fikk spille flere pasninger og bygge opp angrepene, slik vi kjente til fra et par år siden. Men, det tydeliggjorde også avslutningsproblemet vi har. Både nøyaktighet og tempo i spillet må høynes, og kreativiteten i avslutningsspillet må bli bedre.

Dermed endte kampen med seier 0–2 til Brumunddal.

Thanu vs dommeren

Corneren pløyde vei gjennom Stovnerforsvaret. Heldigvis ut i intet

Stovner svarte øyeblikkelig, men keeperen tok enkelt hånd om ballen

Michael fanger ballen sikkert

Kampen ble preget av mye knall og fall

Stovner hadde flere muligheter i kampens siste kvarter . . .

. . . men det ville seg ikke

Neste kamp er mot Lørenskog lørdag 28. august, kl. 15:00 på Strømmen stadion. Den siste seriekampen A-laget spilte før korona, var nettopp mot Lørenskog. Da var det opp til oss sjøl å beholde plassen i 3. divisjon. Den utfordringen tok gutta, og vant 2–4 på Rolvsrud!