Tøff start for M48+

Postet av Frank Eilert Fossum den 17. Aug 2021

Arthur Luneng har gjort en fenomenal markedsføringsjobb for å få startet et fotballag i klassen M48+ i klubben. Han har vært intervjuet i Akers Avis Groruddalen og TV 2:

– Jeg synes 50-åringene rundt her burde rette opp ryggen og bli med. Det nytter ikke å sette seg ned og glane i veggen. Det er på tide å komme i gang igjen nå og la ballen rulle, men jeg er nødt til å få med meg flere. Jeg kan ikke både være keeper og i angrep samtidig. Det går dårlig, sier Arthur Luneng til Akers Avis Groruddalen.

– Jeg forsøker nå å dra i gang et oldboyslag igjen (M48+klassen), men foreløpig er det mange som sitter på gjerdet og venter for å se hvordan ting utvikler seg. Jeg håper vi snart kommer tilbake til normalen, da jeg savner kameratskapet og muligheten til å trimme med kompiser. Vi får se hva det blir til utover høsten, men jeg skal i hvert fall være klar for innsats, lover Luneng som i sesongen 2021 vil bære trøyenummer 80 i anledning jubileet.

Arthurs ønske har gått i oppfyllelse. Så mange har fulgt hans oppfordring at mandag 16. august spilte Stovner SK M48+ mot Ellingsrud IL seriekamp på Jesperudjordet. Godt jobba!

Gjengen som møtte opp til kampen var sikkert forventningsfulle, og litt spente på hvordan det skulle gå. Roy gledet seg veldig, og lurte på om han følte seg like god når kampen var over. Dette er "før-bildet"!

Lagene spiller 7er-kamper. Av spillelisten ser vi at Stovner SK hadde med 12 spillere. 2 hadde meldt forfall. Ellingsrud hadde med seg 10 mann. Alderen spente fra omtrent 48 til 80. Det var klart at alle hadde spilt fotball! Vi fikk en kamp som inneholdt det en fotballkamp skal for å være underholdende for publikum, og gøy for spillerne. Ikke bare gøy, da. I tillegg til gode løp og pasninger, driblinger, skudd og mål, var det også litt kjefting og noen vel drøye taklinger. Derfor ble det delt ut to gule kort. Et til hvert lag.

Kampene er på 2 x 30 minutter, så det gjelder å skynde seg for å få resultater. Ellingsrud var oppmerksomme på dette. Og det tok bare 5 minutter før de satte inn 0–1. Stovner hang ikke langt etter. De spilte seg til et frispark midt foran Ellingsruds mål, ca. 10 meters avstand. Håvard banket ballen i mål til utligning 1–1.

Her var vi nære på ytterligere et mål

Ellingsrud viste seg å være et vass sterkere enn oss. Det tok bare 6 minutter før de gikk opp til 1–2. Stovner kjempet godt, og kom seg til noen muligheter, samtidig som Ellingsrud ikke slapp ordentlig til før i omgangens siste sekunder, da de på nydelig vis satte inn 1–3.

Folket på sidelinja fulgte nøye med

Det skorta ikke på innsatsen . . .

. . . og duellstyrken

De gamle lagkompisene Espen og Håvard byttet rolle i annen omgang. Espen spilte ute og Håvard sto i mål

Gutta tålte spillet utrolig godt. Det var tydelig at flere av dem er i bevegelse en gang eller flere i uka. At det var forholdsvis bra med innbyttere hjalp også. Det kunne være greit å få noen minutter på benken innimellom. For kvaliteten på kampen, og underholdningen for publikum er det også viktig at spillerne er i stand til å beholde kvaliteten på spillet sitt gjennom begge omgangene, og ikke bare sleper seg fram. Overraskende mange hadde høyt tempo.

Disse kara hadde fortsatt vinnerinstinktet intakt. Det førte til litt høy temperatur noen ganger. Dommeren måtte ty til gult kort et par ganger for å dempe gemyttene. Han måtte også gå imellom for å få spillet i gang igjen.

Også i annen omgang greide Ellingsrud og sette inn 3 mål, hvorav det nest siste var en utsøkt lobb.

Dette ga faktisk mersmak. Forhåpentligvis får jeg anledning til å se noen flere kamper utover høsten. Neste kamp er 26. august, borte mot Hauketo. Deretter er det hjemmekamp på Jesperudjordet mot Press 6. september.

Et lite sukk over at kampene spilles så sent fra oss som fotograferer. Kvaliteten på bildene blir sterkt svekket på grunn av mørket. Flomlyset på Jesperud er litt for svakt. Kameraet greier ikke å henge med, dermed blir det uskarpe bilder. Men vi håper likevel at det hjelper litt for å se situasjonene.